Tällä hetkellä eletään ilmeisesti vanhojen klassikkohattujen nousukautta, sillä suosion huipulla on vanha kunnon baskeri ja nyt jo pidempään tapetilla on ollut myös kipparinlakki. Vaikka kaikilla ketjukaupoilla on kipparinlakista oma halpisversio, suosittelen kaikella lämmöllä tsekkaamaan myös kotimaiset vaihtoehdot. 

Oma kipparinlakkini on porilaisen Länsilakin malli, jonka ostin aikoinaan "torimyyntikojusta". Siinä missä ketjukauppalakeissa on usein suppea valikoima kokojen puolesta (S-M), Länsilakin kipparinlakissa oli tarjolla senttikokoja reilusti yli 60 cm! Eli ihan takuulla löytyy sopiva lakki, jopa meikäläisenkin pörröpäähän. Taidan olla vähän isopäinen kun nuo perus 57 cm hatut tuntuvat ahdistavan tiukalta ja otsis lyttääntyy :D

Vaikka hinta on kalliimpi, tietää maksavansa kotimaisesta työstä. Lisäksi hattu on todella kaunis ja viimeistelty. Länsilakkini maksoi torimyynnissä noin 45 euroa jos oikein muistan, Sokkarin nettikaupassa näkyi olevan 59€.

Kipparinlakki on sitä sorttia, joka ei mene ohi hetken muotihairahduksena.

Ps. muista myös kirpparit ja vintageputiikit, joista aivan takuulla löytää kipparinlakkeja. Mieheni osti omansa parilla eurolla jo noin 10 vuotta sitten kirppikseltä, ja laadukas villakankainen hattu on edelleen ihan priimaa. 

Kommentit (3)

Ellukoo
1/3 | 

Minä olen hylännyt kaikki muut päähineet paitsi löysät pipot juuri sen takia, kun ne lyttää kampauksen :) Mistä päästäänkin kysymykseen jota olen miettinyt pitkään. Eli osaatko sanoa, onko Kirsi Nisosen rusettiturbaanissa eri kokoja? Olen haaveillut siitä varmaan pari vuotta, sun yhdestä postauksesta asti. Pitäis päästä Helsinkiin kokeilemaan niitä. Netistä en uskalla ostaa, jos menee vikaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010