Oi ihana omenapiirakka! Raparperi- ja mustikkapiirakan ohella omenapiirakka on yksi ikilempparini, ja olen vuosien varrella leiponut jos jonkinlaisia variaatioita. Ylipäätään melkein mikä vaan marja- tai hedelmäpiirakka on mieleeni, ja satokautta on kiva seurata.

Pohja:
100 g sulaa voita
1 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
50 g sulaa voita
1 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
200 g Philadelphia tuorejuustoa
Omenia lohkottuna, päälle kanelia ja vaniljasokeria
Sekoita pohjan aineet tasaiseksi massaksi ja levitä taikina pyöreään piirakkavuokaan. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä taikinakipossa, ja lisää n. 2 rkl sokeria. Levitä tuorejuusto piirakkapohjan päälle. Asettele omenalohkot tuorejuuston päälle ja ripottele lohkojen päälle reilusti kanelia ja vaniljasokeria.
Sekoita 1dl sokeria, 50g sulaa voita ja 1,5dl kaurahiutaleita yhteen, ja levittele piirakan päälle sinne tänne.
Sitten herkku uuniin noin 175-200 astetta ja 20 - 25 minuuttia, uunista riippuen.

Tuorejuustokerroksesta tulee ihana pehmeys omenapiirakkaan, kannattaa testata.
Ps. Paras ystävä kuumalle omenapiirakalle on tietysti vaniljajäätelö.
Menee kokeiluun tänään! :)
Pistä jakoon jos joskus kokeilet jotain hyvää vegaanista tai maidotonta piirakka- tai kakkuohjetta. En seuraa kuin paria blogia, ja netin selaaminen ruokaohjeiden haussa on aina hermoja raastavaa. Lopulta yleensä sovellan jotain kolmen reseptin ja oman pään sekoitusta, ja unohdan kirjottaa ylös mitä lopulta tein joten seuravalla leipomiskerralla sama homma. Nämä sinun leipomuksesi näyttää aina niin hyviltä.
Leivoin tätä tänään ja käytin vadelmanmakuista tuorejuustoa, kun sellaista jääkaapissa oli. Mukava rapeanpehmeä koostumus, kiitos reseptistä!