Viime vuonna meidän 20 omenapuuta pitivät välivuoden ja se pienikin sato meni pilalle. Sateinen kesä sai taudit jylläämään ja tuomenkehrääjäkoin aiheuttamat reiät pitivät huolen siitä että muumiotauti viimeisteli homman. Taisin syödä yhden omenan suoraan puusta ja se oli siinä.

Tänä kesänä tilanne saattaa olla hieman eri... meillä on ihan järjetön määrä kukkaa puussa ja Akaan kaupunkimehiläiset siellä surisevat aamusta iltaan niin että puun alla seisoessa ääni on korvia huumaava. Annetaan kuvien puhua puolestaan:

Toissa vuonna oli lähes vastaava tilanne ja me hukuttiin omenasatoon siinä määrin, että avasin puutarhan ovet myös omenapörssissä pariksi viikoksi. Meillä kävi kerääjiä päivittäin, mutta sato ei siitä huolimatta huvennut. Luulen, että tänä vuonna pitää taas tehdä sama. Kukkia on mielestäni vieläkin enemmän, joten alkaa vähän huolestuttaa miten puut jaksavat kantaa omenansa :D Myös luumupuissa on sama tilanne, 6 jättimäistä puuta tupaten täynnä kukkaa.

Tämä on ehdottomasti lempihetkeni vuodesta, meidän pihamme on tällä hetkellä lähes satumainen, johtuen juuri näistä omenapuiden miljoonista kukista.

Kommentit (3)

Halina
1/3 | 

Oi jos tulee paljon omenaa, täällä on yksi kiinnostunut! :D ja omenankukat ovat super kauniita! Tänä vuonna ehdin nähdä vihdoin kirsikankukkien kukkimisen helsingissä(olen missannut tämän noi neljänä vuotena krhmm..) ja olin niin fiilareissa! :D

Vierailija
2/3 | 

Sitten kun kukkiminen on ohi, niin kannattaa napsia suurin osa alkavista omenoista pois. Sellaisina herneen kokoisina ne voi tiputella suoraan nurmikolle. Ei hajoa puu omeniinsa, ettekä ole niin pulassa niiden kanssa.

hannamariavv
3/3 | 

Oi että miten ihana! EN ois uskonu että tää on H&M -mallistoa, huhhuh. 70-lukua kyllä näkyy kaikkialla tällä hetkellä, itse jo hiukan toivon että siirryttäisiin vuosikymmenessä eteenpäin sillä mulle löytyy melko vähän mieleistä nykyisistä valikoimista. :D

hanna
www.hannamariav.com

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat