Valkoinen villakangastakki ja mustat asusteet takaavat sen, että nainen muuttuu lähes näkymättömäksi. Tajusin tämän maastoutumisefektin vasta kun näin nämä valokuvat. Tällä asulla ei varmaan kannata luottaa siihen että autoilija minut näkee :D Mutta oli silti piristävää laittaa pitkästä aikaa ylle jotain kirkasta ja vaaleaa, melkein tuli keväinen fiilis vaikka noin tunti näiden kuvien jälkeen alkoikin sataa räntää. Mutta kevät on mielentila, oli keli mitä tahansa.

l

Minulla jäi työpaikan perjantaiselta tiimi-illalliselta käyttöön tuo Parikan keskikokoinen olkalaukku/clutch, ja taidan käyttää sitä vielä vielä pari päivää lisää. Olo kevenee huomattavasti, kun en raahaa koko omaisuuttani mukana jättikokoisessa arkilaukussani. Se tuntuu menevän niin, että mitä isompi laukku, sitä enemmän hamstraa tavaraa mukaan vaikka vähemmälläkin taatusti pärjäisi. Pieneen olkalaukkuun mahtuu vain välttämättömimmät, ja hartiat kiittävät. En oikeasti ihmettelisi yhtään, vaikka puolet niskasäryistäni olisi selitettävissä päivittäisellä jättimäisen käsilaukun raahaamisella...

Ja siis olkalaukkua voi pitää ainoastaan oikealla olalla, olkapäätä ei voi vaihtaa. Olen kokeillut, mutta tuntuu siltä kuin vasen olkapääni ei edes ymmärrä mitä sen tulisi tehdä. Laukun hihna valuu välittömästi alas, jollen nosta vasenta olkapäätä korvaan ja se se vasta rento asento sitten onkin. En tosin osaa muutenkaan tehdä vasemmalla kädelläni yhtään mitään, olen 101 prosenttisesti oikeakätinen. Siskoni taas on täysi friikki tässä asiassa, hän voi esimerkiksi meikata oikean silmän oikealla kädella ja vasemman vasemmalla, ja käyttää kumpaa vain kättä lähes yhtä vahvasti mihin tahansa hommaan! En voi käsittää.

Pysytteko te vaihtamaan olkalaukun kanssa olkapäätä?

Kommentit (25)

Tiia
1/25 | 

En kykene, olkalaukun on oltava vasemmalla olalla, ja sillä hyvä :D Terveisin vasenkätinen

Katja78
2/25 | 

Hassua, mulla oikeakätisenä laukku kulkee nimen omaan vasemmalla. Eihän oikealla pysty tekemään mitään, jos laukku on tiellä. Lisäksi on helpompaa kurkotella oikealla kädellä vasemmalla roikkuvaan laukkuun (yleensä mun laukut on cross-body-mallia) kun tunkea käsi samalla lonkalla roikkuvaan veskaan.
Kukin tyylillään!

Sarikko
3/25 | 

On pakko vaihtaa olkapäätä (ja itseasiassa painavat laukut on nykyään nou-nou) kun onnistuu tulehduttamaan olkapäänsä. Vasemman olkapään käyttöönkin oppii kun on riittävä pakko. :)

Pömppä
5/25 | 

Hah, tuo olkalaukun kantaminen vain oikealla olalla on kyllä niin totta! :D Muuten pystyn melko monessa asiassa käyttämään myös vasenta kättä, mutta olkalaukun kantaminen ei onnistu sitten millään...

Ellukoo
6/25 | 

Mulla on laukku vasemmalla olalla. Aina. Yritän välillä vaihtaa sen paikkaa oikealle olalle, mutta mullekin käy juuri tuolla kuvailemallasi tavalla. Se on niin epäluontevaa. Ja reppu ei käy kysymykseen vaikka hartiat huutaa hoosiannaa. En ole vielä löytänyt niin tyylikästä reppua, että hyväksyisin sellaisen itselleni ;)

Hanne
8/25 | 

Itse kuljetan laukkua oikealla olalla ja olin aivan tyrmistynyt tutkimuksesta, jonka mukaan suurin osa naisista kantaa laukkua vasemmalla olalla ja sen takia vetoketjut ovat aina laitettu "väärinpäin". Vasen olkapää ei tosiaan pidä laukua ylhäällä hetkeänkään, luisuu vain heti alas. :D

Janna
9/25 | 

Heh, itsekin olen oikeakätinen mut veska ei asetu oikealle olalle sitten millään! Hartiasäryt vältän käyttämällä reppua silloin, kun matkassa on enempi tavaraa. Veljeni on juuri niin kuin systerisi, vaihtaa lennosta kättä!

Enpä ole tainnut koskaan ennen kommentoida vaikka olen seurannut menoasi jo vuositolkulla. Kiitos siis huipusta blogista ja mukavaa sunnuntaita sinulle ja teidän perheelle! :)

Venla
10/25 | 

Mulla on yliolanlaukku aina vasemmalla olalla, mutta silloin taas oikealla, jos hihna ei ylety pään yli. Olen yrittänyt vaihtaa välillä laukkua pään yli oikealle olalle, mutta se vaan tuntuu niin väärältä, että ei pysty. Onneksi hyvin painavat kantamukset kulkee repussa. Olen siis oikeakätinen, enkä osaa tehdä oikein mitään vasemmalla kädellä.

Tiia / Black + White = Grey
11/25 | 

Sama juttu, laukku kuuluu oikealle olalle! Aina silloin tällöin yritän antaa vasemmalle olkapäälle mahdollisuuden, mutta ei - tuntuu kuin kävelisin silloin jotenkin vinossa ja muutenkin hoipertelisin kuin missäkin huppelissa :D. Kerran huomasin, että jos laukku on vasemmalla olalla, mutta kantaa oikeassa kädessä jotain, esim. kännykkää, kulku muuttuu hieman vakaammaksi :D. Mutta ei, parempi pitäytyä vain oikealla tiellä ;).

HannaS
Liittynyt18.1.2016
12/25 | 

Kuulostaa niin tutulta ongelmalta! Olen monesti yrittänyt vaihtaa laukkua vasemmalle olalle, mutta EI SE PYSY! :D Muutaman minuutin nykimisen ja nostelun jälkeen aina luovutan ja laukku palaa oikealle olalle. Ei vaan pysty.

Meeri
13/25 | 

Laukkua pystyn pitämään kummalla olalla tahansa, mutta muuten tuo vasemman käden hyödyttömyys osuu kyllä niin nappiin itsellä! Koko käden voisi puolestani leikata irti, enkä paljon huomaisi eroa. Joskus töissä piti vatkata jotain käsin pitkään, ja kun oikea käsi alkoi väsyä ajattelin vaihtaa vasempaan. Eikä mitä, en osaa tehdä edes pyöreää liikettä vasemmalla! Vispilä hakkas kulhon reunoihin ja soossia lenteli enemmän seinille mitä pysyi kulhon sisällä...

krista
14/25 | 

Jos roikutan laukkua olkapäällä niin se on oikealla puolella ja jos taas cross body tyyppisesti niin vasemman olkapään yli :D Tavalla tai toisella, laukku itsessään on aina oikeella puolella. Joskus nuorena varoiteltiin että tulee ihan vino selkä jos kantaa vaan toisella puolella ja jotenkin se on jäänyt kytemään. Yritän (huonolla menestyksellä) vaihdella laukun puolta.

Onpa muuten erikoista nähdä sut musta-valkoisessa. Kaikki osat ovat sinua, hattu ja kengät ja laukkukin, mutta ehkä väritön verrattuna "normaaliin" pukeutumiseesi. Liian asiallinen ;)

H
15/25 | 

Oikealla olkapäällä laukku, aina. Eli jos on käsilaukku niin se kulkee oikealla puolella kehoa ja cross-body taas vasemmalla. Kun taas parhaalla ystävälläni laukku on aina oikealla puolella, ja olkapää vaihtuu sitten laukun mallin mukaan.. outoa sanon minä.

Vierailija
16/25 | 

Olen samanlainen, entä siskosi. Kätisyydellä ei ole mitään väliä, tosin vasemmalla kirjoittaa nopeammin ja kauniimmin. Hauska kuulla, että joku muukin meikkaa vasemman silmän vasemmalla ja oikean oikealla. Mielestäni se on ainoa oikea tapa, vaikka aina siitä saa kuulla kommentteja :D

piitzi
Liittynyt28.2.2014
17/25 | 

Me ollaan sun siskon kanssa semmosia outoja kuin kaksikätisiä, meitä on vaan 1% Itsellä oikea käsi kuitenkin vakaampi joten meikkaan sillä. Ja kirjoitankin mutta tarvittaessa onnistuu myös vasemmalla. Pullot ja purkit aukaisen vasemmalla. Ja kannan laukkuakin vasemmalla olalla :)

Kerttu88
18/25 | 

Hiertävätkö nuo kengät sinulla? Aika tuohtuneena totesin, että tuossa mallissa on (ainakin vaaleanpunaisissa maihareissa eli varmaan noissakin) takasisäkantapään kohdalla sauma joka hankaa, eli ei auta edes venyttää vaan pitäisi teettää suutarilla jonkinlainen paikka siihen päälle... Käytän kenkiä ainoastaan laastarein vuorautuneena. Hhmph. (Tuohtunut siis siksi että ajattelen, että Parikan hintaisten kenkien pitäisi olla TÄYDELLISET, ja on aina ihmetyttänyt ja harmittanut, että Parikan juhlakorkkareihin pitää käsittääkseni vielä itse käydä laitattamassa kumipohjat että kestää...)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Ei hierrä, päinvastoin nämä ovat nimenomaan täydelliset minun jalkaani :) näissä ei tosin ole mitään nousevaa saumaa joka edes voisi hiertää, joten jäin miettimään että onkohan sun kengissä joku vikana?

Juhlakorkkareissa usein on tuo pelkkä nahkapohja, sillä nehän on tavallaan tarkoitettu käytettäväksi sisätiloissa eikä ulkona. Mutta mä teen niin että käytän sitä nahkapohjaa niin kauan kuin se näyttää kestävän kulutusta ja menen sitten vasta suutarille :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Vierailija
19/25 | 

Mulla laukku on aina vasemmalla puolella, eli olalla roikkuessa vasemmalla olkapäällä ja cross-body oikealla olkapäällä. Oikealla puolella ei vaan toimi! Eksän kanssa muutamakin keskustelu käytiin siitä, että se ei voi kävellä mun vasemmalla koska laukku on tiellä. :D

Vierailija
20/25 | 

Laukku kulkee vasemmalla olkapäällä. Oikea käsi on varattu tärkeämmille tehtäville.

Katih
21/25 | 

Minä olen oikeakätinen enkä osaa pitää laukkua vasemmalla olalla, mutta vasemman silmän olen aina meikannut vasemmalla kädellä. Kuvittelin pitkään, että kaikki muutkin tekevät niin, kunnes asia tuli joskus puheeksi työkaverin kanssa. Jostain syystä myös kirjoitan älypuhelimella vasurilla ja pitelen sitä oikealla kädellä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012