Jos matkustaa Gran Canarian saarelle, kannattaa ehdottomasti tehdä päiväretki Las Palmasiin. Vaikka Irwin aikoinaan lauloikin lämpimästä Las Palmasin auringosta, meidän vierailupäivänä kävi niin kova viima, että Canterasin ranta oli auringonpalvojien sijaan täynnä surffaajia ja lämpö oli vain nimellistä. Mutta surffaajien katseleminen käy meditaatiosta, pääseekö aloittelija aaltojen herraksi vai päätyykö pää edellä kuohuihin!

Jos miettii Kanarialle matkustamista ylipäätään, eikä jaksa lojua rannalla koko viikkoa, Las Palmas on erinomainen vaihtoehto. Kyseessä on iso kaupunki, jossa nyt vain sattuu olemaan huikea ranta. Vähän kuin Barcelonassa. Las Palmasissa jos missä voi yhdistää kaupunki- ja rantaloman parhaat puolet. 

Playa del Inglésistä pääsi Las Palmasiin helposti bussilla numero 30 (lähtö pari kertaa tunnissa Tropicalin asemalta), eikä matka kestänyt kuin vajaan tunnin. Bussilipun hinta oli n. 6 euroa vrt. taxilla matkustaminen n. 60 e / suunta. Linja numero 30 ei kierrellyt liiemmin pikkukylien pysäkkejä vaan porhalsi motaria pitkin perille. Jos haluaa katsella maisemia matkalla, kannattaa valita jokin muu linja, joka kiertelee enemmän. Bussien päätepysäkit Las Palmasissa ovat Parque San Telmon bussiasema, johon kannattaa jäädä jos mielii katsomaan esimerkiksi saaren kauneimmaksi rakennukseksi mainittua Santa Anan katedraalia ja vanhan kaupungin, Veguetan, kauniita katuja. 

Jos taas veri vetää rantaa ja ostareita kohti, kannattaa kolmekymppisellä jatkaa vielä muutama kilometri eteenpäin Santa Catalinan puistoon, joka on kivenheiton päässä Canterasin kauniista rantabulevardista. Heti Santa Catalinan vieressä on pienempi ostari nimeltä El Muelle, mutta laajempi ostarikokemus odottaa rantabulevarin toisessa päässä. Las Arenasin ostari on kaupungin suurin ja monipuolisin, eikä siellä myydä rantakatujen turistikrääsää. Ketjukaupat ovat tällä ostarilla hyvin edustettuina aina Primarkista Zaraan ja Pull&Beariin, jos haluaa tehdä tehoiskun kaupoille eikä kierrellä yksittäisiä kauppoja kaupungin ostoskaduilla. 

Playa del Inglésin ostarit keskittyivät lähinnä turistikrääsän ja feikkituotteiden myyntiin, näin mutkat suoraksi -arvioiden. Ei kokonaan, mutta suurimmalta osin joka tapauksessa. 

Minä ihastuin Las Palmasiin, johtuen juuri suuren kaupungin sykkeen ja upeiden maisemien vuoksi. Lukuisat surffaajat loivat rantabulevardille katu-uskottavuutta ja selvästi useampikin surffikoulu oli oppilaidensa kanssa liikenteessä. Las Palmas oli ylipäätään kiinnostava sekoitus modernia ja vanhaa, rentoa rantameininkiä ja tyylikästä kaupunkielämää. 

Ps. erittäin tuulisella säällä ei välttämättä kannata kävellä ihan kaiteen vieressä rannalla, tai voi saada melkoisen hyökyaallon pärskeet niskaansa. Nimim. onneksi navakka tuuli kuivasi uitetun naisen nopeasti :D

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010