Vihreä tee on idean tasolla tosi kiva juttu, mutta ei juma että se on pahaa. Kitkerää, hyi. En ole saanut hyvää vihreää teetä ikinä. Kunnes viime viikolla löysin itseni ihastelemassa teen hurmaavaa makua ja tuoksua, kun sain kupin käteeni kasvohoidon jälkeen. Kosmetologini Kirsi kertoi että kyseessä on Indiskan Strawberry Ginger -tee, joten ei muuta kuin kauppaan mars.

En meinaa vieläkään uskoa, että kyseessä on vihreä tee. Tämä on niin taivaallisen hyvää! Kirsi neuvoi hauduttamaan teetä vain 2 minuuttia ja lisäämään sekaan hieman hunajaa. Vesi ei myöskään saa olla kiehuvan kuumaa, siinä on avain hyvään makuun.  

Tällaiselle kahvipannullinen 5 x päivässä -naiselle tekee ihan hyvää vaihtaa pari kuppia kahvia vihreään teehen. Nyt vihdoin löysin sellaisen maun mistä tykkään ja paljon! 

Sanokaa minun sanoneen, että kun olen näin ihastunut, tässä käy takuulla niin että maku poistuu valikoimasta ensi viikolla :D 

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 | 

Kyllä ne kaikki muutkin vihreät teet on herkullisia, kunhan niitä ei hauduta liian kauan ja vesi ei todella saa olla kiehuvaa! :)

Vierailija
2/18 | 

Pätee tuo lämpötila-asia niihin kaikkiin muihinkin vihreisiin teelaatuihin, eli koetapa laittaa vähän viileämpään veteen (ei koskaan ihan 100-asteiseen), niin huomaat ettei kitkeryys ole teestä kiinni vaan valmistustavasta:)

Jensu
3/18 | 

Mäkään en paljon ole teetä juonut. mutta mun mielestä hyviä teemerkkejä on Clipper luomupiparminttutee, sekä maustetu vihreät teet, esim Liptonin mandariini-vihreä tee.

Annie Mink
4/18 | 

Hyväkin vihreä tee voi mennä kitkeräksi jos sitä hauduttaa liian kuumassa liian pitkään, samalla katoaa teen ihana maku ja terveysvaikutukset. Vihreä tee olisi paras hauduttaa 80°C lämmössä ja juuri sen parin minuutin ajan :) Ja tuo maku sattuu loppumaan tai kaipaat vaihtelua, niin suosittelen käymään Kuninkaankadulla ihanan sympaattisessa Teekauppa Veiströmissä! Siellä on paljon erilaisia teelaatuja maustettuina ja maustamattomina, kaikissa "väreissä" :D Ja teekauppias antaa aina hyvät ohjeet teen valmistukseen ja palvelu on muutenkin ensiluokkaista ja ystävällistä :) Oma suosikkini on ollut heidän vihreä appelsiini tee, niin ihanaa!

Viuhti

Voin myös suositella Teekauppa Veiströmiä! Olin siellä harjoittelussa viime kesänä ja kauppias on kyllä kävelevä teekäsikirja. Valikoima on laaja ja Veiströmiltä löytyy myös nettikauppa. Oma suosikkini on musta tee nimeltään maukas puolukka vanilja.

Vierailija
5/18 | 

Just meinasin kysyä, että minkä lämpösessä vedessä haudutat sun teen :). Vihreälle suositellaan 50-80 astetta (referenssiksi, hanasta tuleva kuumin mahdollinen vesi on usein n. 45 astetta). Ei sitä heti hifistelemään tarvi ruveta, mutta tee tosiaan maistuu ihan erilaiselta, kun ei käytä kiehuvaa vettä.

(http://www.teenystavat.fi/lampotilat/3 on sit se osote, jos halutaan alkaa hifistellä)

Varjosudenhetki
6/18 | 

Minä taas en juo juurikaan muuta kun vihreää teetä. : D
Jos liikut helsingissä, niin käy The Ounce-teekaupassa. Suosikkeihini siellä kuuluu vihreä Liisa Ihmemaassa. Muutenkin puoti on hurmaava.<3
Jos pidät mintusta, niin tämä on maailman parasta:
http://en.lov-organic.com/classic-blends-1/mint.html
Yksi lempparini on itseasiassa yrttitee, Pukka-merkin licourice-mint. Niin hyvää!

Holli
7/18 | 

Vhreä tee on ihan parasta! Se vain tosiaan vaatii sen tietynasteisen veden ja oikean hautumisajan, ettei tule kitkerää. Mutta jos ikinä liikut Jyväskylässä, niin että sulla on ylimääräistä aikaa, niin käy Teeleidissä! Aivan jumalaisen hyviä teemakuja, kaunis miljöö ja ihana henkilökunta. Siellä itse koin oman "valaistumiseni" teen suhteen :D

Vierailija

Komppaan täysin Teeleidin kuvausta! Lisään vielä että teen kanssa tarjoiltavat herkut on myös ihania.

Pömppö
8/18 | 

Joo, vihreä tee ihan maksimissaan sen kaksi minuuttia ja vesi saa jäähtyä pienen hetken kupissa ennen teen lisäämistä. Noiden ohjeiden kanssa saa melkeen mistä vaan vihreestä teestä juotavaa. Ja jos sittenkin tulee liian kitkerää niin reilu luraus hunajaa pelastaa aika hyvin :D

Vierailija
9/18 | 

Ei vihreä tee ole ikinä kitkerää jos ostaa laadukasta irtoteetä ja hauduttaa suunnilleen 70 asteessa, kiehuva vesi tuo juuri sen kitkeryyden esiin :)

Henna
10/18 | 

Ja jos kaipaa pussiteetäkin joskun pienempään vaivaan tai vaikka flunssakaudella töihin mukaan otettavaksi, niin suosittelen kyllä Clipperiä! Teepussit eivät ole valkaistuja ja maku on todella hyvä. Ja vaihtoehtoja löytyy perusmarketistakin vaikka kuinka. Vihreä tee on todellakin herkkua ja kivaa vaihtelua kahvikupposten seuraksi :D

Maureen
11/18 | 

Kiva että löysit mieluisan teen. Kerroit että juot paljon kahvia päivän mittaan, mutta myös vihreässä teessä on kofeiinia.

Cerp
12/18 | 

Clipperin vihreä chai-tee on ihan törkeen hyvää! Mä olen vannoutunut kahvi-ihminen, mutta yövuoroissa tykkään juoda teetä. Pitkään en voinut sietää vihreää teetä, mutta armas avokkini osti mulle joskus tota, koska tykkään chai latesta. Ja tosiaan, vihreästä teestä saa helposti kitkerää, kun liian kuumassa hauduttaa. 

KR
13/18 | 

Oletkin saanut jo hyviä vinkkejä vihreän teen suhteen, mutta laitanpa vielä oman suositukseni. Kun Tampereella liikuskelet, niin poikkea Mokkamestareilla. Heiltä saa myös irtoteetä ja suosikki on ehdottomasti vihreä jasmintee. On aika tyyristä (n.100€/kg), mutta ehdottomasti sen arvoista ja lehdistä saa erinomaiset teet kolmisen kertaa! :)

LittlePhoenix
14/18 | 

Täällä on myös yksi Clipper-teen suosittelija, oma lemppari oli pitkään missä oli neidonhiuspuuta ja mustaherukkaa mutta himputti kun se lopetettiin lähikaupoista! Toinen hyvä tee on Forsman tea-merkin Lampun Henki irtotee joka on mintulla maustettua, se on yksi luottokavereistani flunssassa :)

Corinea
15/18 | 

Kuten täällä on jo todettu vihreä tee haudutetaan aina n. 75-80 asteiseen veteen. Musta tee haudutetaan 95 asteeseen. Mitään teetä ei koskaan hauduteta kiehuvaan veteen! Haudutusajat vaihtelee teen laadun ja toki myös oman maun mukaan. Jos etsit hyviä teelaatuja niin jo mainittu The Ounce Helsingissä myy hyvää teetä ja sen liikkeissä kannattaa ehdottomasti myös nauttia kupponen paikan päällä, samoin Thehuone. Myös Forsman on hyvä kotimainen teevalmistaja, jonka teetä saa vähän eri valikoimilla ihan perus ruokakaupoista. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan eri makuja esim. Forsmanin tyrni-vihreätee on todella hyvää, samoin puolukka-vanilja!

Vierailija
16/18 | 

Hyviä vinkkejä täällä. Itse tykkään nykyään valkoisen teen sekoituksista. Satsasin juuri uuteen vedenkeittimeen josta voi valita alimmillaan 80-asteisen veden.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011