- Kaupallinen yhteistyö: Arla Lempi -

Päätin muutama vuosi sitten opetella valmistamaan täydellisiä jälkiruokia ja kahvipöydän herkkuja. Olin siihen asti ollut kiinnostunut ainoastaan ruoanlaitosta. Omakotitalon ostamisen ja maalle muuttamisen jälkeen meillä on käynyt ovi jatkuvasti, kun ystävät ja sukulaiset piipahtelevat kylässä. Omaan aika vahvan ystävien hemmottelugeenin, eli haluan aina ilahduttaa vieraitamme safkalla ja leipomuksilla mahdollisuuksien mukaan. Toki välillä täytyy turvautua kaupan paistopisteeseenkin, mutta viikonloppuisin käytän aikaa leipomiseen, brunsseihin ja sapuskaan. 

Kun sain käsiini Arla Lempi -kampanjan puitteissa hapatetun kerman, päätin kehittää maailman parhaimman omenapiirakan. Meillä on pihassa 20 omenapuuta, joten harjoittelumateriaalia löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Tein kolme erilaista versiota, käytin ystäviäni koemaistajina ja lopulta löytyi se oikea. Täydellinen makean ja happaman liitto. Omenapiirakka 2.0.

Hapatettu kerma on tuoteuutuus, jota voi käyttää sekä leivonnassa että ruoanlaitossa. Sitä voi käyttää sellaisenaan, tai sen voi vaahdottaa vaikkapa suklaamousseksi (!). Tuotteessa on käytetty vain kermaa ja hapatetta, ei mitään muuta. Ehdin kokeilla leivonnasta yli jäänyttä hapatettua kermaa myös pastakastikkeeseen ja lopputulos oli todella herkullinen. 

Hapatetun kerman koostumus on tavallista kermaa paljon paksumpi ja täyteläisempi. Näin ollen ajattelin sen sopivan hienosti omenapiirakan täytteeseen. Olin oikeassa. Muutama testikierros ja valmista tuli. Tässä tulee omenapiirakka 2.0 - mehevä sisältä, rapea päältä. 

Pohja: 

150 g sulaa voita

1,5 dl sokeria

2 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 purkki Arla Hapatettua kermaa

1 kananmuna

1/2 dl sokeria

n. 2 omenaa pilkottuna pieniksi kuutioiksi

2 tl kanelia

Kuorrutus:

1 dl saksanpähkinämurskaa

1,5 dl kaurahiutaleita

1 dl fariinisokeria

100 g sulaa voita

3 tl vaniljasokeria

Sekoita pohjan ainekset taikinaksi ja painele taikina piirakkavuoan (26cm) pohjaan ja nosta reunoille. Laita pohja uuniin esipaistumaan 200 asteeseen noin viideksi minuutiksi. Pilko sillä välin omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenakuutiot hapatetun kerman kanssa, lisää seokseen kaneli, sokeri ja kananmuna. 

Ota pohja uunista ja kaada täyte pohjan päälle. 

Sulata voi kuorrutetta varten. Sekoita loput kuorrutteen ainekset tasaiseksi massaksi voin kanssa. Ripottele kuorrutetta piirakan päälle melkoi tasaisesti joka puolelle. Kuorrutteesta ei riitä piirakan kanneksi, eli se ei peitä koko piirakkaa. 

Paista uunissa 200 asteessa n. 25minuuttia uunista riippuen. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja koristele kakku halutessasi parilla kanelitangolla, kokonaisilla saksanpähkinöillä ja omenalohkoilla. 

Tämä rapeakuorinen omenapiirakka pehmoisella hapankermatäytteellä on ihana pari esimerkiksi mausteiselle glögille. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kolmevuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat