Kaupallinen yhteistyö: Posti

Kaveripiirissäni oli hetki sitten melkoinen vauvabuumi. Tuntui, että melkein joka päivä sai uutisia uusista tulokkaista. Tälläkin hetkellä yksi parhaista ystävistäni odottaa. Laskettu aika on tosin vasta ensi vuoden puolella, joten ihan vielä en pääse nuuhkimaan vastasyntynyttä. 

Posti toi tänä syksynä Suomeen kauniin perinteen Hollannista, syntymäkortit. Ideana korteissa on se, että tuoreet vanhemmat voivat lähettää syntymäkortin läheisilleen, josta selviää vauvan syntymäpäivä ja strategiset mitat. Kerrassaan kätevää, sillä samalla vastaanottaja saa näppärästi mappiin lasten synttärit, joita esimerkiksi meikäläisen hataralla päällä ei tosiaankaan noin vain muisteta. Hyvä kun muistan oman syntymäpäiväni. Kuulun niihin ihmisiin, jotka ovat kiitollisia "Osoite muuttuu" -korteista, sillä en harrasta muistikirjoja. 

Suomessa painetuissa Karton ja Paletin korteissa on vaihtoehtoja aina perinteisistä pinkeistä ja sinisistä neutraaleihin "Haikara kävi" -kortteihin. Lajitelma on myynnissä mm. Posteissa, Stockmanneilla, Prismoissa ja K-Citymarketeissa. 

Jos sattuu syntymäkortin postin mukana saamaan, siihen voi halutessaan vastata onnittelukortilla, jolla toivottaa uuden lapsen tervetulleeksi. Minä askartelin syntymäkorttien inspiroimana juuri tällaisen vastauskortin, jolla voin ilahduttaa ystäväni perhettä kun vauva syntyy. Lainasin siihen elementtejä Postin syntymäkorteista (lue: leikkelin paloiksi), sillä kuvitukset ovat kauniita.

Korttien askartelu toisista korteista on oikeastaan aika näppärää, ei tarvita lisäksi kuin värikkäitä kartonkeja ja liimaa: 

Vaikka nykyaikana tieto kulkee nopeasti ja kätevästi tekstareilla, Whatsupilla, Facebookissa ja muissa kanavissa, perinteisillekin viestintätavoille on paikkansa. Korteista jää konkreettinen muisto, kun taas tekstarit hautautuvat muiden viestien sekaan ja katoavat puhelinta vaihdettaessa.

Vaalin ihan erityisessä laatikossa kaikkia lapsuuteni kortteja, joita olen saanut ystäviltä ja sukulaisilta. Säästin myös kaikki Annin nimiäiskortit ja muut onnittelut, että tyttö saa ihastella niitä tulevina vuosina. Tärkeää perhehistoriaa käsinkosketeltavassa muodossa. 

Kommentit (7)

Lintunen
1/7 | 

Ihanan näköisiä! Voi kun olisi vielä huomattu huomioida muutkin kuin vaaleaihoiset lapset kuvituksissa. Ja adoptioperheelle tällaista ei voi lähettää. Sama homma täytettävien vauvakirjojen kanssa, olen huomannut.

Vierailija
2/7 | 

Mäkin tykkään korttien ulkoasusta, mutta miksi vaihtoehdot ovat poika/tyttö tai joku pirun haikara? :D Kaipaisin siis vaihtoehdoksi myös lapsi- tai vauva-sanaa. 

Vierailija
3/7 | 

Komppaan aikaisempaa kommentoijaa. Miksi lapset pitää sukupuolittaa heti syntymästään? Miksi ei voida iloita ihan vain vauvasta/lapsesta? Ja tylsät perinteiset värit valittu; tyttö=pinkki & poika =vaaleansininen. Huoh. :( Muuten ihan kiva idea.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010