KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Eurokangas

Kun muutimme vanhaan taloomme, meillä ei luonnollisesti ollut kaikkia kalusteita ja tilpehöörejä valmiina. Kerrostalokaksiosta omakotitaloon muuttavalla on usein aluksi aika tyhjä talo. Minä en ole sitä sorttia että etsisin kaikki huonekalut ja sisustukselliset ratkaisut heti välittömästi, vaan haluan ensin kuunnella taloa, tutustua siihen rauhassa ja etsiä pikku hiljaa sellaisia asioita, joita tiedän haluavani katsella vuosia, mielellään vuosikymmeniä. 

Olohuoneen verhot olivat yksi niistä projekteista jotka olivat antaneet odotuttaa itseään, väliaikaiseksi tarkoitetut verhot roikkuivat ikkunassa yli kaksi vuotta. Niinpä sovin yhteistyökumppanini Eurokankaan kanssa sisustusprojektista, ja yhdessä päädyimme suunnittelemaan olohuoneen verhot. Se passasi minulle hyvin, en nimittäin omaa minkäänlaista visiota verhojen suhteen.

Verhoprojekti pyörähti liikkeelle siitä, että kiikutin Tampereen Hämeenkadun liikkeeseen palan tapettia ja kerroin verhosuunnittelija Tuijalle vähän siitä tyylistä, mistä pidän ja millaisena olohuoneemme mielelläni näkisin. Olkkari on meidän koko talon koukeroisin huone, muissa huoneissa tyyli on suoralinjaisempaa ja värikkäämpää. Rakastan olohuoneen aavistuksen romanttista tunnelmaa, vaikka vaalea maalaisromanttisuus sinänsä ei ole minun juttuni. 

Kerroin että pidän vintagesta ja överi on aina parempi, ja että yksinkertaiset paneeliverhot olisivat mielellään se toinen ääripää meidän verhoille. Muuten annoin ihan vapaat kädet, koska mikäpä minä olen ammattilaista neuvomaan. Toki halutessaan asiakas saa määritellä tarpeensa ihan niin tarkasti kuin haluaa, mutta olen muutenkin sellainen että annan mielelläni vapaita käsiä ihmisille, joiden uskon ymmärtävän tyyliäni. 

Parin viikon päästä menin katsomaan suunnitelmia ja hymyni saattoi ulottua vielä korvien ylikin kun näin verhot paperilla. Täsmälleen sitä upeaa vintagetyyliä mitä olin toivonut ja vielä vähän päälle. Tuija kertoi että suurin osa asiakkaista haluaa yksinkertaisia ja moderneja ratkaisuja, joten tämä projekti oli hänellekin hauskaa vaihtelua, kun olin vakuuttanut että hän saa ihan oikeasti vapaat kädet. 

Tuija ehdotti myös verhojen värimaailmaan sopivia pyöreitä sohjatyynyjä, jättisuuria verhotupsuja ja patinoituja tankoja, ja minä taisin hihkua vieressä enimmäkseen että kyllä, ihana, voi miten hieno ja tupsuhullun karkkipäivä. Taidan olla asiakkaana aika helppo :D

Verhojen ja tyynyjen ompelulle varattiin pari viikkoa ja asennuksesta päätimme yrittää selviytyä itse. Voin kertoa että tuli muutamaan otteseen säädettyä kiskojen ja tangon kiinnityksen kanssa, sillä gyprocseinä ei tosiaankaan ole kovin kestävää sorttia. Olohuone on onneksi ainoa huone koko talossa, mistä kipsilevyä löytyy, joten tältä säädöltä vältytään jatkossa. Tosin, nyt osaisin jo ihan sujuvasti patentoida vaikka mitä painavaa seinälle, yrityksen ja erehdyksen kautta. 

Verhojen värimaailma otettiin meidän vaaleasta koukerotapetista, platinan ja kullan eri sävyt ovat mieleeni. Olin heti taloon muuttaessa sitä mieltä että olohuoneesta pitää tehdä vaalea, että vanhat tummat vintagesohvat erottuvat kunnolla. 

Yksityiskohdat ovat niin viimeisen päälle, että ne nähtyäni viimeistään tajusin miksi ammattilainen on ammattilainen. Kun Tuija ehdotti verhojen reunaan kirkkaita koristehelmiä, mietin hetken aikaa että mitä ihmettä... verhojen asennuksen jälkeen idea avautui kunnolla. Ne välkkyvät todella kauniisti ulkoa tulevan valon kanssa, mutta äkkivilkaisulla niitä ei edes huomaa.  

Sivuverhoista tehtiin tarkoituksella ylipitkät, niin että ne voidaan laskostaa muhkeasti lattialle. Tämä muhvihelma on toimii meidän olkkarissa todella hyvin, sillä tila on vanhalle talolle tyypillisesti melko matala. Lyhyet, ns oikean mittaiset verhot olisivat olleet kapan kanssa liian yläosapainotteiset. Muhvit tasapainottavat ja mahdollistavat näyttävän kapan. Taas yksi asia lisää mitä en tosiaan olisi itse hoksannut. 

Pyöreissä tyynyissä on sitä jotain. Olen hamstrannut niitä aina kun on eteen sattunut, sillä nykymuoti tuntuu suosivan kulmikkaita malleja. Näissä verhoihin sävytetyissä tyynyissä on kahta eri mallia, hapsuilla ja ilman. Näitä voi käyttää joko yksinään, tai ripotella huomionherättäjiksi kulmikkaiden tyynyjen sekaan.

Jos olet ompelutaitoinen ja haluat tehdä unelmien verhosi itse, Eurokankaan nykyisiltä nettisivuilta ja pian avattavasta verkkokaupasta löytyy paljon verhoideoita ja sisustusratkaisuja, joita voi käyttää omien verhojensa suunnitteluapuna. Se mitä en ollut itse tajunnut, oli että kaikki kankaat eivät ole näytillä myymälässä vaan niitä löytyy ihan järjetön määrä tilaustuotteina. Jos valmiista pakoista ei löydy mieleisiä sävyjä ja kuoseja, pyydä saada nähdä mallitilkkukirjoja. Niissä onkin sitten jo niin paljon valinnanvaraa, että onnea päätöksen tekemiselle :D 

Olen niin iloinen, että olohuoneemme alkaa vihdoin näyttää valmiilta, ainoastaan tuo sysimusta televisio pilaa vahvasti fiilikseni ja sille on pakko keksiä jokin ratkaisu. Alan olla kohta sitä mieltä, että kun yläkerran remontti saadaan tehtyä ja makuuhuone siirtyy sinne, teen olohuoneen viereisestä punaisesta huoneestamme TV- ja viihdehuoneen ja rauhoitan olkkarin ihan kokonaan. 

Kommentit (28)

Katih
3/28 | 

Onpa kaunista kaikin puolin, ja koristehelmet oli hieno idea. Haluan muuttaa teille. :D

Vierailija
4/28 | 

Tähän ei voi sanoa muutakuin UPEA! Tässä näkyy hyvin miksi monesti kannattaisi käyttää ammattilaista sen sijaan että tekee suoraan itse. Taidan palata tämän postauksen pariin vielä useasti ihastelemaan. :D

Classybow
6/28 | 

Upeat! Jäin jotenkin sanattomaksi, miten kauniit verhot tänä päivänä on osattu tehdä! Tällaisia kun saisi valmispakkauksissaniin ostaisin heti. Teidän sisustustyylinne on muutenkin ihastuttava! ?

Lisbeth
7/28 | 

Vau! Mielettömän hienot verhot! Tykkään erityisesti tuosta, miten ne laskeutuvat todella veistosmaisesti lattialle. Teillä on tekstien perusteella todella kaunis ja ihan teille sopiva koti. Kiitos blogistasi ja hyvää kesää täältä Forssasta!

Vierailija
8/28 | 

Ompa kyllä ihan huigeen mageet! Mun on tehnyt mieli uusia verhoja meidän olkkariin. Täytyisikin kysellä suunnitteluapua Eurokankaasta. Yhdet verhot olen siellä teettänyt, ne tehtiin mun omien suunnitelmien mukaan :)

Tii
12/28 | 

Voisko telkkua "kätkeä" seinälle krumeluuri kehyksien ympäröimäksi tai kaappiin? Tiedät varmasti ne vanhat kaapit joita monet käyttävät media kalusteina..

Vierailija
13/28 | 

Tosi hyvin käy sisustus vanhaan rintamamiestaloon. Noup! Varmasti verhot ovat hyviä pölynkerääjiä myös.

Vierailija
15/28 | 

Höh miksi pitää olla ilonpilaajia:( mun mielestä noi on aivan upeat teille! Itse rakastan minimaalisuutta sekä valkoista ja harmaata (ja helposti siivottavaa) mutta kyllä sitä silti voi ihastella toistenkin ratkaisuja. Että ei jösses noi on vaan ihan kreisin upeat tuolla teidän olkkarissa! Ihan huikeat! Kyllä ammattilaiset on ammattilaisia.

Vierailija
16/28 | 

Oi että! Teillä on kyllä upea olohuone, ja oikeastaan koko talonne sisustus viehättää kovasti. Olisipa mahtavaa päästä joskus kurkistamaan miltä näyttää ihan livenä :D Tuohon telkkarin paikkaan sanoisin että ehdottomasti tv-huone erikseen jos siihen on mahdollisuus! Turhaanhan sitä tuossa kauniin oleskeluhuoneen keskiönä pitää, ainakaan jos tv on päällä vain silloin tällöin. Meille on tulossa tv-huone erikseen kunhan muutamme nykyisestä asunnosta siihen meidän unelmien kotiin, ainakin tällä hetkellä se tuntuu järkevältä ratkaisulta :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012