Tämä viikko on kulunut ilahduttavan paljon ompelukoneen ja siihen liittyvän oheistoiminnan parissa. Suristelin itselleni paidan ja mekon, leikkasimme siskolleni luottokaavat ja ompelimme yhdessä hänelle pari mekkoa, ja sitten meille muutti vielä tämä seuraava kaveri: 

Sovitusnukke! Vihdoinkin minun! Löysin sen käytettynä nettikirppikseltä. Olen ollut aika kranttu nuken valinnassa, sillä haluan että sitä voi pitää esillä muutenkin kun ommellessa. Tämä nukke on musta, ja sen puujalka on vaaleaa puuta. Sopii meille täydellisesti. Omiin mittoihin säädetty sovitusnukke helpottaa erityisesti vanhojen vaatteiden tuunausta, sillä itsensä päällä on todella hankala tehdä korjauksia. 

Viikonlopun ompeluhommien leikkuujätteistä syntyi vielä rusettipanta. Koin kunnon heurekan tämän mallin suhteen, joka on todella helppo toteuttaa. Täytyy piirtää tänne blogiin ohje, joka on suunnattu heille ketkä eivät jaksa säätää monimutkaisten ompelusten parissa. Rusettipannan voi toteuttaa vaikka pieneksi jääneen hameen helmakankaasta! Myös vanhoja verhoja kannattaa pitää silmällä, sillä niissä on usein kauniita pitsejä :)

Kuvat otettu kännykällä, joka yritti väkisin blurrata taustaseinää. 

Materiaalina hieman joustava pitsi toimii turbaaneissa ja rusettipannoissa hyvin, sillä se pysyy paikoillaan. Karhea materiaali ei luista hiuksia pitkin ylös. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat