Sunnuntai oli tehty erittäin vihreästä kirppikseltä löytyneestä ranskalaisesta lasipurkista:


...johon tuuppasin basilikan töröttämään. Pitää istuttaa se vielä kunnolla, pöllin sentään isältä multaa ihan sitä varten.

z16huhti14

Vihreää teemaa jatkoivat parsat, jotka saivat seurakseen basilikavoikastikkeen ja merisuolaa. Rakastan parsaa ihan yli kaiken, maailman helpoin ja herkuin alkupala joka valmistuu pääruuan aikana.


Ei niinkään vihreä, mutta varsin vetreä eläkeläinen nimeltä Onni. Meillä kävi Nöpön "suureksi iloksi" pari koirakaveria kylässä. Olisitte nähneet kissan ilmeen kun Onni ryykäsi suoraan kissan luokse ja antoi märän pusun katin kylkeen, en ole varmaan koskaan nauranut Nöpön järkytykselle niin paljon. Nöpöhän ei pelkää koiria pätkääkään, päinvastoin, mutta se ei välttämättä koe arvoisekseen olla niiden pusujenkaan kohteena :D


Kommentit (11)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

pitkälti samoja juttuja kuin edellisillä, oma reseptini menee näin: leikkaan pari senttiä puisevaa tyveä veke, ja kuorin kevyesti perunankuorimaveitsellä varren JOS se on yhtään paksun oloinen. Sitten kiehuvaan veteen ja n. 5minuutin kohdalla viimeistään tarkistan haarukalla tökkimällä joko on hyvä, parsaa ei saa ylikeittää minuuttiakaan tai siitä tulee vettynyttä ja velttoa, sellainen napakka mutta vähän pehmennyt on oikea kypsyys. Voikastikkeen teen kaikessa yksinkertaisuudessaan niin että voita kattilaan, kevätsipulia silppuna perään ja koko homma sulaksi, ei tarvi sen enempää käristää. Tykkään että pitää olla nimenomaan hentoa ja mietoa kevätsipulia, ettei parsan oma maku peity. Sitten basilikaa pienenä silppuna voin sekaan ja se on siinä. Kun parsat on lautasella, rouhin merisuolaa päälle, kippaan lusikalla kastiketta perään ja sit syömään :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Majayna

Isot kiitokset kaikille vastanneille! :) Laitanpa tästä ylös eri ohjeita ja kokeilen ensi kerralla jotain näistä :D

Cerp

Meidän entinen kissa kanssa halveksi koiria. Kerran se löi naapurin jättimäistä sekarotuista koiraa kuonolle, eli ei turhan suuri ego hänellä :D Sama kissa myös sähisi hevosille, jos tulivat liian lähelle.

En nyt hirveesti ruuanlaitosta mitään tiedä, mutta parsaa ei vissiin oikeesti sais keittää. Se on kuulemma vesiliukoista tms, siitä haihtuu kaikki maut. Meillä syötiin viikonloppuna just lohimedaljonkeja ja parsaa uunissa paistettuna hollandaisekastikkeen kera :) Ja oli kyllä hyvää.

Olivia-O

Jättääkö Nöpö basilikan(ja ylipäätään vihreät kasvit) rauhaan? Mun omat rakkaat karvahanurit syö kaiken vihreän mitä yritän pitää, jopa ruohosipulit :D

Majayna

Miten parsa pitäis oikeen valmistaa? Ostin vasta ekan kerran parsaa, ja keittelin sen kattilassa suolan kans, mutta minusta se ei maistunu sitten niin oikeen miltään! Valmistinkohan sen jotenki väärin, vai oliko se vaan huonoa parsaa jo alkujaanki... Miltä sen edes pitäis maistua? :D

Shrek

Parsan kanssa maistuu parhaiten kastike joka kermaisen suolainen ja pikkuisen kirpsakka eli voita ja sitruunaa. Itse en usein jaksa tehdä mitään kastiketta vaan teen niin että samalla kun parsat kiehuvat, paistan sipulia pannulla runsaassa voissa (ei saa ruskistaa vaan levy pienellä pehmittää sipulia), jonka maustan suolalla ja sitruunapippurilla. Sitten kun parsat on kystiä lisään ne sinne pannulle voi-sipulin joukkoon ja hey presto, parsaherkku on valmis :)

Parsan keittoaika on todella tarkka - aina ei saa ravintolassakaan hyvää parsaa. Just kypsäksi, muttei silti löysäksi parsan saa n. 7 min keittoajalla.
Hollandaise-kastike on klassinen yhdistelmä parsan kanssa ja mainettaan helpompi valmistaa. Kannattaa kokeilla! :)

Kateellisena katson Nelliina sun basilikaa. Täällä vielä odotellaan kelejä, joina basilikan saisi ulos. Meilä ei millään korkeudella mikään vihreä säästy kissojen rouskutukselta... :P

Tiia

Halkaise parsat ja laita uuniin oliiviöljyllä, suolalla ja oreganolla (tai basilikalla) maustettuna. Superhyvää ja helppoa! Jotkut ryöppäävät parsat vedessä ennen uuniin laittoa mutta jos ne halkaisee niin ei tuota ryoppäystä tarvitse :) Taidankin lähteä kauppaan hakemaan nipullisen...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011