Mainitaan heti alussa että minä itse en osaa virkata edes ketjusilmukkaa, mutta onnekseni lähelläni on ihmisiä joilla pysyy koukut ja puikot käsissä. Sain syntymäpäivälahjaksi kesällä kaksi virkattua asiaa, suloisen vaaleanpunaisen pyöreän maton ja perinteisen tilkkutäkin. Molemmat ovat niin mieleisiä kuin olla voi, ja itsehän en osaisi taikoa mitään vastaavaa. Ystävän virkkaama matto jäi toistaiseksi olohuoneeseen, mutta se muuttaa siitä joskus tyttären huoneeseen kunhan se valmistuu. Jos muuttaa, alan olla aika kiintynyt mattoon olohuoneen lattialla.


Tilkkutäkki taas on isäni avovaimon tekemä, neulojavirtuoosi on todennäköisesti virkannut tuon yhdessä illassa. Se nopeus on jotain ihan käsittämätöntä tällaiselle joka tuhisee tuskaisena jo niiden ketjusilmukoiden kanssa.Torkkupeitto on kasattu eri värisistä neliöistä, ne ilmeisesti on nopeita ja helppoja tehdä, jos on virkkuutaitoinen. Peiton reunaa kiertää vielä virkattu pitsireunus.


Maijan virkkaama matto sopii hyvin yhteen Annin Happypotamuksen kanssa, joka sekin virkattu. Laittakaa huviksenne googlen kuvahakuun sana Happypotamus ja siinä on virkkaajille vähän inspiraatiota. Myös afrikankukista tehty pöllö on ihan huippu!

Ohjeita maton tekemiseen löytyy Lankava.fi:stä.

Kommentit (6)

Marja Koponen
1/6 | 

Vaikka on kuinka taitava tekijä ei näitä virkkuuksia ajatta tehdä. Maton virkkaaminen vaatii voimaa ja sattuu sormiin niin kovasti, ettei sitä voi 8 tuntia jatkaa..
Useampia peitteitä virkanneena tiedän ettei tunnissa tee montaa lappua. Peitteesi on taatusti vaatinut viikon työtunnit kokeneeltakin tekijältä. Langatkin on niin sopusointuisia, että näyttäisivät juuri tätä työtä varten hankituilta. Rahallista arvoa on ainakin yhtä paljon kuin Parikan kengillä.
t. Käsityö arvoonsa

Halina
2/6 | 

Onpas ihania!:) mulla ois toive että jossain postauksessa näkyisi teidän olohuone kokonaisuudessaan kuvissa! En oikein hahmota tilaa hih :D Muistinko oikein että teillä on esim olohuone ja ruokailuryhmä samassa tilassa?:)

tuumummi
3/6 | 

Joku olikin jo ehtinyt kommentoida virkkaamiseen käytettyä aikaa. Monta peittoa olen virkannut itsekin. Se on helppoa ja mukavaa hommaa, mutta aikaa siihen menee paljon, vaikka kuinka sukkela olisi. Eikä tosiaan ole aivan ilmaistakaan.
Kaunista jälkeä on lähipiirisi saanut aikaan ja mukavaa, että käsityöt saavat arvoisensa paikan kodissanne.

Mari
4/6 | 

Oi että ovat ihania, erityisesti tuo "tilkkutäkki". Niin kauniit värit! Minulla on samanlainen vähän eri värisistä langoista. Äitini on tehnyt sen, ja tosiaan sellaisen tekemiseen menee nopealtakin virkkaajalta useita viikkoja, kun käsitöitä ehtii tehdä iltaisin aina muutaman tunnin. Todella suuritöinen peitto, mutta on kyllä kaunis ja kestää äidiltä tyttärelle.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011