Siitä lähtien kun hankin Museokortin, on ollut helppo keksiä kivaa tekemistä luppoaikana. Linnojen koluaminen on yksi lempiharrastuksistani ja Museokortin myötä on niin helppo astella sisään Hämeen Linnaan vaikka joka viikko, jos siltä tuntuu. 

Olin viime viikolla keuhkoputkentulehduksessa ja happi oli vähän heikko taudin jäljiltä, joten otettiin sunnuntaille kevyttä käveleskelyä linnassa ja linnan piha-alueilla. 1200-luvulla rakennettu Hämeen Linna on kiva lähikohde sekä meille aikuisille että 4-vuotiaalle. 

Annia kiinnostaa tietysti kummitukset ja linnanneidot, äitinsä tyttö! On todella hauskaa luoda lapselle elävää satua keskiaikaisessa linnassa, eikä pelkästään lukea kirjoja. Maailma menettää minussa muksujen museo-oppaan :D

Linnan voi kiertää omatoimisesti, tai odottaa opastettuja kierroksia. Infotauluja lukemalla pääsee pitkälle, jos haluaa vaeltaa saleissa ja käytävissä omassa rauhassa. 

Drop crotch -pöksyt ovat Zaran miestenosastolta (joskus parhaat jutut löytää oman lokeron ulkopuolelta), laukkukin on Zaran, kenkien ja teepparin alkuperää en muista. Hattu on virosta paikalliselta käsityöläiseltä. 

Jos voin yhtä asiaa suositella, se on Museokortin hankinta. Olen kiertänyt tänä kesänä niin monta paikkaa sen kanssa, että kortin hinta on vain murto-osa kaikista sisäänpääsymaksuista. Tulee harrastettua kulttuuria ihan eri tavalla kuin aiemmin, ja sehän on hyvä juttu se.  

Kommentit (5)

Atomi
1/5 | 

Olen myös museokorttifani. Eniten käytän sitä taidenäyttelyihin mutta perusmuseotkin ovat kortin myötä ihan eri tavalla kutsuvampia kuin ennen korttia. Kortti mahdollistaa myös lyhyen piipahduskäynnin katsomaan jotain yksittäistä juttua. Se on niin hieno juttu että suosittelen kyllä kaikille🏰🏛🏫

M
2/5 | 

Suosittelen joskus osallistumaan opastetulle kierrokselle: jokaisella oppaalla on hieman erilaisia tarinoita linnasta ja sen asukkaista. Kertomuksien myötä linna herää ajatuksissa aivan uudella tavalla eroon.

Linnasta löytyy myös lapsille suunnattuja kierroksia, joissa pääsee hieman osallistumaankin linnan "töihin".

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010