Monessa asiassa olen vähän jumittunut vanhoihin tapoihin ja konsteihin, mutta sapuskan suhteen olen aina valmis testaamaan kaikkia mahdollisia uutuustuotteita. Ruoka on ihan eri asia kuin esimerkiksi karkit. Karkkihyllyllä suunnistan aina ja ihan varmasti tietyn salmiakkipussin luokse. Pettymys on yleensä karmiva, jos erehtyy olemaan karkkien suhteen kokeellinen.

Nyhtökaura, Härkis ja erilaiset Mifun variaatiot eli "lihan korvikkeet" ovat olleet lautasellani heti kun olen niitä kaupasta löytänyt. Olen tykännyt oikeastaan jokaisesta edellä mainitusta, mutta kanan korvaajana Mifu-suikaleet ovat ihan ykkösjuttu. Nyhtökaurasta ja Härkiksestä ei ole "kanaruokiin" ihan siinä määrin, suutuntuma on ihan eri.

Tämä Paprika-Chili toimii maun puolesta mielestäni parhaiten, mutta sitäkin saa maustaa reilummalla kädellä.

Olen tähän asti käyttänyt noita suikaleita erilaisissa wokeissa ja tortillojen täytteenä, mutta nyt vasta älysin kokeilla myös salaattiin! Toimii. Kunnolla pannulla ruskistettuna lehtikaalin kanssa lounassalaattiin saa nopsaan lämmintä päälle, etenkin kun lehtikaali ja Mifu paistuvat tasan saman ajan. Ilman currya tai vastaavia "kanamausteita" eli salaattiin paistettuna Mifu-suikaleista tuli mieleen kanan ja halloumin välimaasto. Kivaa vaihtelua halloumille, jota ylikäytän salaattihommissa koko ajan. 

Miehen kommentit näistä suikaleista ovat olleet esimerkiksi että tämä ei taida sittenkään olla kanaa... (huijausta!), ja että suikaleita on työlästä syödä :D Saku ei ole ihan niin myyty kuin minä heh... Aina on lautanen kuitenkin ollut tyhjänä. 

Jos on laittaa hyviä vinkkejä jakoon vastaavista vaihtoehtotuotteista, otan mielelläni vastaan. 

Kommentit (12)

Tii
1/12 | 

Hei onko miehes vähän semmoinen, että kaikessa ruuassa pitää olla lihaa?Vai oonko haistellu ihan väärin.Mikäli kuitenkin näin on niin ihan mielellään lukisin juttua siitä miten sovitatte eriävät ruokavaliot/tottumukset yhteen.Ja oikeastaan vielä mieluummin lukisin hänen mietteitään näistä "lihan korvikkeista" :)

Halina
2/12 | 

Meillä ei myöskään mifu mennyt jatkoon poikaystävän puolesta, mutta härkiksestä ollaan tykätty :D paras "kanankorvike" tähän asti on tainnut olla maustettu tofu(oiskohan ollut just curry tms tyypillinen maku?), ei kylläkään mikään uutuus, mutta tykättiin :D Hei ihanaa muuten, että on muitakin karkki"jumittajia"! Minulla sama pätee myös ruokaan! :D Onneksi poikaystävä on meillä kokeellisempi ja itseasiassa hän on tuonut meille kaupasta kaikkea uutta! Sirkkoja odotellessa, jäiks!

S
3/12 | 

Kannattaa testata Oumphia, sitä löytyy pakkasesta. Itse olen testannut sitä smokyä, aivan täysin voisi sillä huijata lihansyöjiä, maistuu makkaralta ja näyttää lihalta. Kaverit olivat testanneet myös jotain toista makua, ja kuulemma maistui kanalta. Näistä lihankorvikkeista kannatan lähinnä kasvispohjaisia, sillä maitotuotteilla on lähes sama hiilijalanjälki kuin lihallakin. En kyllä ole varma millaiset hiilijalanjäljet tuollaisilla pitkälle prosessoiduilla kasvikunnan tuotteilla on, siksi pitäydynkin "tavallisemmissa" kavikunnan tuotteissa enemmän :)

Vierailija
4/12 | 

Pakasteena myytävässä Oumph on mun suosikki! Erityisesti garlic & thyme -versio. Samoin Apetitin kasvisjauhistuotteissa on kiva rakenne!

Vegeteurastaja
5/12 | 

Vegetarian butcherilla on soijasta tehtyjä "kana"- ja "nauta"suikaleita, ne menee ihan täydestä. Meillä löytyy Prismasta siitä Mifun vierestä. Oumph (pakaste) on kans hyvää, samanlaista kuin vegebutcherit. Quorn (pakaste) on kans melko kanamaista, mutta itellä tuli mausta mieleen lähinnä pilaantuneet broilerisuikaleet....

ElinaM
6/12 | 

Täytyisi itsekin kokeilla enemmän noita "korvikkeita". Nyhtökauraa testasin kerran tomaattipohjaisessa kastikkeessa. Maku ja rakenne oli ihan hyviä, mutta jotenkin sellanen jännä vähän tikkumainen suutuntuma oli kuitenkin :D Mifua olen myös pariin kertaan kokeillut, mutta joku siinä maussa on tympeää ja luulen ymmärtäväni mitä miehesi tarkoitti sillä työläällä syömisellä. Taidan mieluummin käyttää edelleen halloumia, vaikka se onkin suolaisempaa ja rasvaisempaa :) Hyvä kuitenkin, että nykyään on näitä erilaisia proteiiniversiota kasviperäiseen ruokavalioon. Joskus silti mietityttää miten prosessoituja ja täynnä lisäaineita monet esim. maitotuotteita muistuttavat vegeversiot ovat.

Sanna-Pauliina
7/12 | 

Kannattaa käydä Tullintorin East Asia marketissa, siellä myydään säilykepurkeissa vegetarian mock chicken:iaja vegetarian mock duck:ia, eli feikkiankkaa ja -kanaa. Meidän perheessä siitä tykkäävät kasvissyöjät ja lihansyöjät!

Sariska
8/12 | 

Tällee off topic juttutoivetta pistelen: ois kiva lukea kännykkäsovelluksista juttua. Mitä sovelluksia sinä käytät arjessa ja omat kokemukset ja kenties vinkit sovelluksiin ylipäätään :) podcast vinkit ois kans jees, jos sellaisia kuuntelet :)

isomummi
9/12 | 

En saanut oikein selvää, miten pääsen osallistumaan arvontaan, mutta yritän kuitenkin. Ensimmäinen kommentti-yritykseni oli niin täynnä kirjoitusvirheitä, että toivottavasti onnistuin poistamaan sen. Yritän vielä uudelleen. Valitettavasti olen iän mukana (88 v.) tullut yhä epäsäännöllisemmäksi ja laiskemmaksi siivoajaksi. Joskus saan oikein siivouspuuskan, mutta toisinaan siivous saattaa jäädä väliin, vaikka tarvetta olisi. Sinituotteista on ollut paljon apua. Enemmän kuin imurista tykkään öljyllä nihkeytetysrä tomuliinasta, joka sitoo pölyn todella tehokkaasti

Riituntuuttero
10/12 | 

Siivousvälineitä tarvitsee ja kunnon välineillä on pölyallergikonkin mukava saada puhdasta aikaan.

Sin
11/12 | 

Siivous ei ole mielipuuhaani, mutta sitä on vain tehtävä. Muuten ei kotona viihtyisi. Hyvillä välineillä siivous sujuisi paremmin ja olisi ehkä vähän mielekkäämääkin.

Saana
12/12 | 

Hälsans Kökillä on pakasteessa sellaisia vegesuikaleita, jotka on ihan kuin kanaa! Todella hyviä! Niissä on vähän kananmunaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011