Ompelin tuossa vähän sisustusjuttuja (lopputuloksia tulossa Pätsiniemen puolelle) ja värikkäitä kankaita jäi sen verran yli että tein itselleni huivin. Ei ole mitään helpompaa tapaa piristää lookkia kuin kääräistä huivi / turbaani / jättirusetti päähän.


Tuon poodle-tyylisen kampauksen helppo ohje täällä KLIK!

Jos teillä jää ompeluista yli pitkiä kapeita tilkkuja kivoista kankaista, kannattaa muistaa huivit. Tämä on niin helppo tehdä että pitäisi oikeastaan ommella näitä heti lisää useammassakin värissä.

Ottaa vaan pituusmitan hyväksi todetusta vanhasta huivista:


Sitten leikkataan kaksinkertainen pitkula ja ommellaan pitkä sauma kiinni parin sentin kääntämiseen tarkoitettua aukkoa lukuunottamatta, käännetään huivi ja ommellaan vielä umpeen kääntöaukko. Se siitä.Viuhkakangasta jäi vielä sen verran että saan tästä Annille söpön kesämekon. Pitää vaan hetki vielä malttaa ompelemisen kanssa kun ei tiedä miten tuo likka venähtää kesään mennessä, tai sitten tehdä jokin sellainen malli jossa mitat eivät ole niin justiinsa jos ei malta odottaa. Oikeasti en malta odottaa että pääsen tekemään ensimmäiset kesämekot tytölle ihan itse, minulla on varattuna niin nättejä kankaita että :)

Kommentit (11)

1/11 | 

Hei kiitos näistä vinkeistä, ihana huivi! Tyttölapsille on niiiiin ihana ommella mekkosia -minäkin ompelin paljon omille lapsille kun olivat pieniä :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Piti googlata ja olipahan aika ihanan näköisiä ohjeita :) tosin mä tarvin periaatteessa vaan yhden peruskaavan koska osaan muokata sitä sitten ihan mihin suuntaan vaan, on tullut ommeltua niin paljon mutta ei ole vielä tuttua nämä lasten mitat että millaiset kainaloaukot tarvitsee olla yms.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

4/11 | 

Jos tarvitset kaavoja ja inspiraatiota Annin mekkoihin niin hanki käsiisi sellainen kirja kuin Mekkotehdas. :)

Iina
5/11 | 

Onpa nätti huivi/kangas!
Tuli mieleen: kuinka paljon meikkaat kun olet ihan kotioloissa etkä lähdössä mihinkään?

annika
6/11 | 

Osaisitko neuvoa netistä ihania kangaskauppoja? Ideaparkin Eurokankaasta on tullut joitakin kankaita hankittua, mutta pientenlasten kanssa netistä tilaamisen helppous vie tällähetkellä voiton.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
Tammikuu