Käsityölehdet ovat täynnä mitä kauniimpia vaatteita ja asusteita, joista osa menee väistämättä pakko saada -osastolle. Siihen onneksi löytyykin ihan hyvä lääke lehden välistä, kaava-arkin muodossa. Mutta mitä tapahtuu lehteen kuvatuille upeille mallikappaleille, sitä en tiennyt ennen kuin hyppäsin itse mukaan Suuri Käsityö -lehden prosessiin. 

Homma kulkee jotakuinkin näin: suunnitelma lähtee kaavamestarin taitaviin käsiin, joka luo suunnitelman oikeaksi vaatteeksi. Sitten vaate ommellaan valituista kankaista, ja se toimii samalla kuvauskappaleena. Sitten vaatteet kuvataan mallien yllä, ja lopuksi kirjoitetaan vielä ompeluohjeet lehteä varten. Tähän asti homma on aika selviö. Mutta mitä tapahtuu vaatteille sen jälkeen, kun ne on kuvattu lehteä varten...?

Esimerkkimekkona toimii Suuri Käsityö -lehden toukokuu 2018 numerossa oleva tummasävyinen maximekko. Tässä se on kauniisti mallin yllä, houkutellen lukijaa ompelukoneen äärelle: 

Ja kas tässä se on erään akaalaisen yllä, kasuaalisti töistä tulossa:

Miten mekko sitten päätyi minulle? Mukana oli hyvää tuuria ja oikea ajoitus. 

Satuin osumaan lehden toimitukseen juuri silloin kun vaaterekkiä valmisteltiin talon sisäiseen "ystävämyyntiin". Vastaus kysymykseen on, että mallikappaleet menevät osittain ystävämyyntiin, osittain yhteistyökumppani Eurokankaan myymälään, jossa ne laitetaan esille ompeluinspiraatioksi. Jos olet käynyt Eurokankaassa, saatat ehkä muistaakin, että mallinukkien päällä on erilaisia luomuksia. Suuri Käsityö -lehden kansikuvavaatteet menevät pääosin Eurokankaan Yliopistonkadun myymälään Helsingissä. 

Kun kysyin olenko riittävän ystävä pöyhimään ystävämyyntirekkiä, sain ilokseni peukun ylös. Joten ei muuta kuin penkomaan! Ja tämä kaunis kukkamekko oli se, jonka päädyin ostamaan. Rekillä olisi ollut muitakin upeita vaatekappaleita, mutta ikävä kyllä ne oli ommeltu "mallimittojen mukaan" ja no, tämä takapuoli ei ihan mahdu niihin :D Kukkamekko oli sen verran väljä, että se sopi sekä hoikalle mallille että seuraavan painoluokan meikäläiselle.

Nyt tiedän mitä vaatteille tapahtuu kuvausten jälkeen. Joka päivä oppii jotain uutta.

Kommentit (4)

Halina
1/4 | 

Olipa mielenkiintoista ja kiva kuulla, että menevät myyntiin! :) Isellläni on lapsesta asti ollut suuri huoli esim. Vaatekauppojen tai kirppareiden vaatteista, että minne ne joutuu jos kukaan ei osta niitä raukkoja :D ehkä samaistun tavaran suhteen liikaa eläimiin? :D

Tiia
2/4 | 

Tuo mekko on kyllä paljon paremman näköinen sinun päälläsi kuin lehden mallilla. Näiden sun kuvien perusteella taidan innostua ompelemaan itselleni mekon tuolla mallilla. 😊

Laura S
3/4 | 

Tiia on niin oikeassa, lehden kuvan perusteella ei olisi inspannut yhtään, mutta nyt alkoi kiinnostaa!

Ellukoo
4/4 | 

Olipa mielenkiintoista tietoa! Siinä lehdessä oli ne ihanat haalaritkin <3 Tekis mieli ommella sellainen. Ja tuo mekkokin näyttää tosi hyvältä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010