Meidän omenapuut eivät tunne kohtuutta. Joka toinen vuosi ne nitkuttavat yhden (rupisen) omenan taktiikalla, ja joka toinen vuosi ne taas tursuavat niin paljon omenaa, että latvat taipuvat maahan asti!

Tänä vuonna on yltäkylläisyyden vuosi, ja yritän parhaani hukata omppuja joka suuntaan. Olen mm. kantanut koko viikon omenasankoja työkavereille, jotka mielivät hillottavaa tai muuten vaan mutustettavaa. Siltikin omenaa riittää vielä vaikka pienelle siideritehtaalle!

Puutarha alkaa muutenkin kääntyä syksyyn, vaikka lämpömittarissa onkin vielä lukemia. Ruusut tosin ovat hämääntyneet lämmöstä ja alkaneet kehittää marjojen rinnalle uusia nuppuja!

Tänä syksynä meidän puutarha ei noin muuten ole ihan paraatikunnossa vaan ennemmin ydinpommin jäljiltä, kun puoli tonttia on myllerretty kaivinkoneella putkirempan vuoksi. Mutta vaikka hiekkakenttää ja menetettyjä kukkapenkkejä on surkeaa katsoa, lohduttaa tieto putkiston tuliterästä kunnosta. Vanhat tuubit olivat sen verran heikossa hapessa, että homma oli pakko hoitaa heti eikä kohta. 

Ja onhan tässä toisaalta se hieno puoli, että nyt pääsen ensimmäistä kertaa pihasuunnittelun pariin. Hiekkakenttä on kuin valkoinen paperi, joka odottaa värikynää!

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Omppupuuta voi kannustaa kohtuuteen. Kun näyttää siltä, että omenoita on tulossa tolkuttomasti, niin puolet raakileista voi nyppiä pois jo pieninä. Silloin puu ei välttämättä uuvuta itseään liian runsaalla sadolla ja jaksaa tehdä tolkullisen määrän myös seuraavana vuonna.

Tai sitten ei, mutta jokatapauksessa välttää sen omenoihin hukkumisen, jos se tuntuu ongelmalta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011