Tästä meidän pienestä somasta hirsitalosta on paljastunut pikkuhiljaa merkkejä siitä, millainen talo on ollut ajalla ennen remontteja. Valkoinen kattomaali on hieman kulunut joiltain kohdin ja alta on paljastunut pala mintunvihreää lautaa. Myös se alkuperäisovi mistä on ihan näillä näppäimillä tulossa sängynpääty (jalat on jo hankittu, niitä pitää vaan vähän fiksata) on pohjaväriltään mintunvihreä, se on vain maalattu päälle valkoiseksi.

On kiehtovaa miettiä millainen tämä talo on ollut alkuperäisessä olomuodossaan, kokonaan mintunvihreä? Harmi että emme tunne niitä asukkaita tai heidän mahdollisia jälkeläisiään jotka elivät täällä vuodesta -41 melkein 2000-luvulle asti. Rohkea tietysti selvittäisi asian ja ottaisi puhelimen kauniiseen käteensä, mutta en taida kehdata.

Vintiltä löytyi rempan yhteydessä pieni vanha laatikko täynnä 50-luvun aikakauslehtiä ja lisäksi tapettipalasia, joiden luulisin olleen tämän talon seinissä. Ainakin keittiön seinävanerien alla näkyi olevan monta kerrosta erilaisia tapetteja, kauniita retrovärejä joka kerroksessa. Näistä löytyneistä tapettirullista muutama oli sellainen joka oli seinässä meidän muuttaessa, mutta osa taas sellaisia joista ei ole näkynyt jälkeäkään.

Vaaleansininen kapearaitainen tapetti on sangen viehättävä, siitä tulee jotenkin mieleen sellainen vanha vaarin kammari. Äijätapetti, vaikka melko hempeä onkin. Tämä viimeinen täysi rulla Maisonin kohopintaista tapettia on myös kaunis, mutta ei liene kovin vanha (kai). Laatikossa oli myös pari rullanjämää paikallisen tapettitehtaan Pihlgren & Ritolan tapettia, mutta ne olivat vaaleita ja hillittyjä, ei niitä näyttävimpiä malleja.

Vitsi, pitäisi olla lakisääteistä että uteliaille uusille asukkaille olisi talokansiossa tallessa ja dokumentoituna kaikki talon vanhat lookit valokuvina :D

Kommentit (6)

1/6 | 

Talokansio on hyvä idea! Pikkuhiljaa pienistä palasista on meidänkin torpan (rv.-29) historia muodostunut. Edelliset omistajat jättivät laatikollisen kylmävintiltä löytyneitä kirjeitä, tapetinpalasia ja mainoksia, ladosta löytyi 50-luvun sanomalehtiä osoitetietoineen ja paikallinen sähkömies muisteli oman vaarinsa asuneen aikoinaan meidän tilauksilla ja lupasi seuraavalla kerralla kaivella muistoja tai kuvia mukaan.

Perhoneito
2/6 | 

Mä valitsin ton sudenkorentotapetin lapsuuden kotini tapetiks joskus 1990-luvun lopussa ja siellä se edelleen on. Se on ihana!!

Mipa
3/6 | 

Hei, laitathan ohjeet sängynpäädyn jaloista? Mullakin odottelee yksi vanha sukutilan ovi (ihana vanhanajan turkoosi) sängynpäädyksi päätymistä, mutta kehtuuttaa alkaa niitä jalkoja väsäämään. Yhdet sinnepäin -ohjeet olen jo saanut, mutta niiden toteuttaminen taitaa jäädä miehelle ja olisi varmaan ennemmin valmista jos tarttuisin itse vasaraan :D Se taas vaatii kyllä tarkemmat ohjeet :)

6/6 | 

Komppaan kyllä tuota että vanhojen talojen kohdalla pitäisi aina olla jotain
dokumenttia talon vaiheista, olis niin mielenkiintoista! Siskoni asui Ruotsissa
vanhassa pehtoorin talossa ja sieltä löytyi portaiden alta salahuone joka oli
täynnä vanhoja papereita, talon historiaa ja muuta. Ehkäpä sulla on vielä
salahuone löytämättä. ;) Kiva seurata remonttianne, itse alamme keväämmällä
rakentamaan Uuteenkylään. :)
Ihanaa kevättä kauniiseen Pätsiniemeen!
Elina
http://kultiylitinbudjetin.blogspot.fi

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012