Nyt laitetaan arvontaan ilkikurisen hauska Paheellisen kotirouvan opas -kirja, jonka avulla sinäkin voit opetella elämään hulppeaa elämää miehesi kustantamana. Koska mikäpä olisi hauskempaa kuin mennä töihin? Olla menemättä.


paheellinen

paheellinen

Arvonnan palkinto tulee Olivian puolelta kiitoksena siitä, että jaksoitte olla pitkämielisiä blogipohjan uudistuksesta johtuneiden pikku takkuilujen kanssa :)

Säännöt:

1. kirjoita nimimerkin ja sähköpostin kera (sähköpostisi ei näy muille kuin minulle) kommenttiboxiin kirjasuositus minulle. Mitä kirjaa rakastat ja haluat muidenkin sen löytävän?

2. aikaa on sunnuntaihin 25.9. klo 24:00 asti.

Lukutoukka minä jää odottelemaan vinkkejänne jee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (360)

majsan
1/360 | 

Suosittelen aina kaikille samaa kirjaa: Astrid Lindgrenin Veljeni, Leijonamieltä. Olen itse lukenut kirjan valehtelematta 30 kertaa ja aina se on yhtä ihana.

-anne-
2/360 | 

Useamman kirjan oon monta kertaa lukenut, mutta Alex Haleyn Juuret on kyllä se top one juttu mulle :)

Olivia
3/360 | 

Olivia ilahtui paitsi tästä kirjasta, myös siitä että blogitekniikka toimii taas temppuilematta. Kiitos blogin lukijoille kärsivällisyydestä!

Sini
4/360 | 

Pirkko Saision Punainen erokirja on niin hieno ylistys suomenkiellelle, että kehotan jokaista lukemaan sen.

puu
5/360 | 

Neil Gaiman: Neverwhere - maanalainen lontoo. Paras kirja ikinä! Ja ainoa kirja jonka olen lukenut monta kertaa.

Kesällä taas luetaan dekkareita, Reijo Mäen Vares-kirjat valloittivat minut tänä kesänä.

erika
6/360 | 

Ehdottomasti paras kirja mitä oon lukenu on The Picture of Dorian Gray. En tosin oo lukenut suomenkielistä käännöstä joten en osaa sanoa onko se yhtä hyvä, mutta ainakin alkuperäinen kannattaa lukea jos englanti on yhtään hallussa :)

mary

kannattaa katsoa myös siitä kirjasta tehty leffa :D en tiennytkään että siitäkin on kirja olemassa.

8/360 | 

Rakastan niin monia kirjoja, että meni hetki ennen kuin keksi minkä sitä nimeäisi ^^.

Yksi vähän tunnettu rakkaus tuli mieleen mainita: Ihanan Viivi Hyvösen "Mahlaa suonissaan"

Kotimaista fantasiaa on vähän, melkein kaikki siitä on kuraa. Tämä on helmi.

Anni

Se on ihana :) Mutta Scarlettista (jonkun muun kirjoittama jatko-osa) kannattaa pysyä kaukana, vielä melkein 15 vuotta myöhemmin sen osittain lukeminen harmittaa.

Sarkka
10/360 | 

Suosittelen ehdottomasti Virpi Hämeen-Anttilan Alastonkuvia teosta. Mieletöntä suomenkieltä, sanaleikkejä ja kauniita vertauskuvia. Tätä tarinaa parempaa en ole vielä löytänyt :)

Anne
11/360 | 

Suosittelen James Pattersonin tuotantoa dekkareista pitäville. Varsinkin Hämähäkin aika pitää jännityksessä loppuun asti!

SiniV
12/360 | 

Suosittelen kirjaa "Kuningaskalastajan peili" Leena Laulajaiselta, vaikka se on lastenkirja, kokoelma satunovelleja, mutta aiiiiivan ihania sellaisia :)

Bea
13/360 | 

Olen lukenut aika huiman paljon kirjoja elämäni aikana, joten voisin äkkiä suositella vaikkapa kymmentä eri kirjaa, ei tekisi edes tiukkaa! Kuitenkin, Harry Potter-fanina yksi parhaista kirjoista ikinä oli Harry Potter and the Deathly Hallows. Nimenomaan englanniksi. Huippu juoni ja ennen kaikkea rakastuin kirjan laadukkaaseen, jopa runolliseen kieleen. Suosittelen lämpimästi!

Thym
14/360 | 

Monia suosikkeja on, mutta syksyn tunnelmointiin sopii erinomaisesti Haruki Mukarakamin Sputnik-rakkaani.

mary
15/360 | 

Suositten Jeff Lindsayn Dexter sarjaa ja mielellään englannin kielellä luettuna. On muuten paljon parempi kirjana kuin sarjana, vaikka sarjasta löytyykin se ah niin ihana Michael C. Hall.. ;)

16/360 | 

Viimeisin täydellinen kirjahurahdukseni on David Nichollsin One Day (suom. Sinä päivänä), jonka luin kesällä ja rakastuin. Kirjaan, sen ihmisiin, tapoihin ilmaista asioita englanniksi, niihin ajatuksiin ja tunteisiin joita kirja herätti, siihen lisää lukemisen paloon jonka se sytytti.

Muutama sana aiheesta täällä: http://duussi.blogspot.com/2011/08/dex-and-em-em-and-dex.html

Lokakuun puoliväliä ja leffaversiota odotellessa. :)

katsu
17/360 | 

Suosittelen Paolo Coelho -nimisen herran kirjoittamia kirjoja, mm. Veronica päättää kuolla, Yksitoista minuuttia, Paholainen ja neiti Prym. Mukaansatempaavia ja käsittelevät mielenkiintoisia aiheita. Suosittelen käpertymään jonkun näistä kanssa sohvan nurkkaan syksyisenä sateisena iltana teen tai kaakaon kera :)

Manna
18/360 | 

Oivoi, rakastamiani kirjoja on niiin paljon, mutta laitetaan tähän vaikka Pirjo Hassisen Jouluvaimo ;)

19/360 | 

NILSSON, Johanna - Älä usko, älä toivo, älä rakasta (Otava? 1999)

Älä pelästy kirjan paksuutta, lukiessa et huomaakaan sitä. Olen lukenut tämän kirjan vuosien aikana varmaan 15 kertaa...

Aatu

Muistan kun ala/yläaste iässä luin tota kirjaa uudestaan ja uudestaan :D Aivan mahtava tapaus!!

Minna
20/360 | 

Voi iiiih, kirjoja! Yleensä lempikirjani on se, joka sillä hetkellä on kesken... Mutta tällä hetkellä voisin suositella Philip Pullmanin Universumin tomu -sarjaa. Panssarijääkarhuja - pakko rakastaa.

Lissu
21/360 | 

Ihana kirja jota luettu noin miljoona kertaa.

Arundhati Roy- Joutavuuksien jumala

Voitti Booker-palkinnon joskus :) Osaisinpa kirjoittaa noin hyvin!

Suomalaisista kirjailijoista Pulkkisen kirja Totta oli hyvä!

22/360 | 

Mä suosittelen Jussi Vares -kirjoja! Ainakin omalla kohdallani ne ovat sellaisia, joita ei aloitettuaan malta lainkaan laskea käsistään ennen loppua. :)

Mieleenpainuvin on varmastikin Hard Luck Cafe, joka sijoittuu tulevaisuuteen. Mielenkiintoista lukea ja kuvitella mielessään minkälainen Turku joskus saattaisi olla!

Lyca
23/360 | 

Mä suosittelisin kirjaa nimeltä The Lies of Locke Lamora (by Scott Lynch). En ole itse vielä ehtinyt lukea sarjan muita kirjoja (kuuluu Gentleman Bastard -sarjaan), mutta uskoisin niidenkin olevan yhtä hyviä! :D

Linda
26/360 | 

No suositellaan vaikkapa kirjaa, jonka luin viimeksi: Agatha Christie, Idän pikajunan arvoitus. Sopii täydellisesti myrskyisiin syysiltoihin kaakaokupin kanssa nautittuna (mielellään sängyssä, peiton alla). Ja ton lukee yhdeltä istumalta...

*jossu*
27/360 | 

Oikeastaan kaikkia Torey Haydenin kirjoja voin suositella (Auringonkukkametsästä ehkä tykkään vähiten, mutta ehdotonta suosikkia en osaa nimetä). Niissä on aika rankkoja lapsille tapahtuneita juttuja (useimmat perustuvat tositapahtumiin), mutta toisaalta kaikista niistä löytyy ainakin lopusta myös toivoa. Nykyään ne kaikki on kai jo suomennettua, mutta englanninkielisinä pokkareina itse olen opiskelijabudjetilla monet lukenut..

Annis
28/360 | 

Patrik Süskindin Parfyymi on ehdottomasti yksi parhaista kirjoista mitä olen koskaan lukenut (tästä on myös leffa, mutta eipä se yllä kirjan tasolle). Siinä on mies, jolla on uskomaton hajuaisti ja hän haluaa tehdä enkelten tuoksun, jota varten pitää tappaa neitsyitä. Se sijoittuu 1700- luvun ranskaan ja se on aivan upeasti kirjoitettu.

-
30/360 | 

Suosittelen Emily Wu, Larry Engelmann - Kuin höyhen myrskytuulessa. tykkään karuista ja todenperäisistä. :) Mahtava idea tämä kirjasuosittelu, tästä saa myös itselle monet hyvät vinkit! Lukeminen on parasta!!!

Rubin
31/360 | 

Vettä elefanteille - aivan upea kirja joka saa nauramaan ja kyynelehtimään. Leffakin on ok mutta suosittelen kyllä kirjaa enemmän.

inneJ
33/360 | 

Mulle rakkain kirja on Pikku Prinssi. Se on kulkenut mukana koko elämän; lapsena äiti luki sitä ääneen ja nykyää piristän itseäni lempikohdilla.

Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka kaipaavat päiväänsä muistutuksen siitä ettei lapsenomainen uteliaisuus ole pahasta.

villahuivi
34/360 | 

Ikisuosikkini, johon en tosin ole tarttunut varmaan lähemmäksi kymmeneen vuoteen on J. D. Salingerin Catcher in the Rye (Sieppari ruispellossa). Lähiaikoina lukemistani kirjoista voin suositella Paul Austerin kirjoja - muita paitsi New York Trilogy:a. Tuskan hetket, vielä vajaa 100 sivua että saa heittää kirjan olan yli (eli palauttaa kirjastoon...)!!

Kiva kisa, mielelläni luen täältä kirjasuosituksia! Muille vinkiksi, Eevan Kaikki mitä rakastin -blogissa on hyviä kirjasuosituksia. (Muuten, omasta mielestäni Hustvedtin muut kirjat on parempia kuin toi paljon paasattu Kaikki mitä rakastin.)

santtu
36/360 | 

Viikinkimytologioihin haksahtaneena tämän hetken kirjallinen iloni on Johanne Hildebrandtin Freija - Valhallan tarinoita. Löytyy myös ainakin kaksi jatko-osaa, Idun ja Saaga.

Kiinnostaa historia ja viikinkijumalat tai ei, tämä kirja on mahtava. Jumalina tutuiksi tulleet henkilöt ovat ihmisiä eikä kirjasta nauttiminen vaadi tietämystä jumalperheistä tai Skandinavian pronssiajasta. Suosittelen lämpimästi!

Arlette
37/360 | 

Suosittelen ihan sydämestäni kaikille Paulo Coelhon kirjaa Veronika päättää kuolla. Nimestä huolimatta kirjan sanoma on elämänhalu! Se kertoo 24-vuotiaasta kauniista Veronikasta... kirjan lopetus on yllättävä, kaunis ja ehkä paras lopetus ikinä. Uskon että sinäkin Nelliina saattaisit tykätä ellet ole lukenut ;D

41/360 | 

Suosittelen lämpimästi Dan Brownin kirjoja, itse aloitin Angels and Demons -kappaleesta ennen kuin siitä oli edes tehty leffaa ja koukutuin ihan täysin (: The Lost Symbol on myös aivan loistava, samoin Da Vinci Code, joissa kaikissa seikkailee sama päähenkilö. Arvoitus pitää ottessaan loppuun saakka!

nora
44/360 | 

Olen superihastunut Naomi Novikin Temeraire-sarjaan! Vaikka yleensä olen aika nirppanokka fantasia suhteen, tässä on juuri sopivasti uskottavuutta ja tuoretta näkemystä. :)

Nipa
45/360 | 

Khaled Hosseini, Tuhat loistavaa aurinkoa. Lukemisen jälkeen löydän itseni yhä uudelleen ihmettelemästä naisten asemaa Afganistanissa.. Järkyttävää, mutta unohtumatonta.

Soni
46/360 | 

Suosittelen lämpimästi Dmitri Gluhovskin romaania "Metro 2033". Se kertoo Moskovan metrotunneleissa asuvista ihmisistä ydinsodan jälkeen. Uikutin suurimman osan ajasta, kun pelotti niin paljon. Aina piti olla joku vieressä, että uskalsin lukea eteenpäin. Ja olen muutenkin ihan yhtä sydäntä kaikkeen Venäjään liittyvän kanssa, joten tämä on kultaa. Ja peeäs, tämä ei ole niin scifi kuin voisi kuvitella, mikä minusta on vaan hyvä.

pööpö
48/360 | 

Water For Elephants! Luin kirjan ennen elokuvan katsomista ja se on taianomainen! Elokuva on huikea ja ihana, mutta monta pikkuseikkaa jää vähemmälle huomiolle tai kokonaan mainitsematta. Kirja myös menee paljon syvemmälle Jacobin elämään ja elokuva jää ehkä jopa hiukan pinnalliseksi. Eli suosittelen ehdottomasti lukemaan kirjan huolimatta siitä onko vai eikö ole nähnyt elokuvaa, kyseessä on nimittäin ihana sirkusaiheinen aikuisten satu!:)

Susanna
49/360 | 

Kaikista lukemistani kirjoista syvimmin mieleeni on jäänyt Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogia, mikä olisi kaikkien suomalaisten hyvä lukea :)

Amy
50/360 | 

Anna-Leena Härkösen Kauhun tasapaino ja muita kirjoituksia on kyllä ehdoton suosikkini, kyseessä on kolumnikokoelma, joten se on loistava niillekkin jotka eivät lukemisesta perusta. Hauskoja pikku huumori pätkiä piristämään sateisia päiviä :)

kakku
51/360 | 

tais joku muukin jo keretä samaa hehkuttamaan, mutta minkäs sitä parhaalle voi. astrid lindgrenin veljeni leijonamieli! ainoa miinus on, että minä pelkuri en uskalla tätä (lasten)kirjaa lukea yksin tai yöaikaan, pelottaa :---D mio poikani mio on myös ♥

Marjukka
52/360 | 

Listassa olikin jo monta, joita olisin suositellut, esim. Torey Hayden, Naomi Novikin Temeraire-kirjat ja Tuhat loistavaa aurinkoa. Lisäksi sain monta vinkkia itselleni, kiitos niistä!

Taru sormusten herrasta on tietysti fantasiakirja ylitse muiden, mutta jos se on jo luettu, suosittelen Robin Hobbia ja erityisesti hänen Salamurhaajan taival -trilogiaansa. Älä pelästy nimeä, kirjat ovat ihania.

mari-ia
53/360 | 

Rakkaus on vaarallinen enkeli (Francesca Lia Block jos oikein muistan). Pieni kirjanen, jonka lukee helposti tunnissa, mutta joka jää tunnelmallaan kummittelemaan vielä päivienkin päähän. Kirjan nimen imelyys ei juurikaan viittaa itse sisältöön.

Vilma
54/360 | 

Ehdottomasti Carlos Ruiz Zafonin Tuulen varjo! Kirjan suosiosta kertonee, että sitä on lähes mahdoton saada muualta kuin antikvariaateista, koska painos on aikaa sitten loppunut. Ihan oikeasti, kirja on silkkaa fantasiaa, juonittelua, synkkyyttä, rakkautta ja Barcelonaa!

55/360 | 

Becca Fitzpatrickin Langennut enkeli. Se oli kirja, joka piti lukea yhdeltä istumalta loppuun. Ei pystynyt menemään nukkumaan ennemmin.

Jatko-osaa suomeksi odotellessa. Enkuks oon jo vähän sitä lueskellu..

Petra Ilona
56/360 | 

Aikamatkustajan vaimoa suosittelen aina jos joku kysyy! Ihana ja haikeakin kirja, erilainen rakkaustarina. :)

Maija
57/360 | 

Oivoi, onpas yllättävän hankalaa. En osaa sanoa vain yhtä koska voisin sanoa että rakastan kaikkia kirjoja! Mut Robin Hobbia suositan ehdottomasti ja Kira Poutasen Ihana Meri on mielestäni todella kauniisti kirjoitettu.

Suvi
58/360 | 

Suosittelen sinulle Leena Lehtolaisen kirjoja. Olen itse löytänyt ne vastikään ja ihan koukussa :)

JonnaJonna
59/360 | 

On kyllä aivan mahdotonta sanoa yhtä ainutta kirjaa, jota olisin rakastanut, itsekin olen varsinainen lukutoukka ja kirjoja on myös tullut luettua PALJON!

Mutta Torey Haydenin kirjat on kyllä tehnyt vaikutuksen, vaikka monet niistä onkin melko samanlaisia pohjimmiltaan. Tiikerin lapsi <3

61/360 | 

Ensimmäisenä mieleeni tulee kaksi kirjaa: Puolikas keltaista aurinkoa ja Tuhat loistavaa aurinkoa. Molemmat kertovat tarinaa kahden eri maan sodista ja niissä kärsivistä ihmisistä. Ensimmäisessä kirjassa seurataan Nigerian sisällissodan kourissa kamppailevia ihmsiä, toisessa taas kahden naisen elämää Afganistanissa ja sen sodissa.

Molemmat kirjat haluaa lopettaa kesken ja toisaalta niitä ei voi laskea käsistään. Molemmat ovat riipaisevia ja kauheita ja samalla niissä on jotain lämmintä. Tuhat kultaista aurinkoa valaisee naisen asemasta toisella puolella maailmaa ja saa ymmärtämään oman elämän arvokkuuden. Puolikas kultaista aurinkoa puolestaan sai minut hetkittäin vihaamaan länsimaista kulttuuria ja opetti kuinka erilaista elämä voi olla muualla.

Tykkäsin molemmista, ja nämä tulivat ensimmäisenä mieleen, vaikka palkintokirjasta eroavatkin aika lailla :)

62/360 | 

Heti ekana tuli mieleen ku näin tän kisan, että pitääpä suositella Herbjorg Wassmon Seitsemättä kohtaamista sulle. Sitten muistin että oon tehnyt sen jo joskus aijemmin, koska vastasit suositukseen kertomalla että oot lukenu Dinan kirjan! :D

Siispä toinen mun lemppari rakkausromaani, Juha Itkosen kirjoittama Anna minun rakastaa enemmän. Yksi sana: ihana.

Ann
63/360 | 

Tämä on helppo; Nick Caven Kun aasintamma näki Herran enkelin. Kirja on kulttimaineessa ihan ansaitusti. Ei ole mikään kirja pitänyt yhtä otteessaan yhtä rajusti. Siis todella rankka kirja kyseessä, mutta uskomattoman hienoa kieltä ja kuvien maalailua. Aivan parhautta, kaikin puolin.

Darja
64/360 | 

Suosittelen lämpimästi Diana Gabaldonin Muukalaista! Mikä olisikaan ihanampaa kuin uppoutua syksyllä peiton alle ja eksyä 1700-luvun Skotlantiin :)

Jessi
65/360 | 

Joku muukin taisi näitä jo suositella, mutta haluan toistaa, koska tämä tuli ensimmäisenä mieleen kun ajattelin, minkä kirjan haluaisin muidenkin löytävän. Philip Pullmanin Universumin tomu -sarja.

Kolme kirjaa sopivan kevyttä ja uskottavaa fantasiaa! Ainakin yksi leffakin on näistä tehty, Kultainen kompassi, siinä oli mm. Daniel Craig ja se oli todella huono, joten ehkä sekin voisi kiinnostaa? No ei, suosittelen lämpimästi kirjoja, en sitä leffaa...

Pollyanna
66/360 | 

Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjat. Posketonta menoa, räävitöntä kieltä. Sopii kuvioihin vaikka silloin, kun haluaa piristystä esim. sairaalan sängyssä virumiseen. Kyseisen herran DikDek-sarja soveltuu myös em. olosuhteisiin. Taustalukemisiksi vielä "Kristianin nuoruusvuodet", niin takuulla saa uteliaita kyselyjä tyyliin: "Mikäs nyt noin naurattaa?"

Tuuli
67/360 | 

Paul Austerin kirjat on kaikki täynnä mustaa huumoria, mutta niistä mielestäni paras on Brooklyn Follies. Kannattaa ehdottomasti lukee englanniksi.

69/360 | 

Rosalind Laker: Kuningas kutsuu tanssiin

Luin kirjan kauan, kauan sitten teininä, mutta se on jäänyt minulle vahvasti mieleen. Nyt luettuna se saattaisi vaikuttaa hieman naiivilta, mutta aihe eli neljä naiskohtaloa historiallisessa ranskassa, iskee vieläkin. Kirja siis kertoo neljän naisen tarinan ajanjaksolla aurinkokuninkaasta Ranskan vallankumoukseen. Eli vahvoja naishahmoja, "hieman" väritettyä historiaa ja sopivasti romantiikkaa (ja muistaakseni seksiäkin).

Heli
70/360 | 

Ehdottomasti Ruusun Aika. Olen lainannut sen kirjastosta säännöllisesti, kunnes viime syksynä hankin viimein oman painoksen. Joka kerta se itkettää ja naurattaa, eikä lukemista tahdo lopettaa kesken. Luen sen uudelleen ja uudelleen, enkä varmaan koskaan kyllästy. Siitä tulee niin hyvä olo.

My
71/360 | 

Petri Karran(?) Haarautuvan raukkauden talo!:D On paljon parempi kirjana kun elokuvana!

Maarette
72/360 | 

Rakastan ehdottomasti Robert James Wallerin kirjoja. Hiljaiset sillat liikuttaa ihan yhtä paljon kirjana kuin elokuvana, kyyneliltä ja rintaa pakahduttavalta tunteelta ei voi välttyä.

Eli siis jos romanttiset ja sielua kaihertavat tarinat kiinnostaa, voin myös suositella herran muita kirjoja, Hidas Valssi, Rajamusiikkia ja Meksikolainen tanssi.

rairai
73/360 | 

Kaikille suosittelen Paulo Coelhon kirjaa Veronika päättää kuolla.

Pysäyttävä ja huumoririkas kirja joka on pakko lukea yhdellä lukukerralla, sen lisäksi hyvässä tapauksessa osaa katsella omaa elämäänsä tuon kirjan jälkeen aivan eri tavalla

Kakku
74/360 | 

Tracy Chevalierin Tyttö ja helmikorvakoru. En ole nähnyt elokuvaa, enkä taida uskaltaakaan katsoa, koska kirja oli niin koskettava ja aidontuntuinen. Värit ja tunnelmat olivat niin vahvoja omassa mielikuvituksessa, etten usko elokuvan pääsevän samaan. Kirjaa sen sijaan suosittelen lämpimästi!

karma
75/360 | 

"One book to rule them all" eli Taru sormusten herrasta! Ahmatti-lukutoukallekin riittää tässä kirjassa hetkeksi tekemistä :) Upeaan fantasiamaailmaan vain uppoaa kuin suohon!

zinri
78/360 | 

Suosittelen lämpimästi kirjasarjaa Jääkansan tarina. Kirjailija on norjalainen. Kirja kertoo erikoisen suvun tarinasta aina 1500-luvulta lähtien ja itse koukutuin tarinaan täysin. Sarjaan kuuluu 47 kirjaa.

kuura
79/360 | 

Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo (Pride and Prejudice). Ihanan hykerryttävän kevyt kirja, jonka avulla voi välillä paeta kavalaa maailmaa. BBC:n kirjaan perustuva sarja on myös loistava, molempien pariin palaan säännöllisesti. Uskomatonta, miten ihmissuhdeongelmat ovat tänä päivänä pohjimmiltaan ihan samanlaisia kuin 200 vuotta sittenkin :)

Rosa
80/360 | 

Voin vain suositella Frances Hardingen kirjaa Kärpästyttö. Jaksan lukea sen vaikka kuinka monta kertaa uudestaan. Kirjan aihe puolestaan on se, kuinka vallanpitäjät tahtovat riistää oikeuden kieleen ja kirjallisuuteen.

mintsi
81/360 | 

Monen monta lempparikirjaani on jo ehditty kommenteihin listata (ja uusia, kutkuttavan houkuttelevia kirjavinkkejäkin löysin - kiitos niistä kanssalukijoilleni! :)

Suosittelen lämpimästi norjalaisen Linn Ullmannin teoksia. Pakko myöskin lisätä eräs ylenpalttisen hellyttävä kirja: Vicky Myronin ja Bret Witterin Kirjastokissa!

Jossu
82/360 | 

Rakastan dekkareita yli kaiken. Mikään ei ole sen parempaa kuin kunnon murhatarina. Yksi parhaista on luonnollisesti Agatha Christien "10 pientä neekeripoikaa" (sillä taitaa olla nykyään jokin poliittisesti korrekti nimi :D )

mintsi

"Eikä yksikään pelastunut". Alkuperäinen suomennos ilmestyi tuolla nimellä ja siihen sittemmin palattiin, Jossun mainitsemasta syystä.

Pipsa
83/360 | 

Khaled Hosseinin "Tuhat loistavaa aurinkoa" tulisi jokaisen suomalaisen naisen lukea joskus elämässään, jotta ymmärtäisi kuinka itsenäisesti me täällä eletään. Sain kummitädiltä kyseisen eepoksen 18v-lahjaksi ja oli osuva lukukokemus noinkin "aikuisuuden kynnyksellä". ÄÄRIMMÄISEN koskettava tarina kahden naisen ystävyydestä. Lue EHDOTTOMASTI.

84/360 | 

Ihan pakko suositella Armas J. Pullan Ryhmy ja Romppainen-kirjoja. Vähän vanhempaa (no ei nyt niin vanhaa) suomalaista, mutta aivan loistavaa huumoria. En lähde sen enempää analysoimaan, mutta Wikipedia tarjoaa lyhyehkön tiivistelmän koko hommasta.

Armas J Pulla on ollut ihan ala-asteikäisestä asti suosikki, ja nyt vanhempana un uudestaan lukee samoja, niin kiinnittää ihan eri juttuihin ja useampiin juttuihin huomiota. Kirjojen alkuperäinen tausta ja tarkoitusperä myös jotenkin viehättää.

Ja ei, en ole rasisti enkä mikään LEIJONAPERKELEKARJALATAKAISIN-kaunankantaja. (mikäli joku nyt sattuisi jostain syystä niin päättelemään)

Henna
85/360 | 

Markus Zusak: Kirjavaras

En enää muista tarinaa, mutta muistan että kirja kosketti niin vahvasti, että itkeä vollotin ripsivärit poskilla :)

Anniak

Ihana tarina. Nuori Liesel rakastaa kirjoja natsiaikaan sijoittuvassa tarinassa. Kertojana itse kuolema, ja tosiaan räkä poskella tätä piti lukea. Itse luin englanniksi (Book thief) ja oli kyllä yksi mieleenpainuvimmista kirjoista ikinä.

Janni
86/360 | 

Ehdottomasti David & Leigh Eddings - Reginan laulu. Aivan mahtavan jännittävä kirja

Anna*
87/360 | 

Olen rakastunut Chi's sweet home oma koti kullan kallis -sarjakuva sarjaan (oikeastaan se on mangaa, mutta sitä ei kannata säikähtää). Se kertoo kissanpennusta joka eksyy emostaan ja löytää uuden kodin perheestä.. ja siinä on kuvattu tosi kissamaisesti ja hauskasti kissan elämää. <3

88/360 | 

Carlos Ruiz Zafon: Tuulen varjo

viimeisimpiä hyviä kirjoja mihin oon törmännyt, mut kaikkien aikojen paras ehkä

Gabriel Garcia Marquez: Sadan vuoden yksinäisyys

jonka oot saattanutkin jo kirjamatosena lukea..

tein muuten just eilen postauksen parista hyvästä kirjasta, joten käy kahtomassa jos jaksat! :)

-

ja näköjään oli täällä jo mainittu toinen, joten pistetään lisää mitä mieleen pulpahtaa...

Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa on hyvä (kuten mainittu), toinen huippu saman kirjailijan Leijapoika

ja Jack Kerouac & William Burroughs: Ja virtahevot kiehuivat altaissaan. Kulttikirjailijoiden yhteinen tuotos, ennen kummankaan myöhempää tuotantoa!

Ex-Miehelleen Keikistellyt
89/360 | 

Yli kymmenen vuotta yksi rakkaimmista kirjoista on ollut Richard Bachin Lokki Joonatan. Sain kirjan lahjaksi ja aluksi välttelin sitä. Mutta kun vihdoin kirjaan tartuin, vei se minut mukanaan. Suosittelen tutustumaan, mikäli ei ennestään ole tuttu. Olipa hyvä, kun kysyit asiaa, niin tuli kaivettua kirja pitkästä aikaa käsiin! :)

Ja kun aihetta sivuttiin, niin tuli mieleen kirja, jonka esittelit ehkä noin pari vuotta sitten. Käsilaukun syvin olemus oli koukuttava tapaus ja löytyy myös hyllystä! :)

Tuike
90/360 | 

Georgette Heyer, Onnen velka

Maailman paras hömppä kirja ehdottomasti, aina saa hyvälle tuulelle ja naurattaa varmasti.

Mimmu
91/360 | 

Minun piti oikeasti miettiä, mitä suosittelisin sinulle. Ja lopulta päädyin tälläiseen kirjaan. En olisi yllätynyt kuitenkaan, jos olet lukennut. Minunkin pitäisi lukea uudestaan :D

Eli Simonin kissa, kirjoittajana Simon Tofield. Taidankin aloittaa tämän uudestaan lukemista. :)

Minnie
92/360 | 

Tove Janssonin Kuvanveistäjän tytär on teos, joka minulla on vielä kesken, mutta jonka ahmin tänään varmasti loppuun. Suosittelen! :)

Puuskitsa
93/360 | 

Aivan ihana teos on Cecelia Ahernin P.S. Rakastan sinua. En ole minkään kirjan kanssa itkenyt niin paljon kuin tämän.

Leena13
94/360 | 

Katherine Pancolin Krokotiilin keltaiset silmät on huippu-kirja, sisältää huumoria, ihanaa ranskalaista kulttuuria ja räiskyviä henkilöhahmoja, ja juoni on mahtava kaikessa epäuskottavuudessaan!

96/360 | 

Meinasin ehdottaa Charlaine Harrisin kirjoja mutta sitten muistinkin, että sähän oot lukenut niitä (ja itseasiassa sysännyt minutkin niiden pariin osaltaan :D). Joten hmm hmm. Game of Thrones on sitten se seuraava mahtisarja, jota olen viime aikoina lukenut! Kannattaa lukea, vaikka olisikin sarjaa katsonut, koska hahmot tulevat kirjassa niiin paljon paremmin esiin ja eivätkä ole niin mustavalkoisia. :)

Panicnomore
97/360 | 

Kirja, jota jaksan lukea monta kertaa kyllästymättä,vaikka olenkin ehkä oikeasta ikäryhmästä kasvanut jo ulos. Cornelia Funken Rosvoruhtinas. Mieli tekisi olla vielä pikkunen tyttö ja lähteä seikkailulle :)

kurrrnau
98/360 | 

kannattaa ehdottomasti lukea kazuo ishiguron kirja ole luonani aina (never let me go). kiinnostava ja kauniisti kirjoitettu, erikoinen aihe, kerrassaan mukaansatempaava tapaus.

Henna
99/360 | 

Jodi Picoult, Sisareni puolesta. Erittäin hyvä kirja, ei pysty laskemaan käsistä! Tästä on myös ilmeisesti elokuva, en sitä ole nähnyt, mutta kirjaa ainakin suosittelen :)

miina
100/360 | 

Suosittelen kirjaa vadelmavenepakolainen.. ihan mahtava kirja suomalaisesta, jonka mielestä ruoho on aina vihreämpää suomen länsirajan tuolla puolen. :)

Salla
101/360 | 

Olen täysin hurahtanut Torey Haydenin kirjoihin. Parhaita kyseisen kirjailijan teoksia ovat varmaankin Toisten lapset sekä Sähkökissa. :)

102/360 | 

Irlantilaisen Sarah Rees Brennanin Demon's Lexocon -trilogia on aivan loistavaa urbaania fantasiaa. Trilogia sijoittuu jonnekin mm. Twilightin, Vamppyyripäiväkirjojen ja True Bloodin välimaastoon siinä mielessä, että näissä on ihmisten kaltaisia olentoja (demoneja vampyyrien sijaan), nuoria päähenkilöitä, toimintaa, varaa ja vatsanpohjassa kutkuttavia romansseja.

Dialogi on hykerryttävän herkullista, hahmot moniulotteisia, rakastettavia ja ärsyttäviä samaan aikaan, juoni monikerroksinen ja upeasti rakennettu ja käänteet sydäntäpakahduttavai ja joskus myös aidosti kammottavia.

Kirjan kertoo kahdesta sisarusparista, joista toinen on aina joutunut pakenemaan maageja, kun taas tonien sisaruspari temmataan mukaan vaaralliseen ja pelottavaan maailmaan, jonka he kuitenkin haluavat muuttaa parmmaksi.

Fantasiaelementti on hienosti punottu mukaan nykypäivän Englantiin, mutta kirjasarjan pääteemoja ovat sisrusten ja ystävien välinen side, mahdollisuus oppimiseen, virheiden korjaamiseen ja kasvuun (paremmaksi) ihmiseksi.

tiiti66
103/360 | 

SYksyinen kiva kevyt ns. lohtukirja on Erica Bauermeisterin "Elämän lempeät maut". Takakannen määrittely rauhallisesta ja lempeästä proosasta pitää kyllä paikkansa. Tätä lukiessa ei ahdistu.

...
104/360 | 

Kirjahyllystä löytyy paljon erilaisia sotakirjoja ja rauhanturvaajista kertovia kirjoja joita voisin suositella monille..Mutta nyt näin Nelliinaa ajatellen on pakko nostaa hyllystä esille kirja; King kong-tyttö (Virginie Despentes). Ehdottomasti kaikkien naisien tulisi lukea kyseinen kirja! "Kirjoitan naisena, joka ei ole viehättävä mutta kylläkin kunnianhimoinen, jota kiinnostaa päättää itse tekemisistään, jota kiehtoo kaupunki enemmän kuin kotiliesi, joka innostuu uusista kokemuksista eikä tyydy kuuntelemaan muiden kertomuksia"

Sinderella
105/360 | 

Yksi omista lempparikirjoistani on Neil Gaimanin Tähtisumua. Fantasiakirja kertoo Tristranista joka lähtee etsimään tähteä toteuttaakseen sydämensä salaisimman toiveen (: (myös elokuvana)

106/360 | 

Mulla on itseasiassa kaksi ylitse muiden suosikki kirjaa ja mun on pakko kertoa ne kummatkin, sillä.... tästä ei tulisi muuten yhtikäs mitään :'D

ensimmäinen on Niina Revon ja Seita Parkkolan "Jalostamo" Luin sen joskus nuorempana ja se kuuluu yhä mun suosikkikirjoihin. Ihan mielettömän hyvä kerronta ja henkilöhahmot!

toisena mainitsen vasta lukemani Suzanne Collinsin "nälkäpeli".... yksinkertaisesti yksi parhaimmista kirjasarjoista mitä olen lukenut!

Kat
107/360 | 

Paras lukemani kirja taitaa olla Ken Follettin Taivaan pilarit. Kyseessä on historiallinen romaani, joka sijoittuu 1100-l Englantiin. Kirja on itsessään lähes tuhatsivuinen tiiliskivi, mutta tarina on niin mielenkiintoinen ettei pituutta aina edes huomaa. :)

Kaisu
108/360 | 

Suositellaanpa suomalaista laatusarjakuvaa: Kannattaa tutustua Jupun albumiin Baarien nainen. Neidiltä ilmestyi juuri myös uusi albumi Koirapuistojen nainen.

Heidi
109/360 | 

Carolyn Parkhurstin Lost and Found kertoo Amazing Racen tyyppisessä reality-sarjassa kilpailevista ihmisistä ja heidän suhteistaan toisiinsa. Tämä kuuluu ehdottomasti niihin kirjoihin, jonka haluan muidenkin löytävän, nimittäin kirja ei ole käsittääkseni kauhean tunnettu.

muru
110/360 | 

Aivan summanmutikassa yläasteella otin kirjastosta lainaan Jakob Ejersbon Pohjolan voima -kirjan. Piti otteessaan loppuun asti! Kertoo siis huumeidenkäyttäjien elämästä. Toinen todella koukuttava on Irvine Welshin Porno.

rosa
111/360 | 

Nälkäpeli-trilogia! Tää on pakko lukea, loistavaloistavaloistava! Mulla on kauhee tarve saada kaikki lukemaan tää, nää on vaan niin hyviä kirjoja! En nyt ala kuvailemaan juonta, mutta oon varma ettet kadu jos luet!

Ja minua ei tarvitse ottaa mukaan arvontaan, olipahan vaan pakko päästä vinkkaamaan!:D

Aatu
112/360 | 

Audrey Niffeneggerin: Her Fearful Symmetry! Kun olet noi Sookiet ja twilightit lukenu nii vähän saman tyylistä mutta ei kuitenkaan lähellekkään :D Aivan mahtava kirja koukutti totaalisesti! Kirjoittanut myös The Time Traveler's wife joka myös lukemisen arvoinen! (Ei mitään haisua mitä näiden nimet suomeksi kun tykkään ite lukea alkuperäis kielellä :D )

Aatu

Ainiin! Mielessä oli vielä toinen jota en näemmä saanut kirjoitettua kommenttiin asti :D eli Vikas Swarupin Q&A. Tähän kirjaan perustuu siis Slumdog millionare, mutta kirja tuhannesti parempi ja totaalisesti erillainen!

Taru
114/360 | 

Moni oma suosikkini onkin täällä jo näemmä mainittu, joten voisin suositella sitten hieman toisenlaista luettavaa. Professori Alf Rehnin kirja Vaaralliset ideat kuulostaa mielestäni erittäin mielenkiintoiselta ja sisältää houkuttelevia näkökulmia. En ole itse vielä kirjaa päässyt lukemaan, mutta tarkoitus olisi pikapuoliin näin tehdä! Kirja kuulostaa houkuttelevalta ja vähän tällaista toisenlaista suositusta tänne romaanien väliin. :)

115/360 | 

Ikivanha suosikkini on Isaac Bashevis Singerin Shosha. Aika raskas, mutta ei voi laskea käsistään kun on aloittanut.. http://en.wikipedia.org/wiki/Shosha_(novel)

Toinen, ihan juuri ostettu on Mirja Tervon Huimaavat Korot, niin hyvin kirjoitettu kirja ettei voi millään lopettaa lukemista ennenkun kirja loppuu :D

ella
116/360 | 

Tuore rakkaus on P.G. Wodehousen vasta uudelleen julkaistu Jeeves-sarja. "Kiitos, Jeeves" ja "Hiiop, Jeeves" on jo luettu, mutta tuorein vielä lukematta. Näitä lukemalla myös huomaa, kuinka Stephen Fry ja Hugh Laurie sopivat rooleihinsa kuin nakutetut tarinoista tehdyssä TV-sarjassa :)

Vanhempi rakkauteni on dekkari/trilleriroskaa kirjoittava Carl Hiaasen, jonka kirjoista erityisesti "Koiran kuria" ja "Pintaviiltoja" ovat jääneet mieleeni.

Voisin listata näitä ihanuuksia loputtomiin, joten mainitsen vielä yhden. Ingvar Ambjörnsen: Valkoiset neekerit. Kirja kertoo huumeiden käytöstä mielestäni tavallisuudesta poikkeavalla "arkisella" tavalla.

Pauni
117/360 | 

Kirja jota itse aina suosittelen ensimmäisenä on Nancy (Alkup. And I Don't Want To Live This Life) jonka on kirjaoittanut Nancyn äiti Deborah Spungen. Tämä vaan oli pysähdyttävä tositarina jonka pariin palaan aina uudestaan ja uudestaan.

Ann
118/360 | 

Jodi Picoult - sisareni puolesta.

Koskettava ihana kirja, jota ei halua kädestään laskea.

mari
119/360 | 

Suosittelen useimmiten Diana Gabaldonin Muukalaista, koska se on niitä kirjoja, joiden lukemista ei vain voi lopettaa ennen kuin kirja loppuu. Mutta koska ko. kirja on muutaman kerran täällä blogissa vilahtanut, eikä siis olisi uusi tuttavuus, päädyin suosittelemaan Margit Sandemon Jääkansan tarina -kirjasarjaa. Kyseessä on siis yhden suvun tarina 1500-luvulta 1900-luvulle. Sarjaan kuuluu 47 kirjaa, mutta ne ahmii liiankin nopeasti eikä muulle elämälle jää aikaa. Suosittelen! :D

120/360 | 

Suosittelen Jo Nesbøn koko tuotantoa. Aivan loistavia dekkareita! Minulla menossa kolmas Nesbø ja olen ihan koukussa.

Vea
121/360 | 

Mä suosittelen luettavaksi lastenkirjaklassikkoja. Niin ihania aikuisiälläkin luettuna. Veljeni Leijonamieli, Milnen aidot ja alkuperäiset Nalle Puhit, Peppi Pitkätossut ja muut. Kannattaa kokeilla!

122/360 | 

Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo on kirja, johon en tunnu koskaan kyllästyvän. Itkettää, ihastuttaa ja rakastuttaa joka kerta!

Saara
123/360 | 

Suosittelen ehdottomasti Torey Haydenin Nukkelasta. Pysäyttävä kirja, laittaa ihmisen miettimään. Myös Torey Haydenin Aavetyttö on upea kirja. Suosittelen ehdottomasti ;)

Cerp
124/360 | 

Tää kilpailukysymys pisti mut tosiaan miettimään. Onks pakko sanoo vaan yks teos? :D

Johanna Sinisalon "Ennen päivänlaskua ei voi" oli niin hyvä, että luin sen yhdellä istumalla. Mutta varmaan vielä parempi on saman kirjailijan Sankarit, joka kuvaa Kalevalan nykymaailmassa. Voin suositella kaikille, joita se Oikea Kalevala vaan haukotuttaa, tää on ihana kirja :D

Ja Joe "Stephenkinginpoika" Hillin Sydämen muotoinen rasia on kauhukirjoja rakastaville pakollinen, Mun mielestä Hill kirjottaa paremmin ja elävämmin ku isänsä, jonka tuotannosta oon jaksanu lukea vaan novelleja, koska ne romaanit on aina jostain kohti tyyyyylsiä.

Satu

Johanna Sinisalon "Ennen päivänlaskua ei voi" on oikeasti yksi suomalaisen kirjallisuuden täydellisimmistä opuksista. Sitä lukiessa ei voi välttyä tuijottelemasta ikkunan läpi lähimetsään - ja tihrustamasta, josko sattuisi näkemään varjoissa lymyileviä peikkoja <3. Ah, RAKKAUTTA <3.

Igru
125/360 | 

No tietenkin Douglas Adamsin Linnunrata trilogia. Hyvän mielen - ja päivän kirja. Hymyilyttää niin että huuliraja repeilee.

BabyZBR
126/360 | 

Anna Godbersenin The Luxe Series, suomeksi ensimmäinen kirja on "Huumaa". Kirjasarja (löytyy kirjastoista) sijoittuu vuosiin 1899-1900 ja keskittyy kuvailemaan yläluokan seurapiirejä ja heidän kommelluksiaan. SInulle kirjoja suosittelen, koska tykkäät historiallisista aiheista ja kirjojen sivuilla kuvataan hyvinkin yksityiskohtaisesti kaikki upeat iltapuvut. :)

Emilia
127/360 | 

APUA kuinka vaikeaa! Mun on ehkä pakko suositella Tess Gerritsenin kaikkia kirjoja, ei oo mitään niin koukuttavaa kun nää :) Huonona puolena se, että on ihan turha koittaa saada yöllä nukuttua, koska kirjaa on pakko jatkaa :)

Talvikettu
128/360 | 

Onpas ihastuttava kirja! Neil Gaiman - Hautausmaan poika on eräs todella upeista kirjoista, toinen ihanuus on tietenkin taru sormusten herrasta mutta sen nyt on kaikki lukeneet :)

julppis
130/360 | 

Rakastan juuri tuollaisia kirjoja, sellaisia mitkä ovat tehty naisia varten ja kohottavat itsetuntoa mukavasti :)

Aniis
133/360 | 

Oma lempparini on jo pitkään ollut ( eikä uhkaajaa näy ;) ) Kotiopettajattaren romaani. Vaikka kieli paikoin onkin vanhahtavaa, minusta on ihana lukea kuvauksia autioista nummista ja jylhistä maisemista, hienoista kartanoista ja hei, siinä on juonitteluja ja romantiikkaa! Ihan niinkuin kaikissa uusissa kirjoissakin. Ei tuo turhaan ole klassikko :D Rinnalla kirivät kyllä lujaa Harry Potterit... Leffoille en lämpiä ( ja Pattinson on ruma ) mutta kirjat <3

almatomu
134/360 | 

Deborah Spungen - Nancy Kamala, hirmuinen ja silti pakko lukea loppuun asti. Tositapahtumiin perustuva.

Yeahs
135/360 | 

Lempikirjoihin kuuluu ehdottomasti Kirjeitä Auroralle, joka on siis "kokoelma" Leena Rantasen kirjoittamia kirjeitä kummitytölleen. Rantanen asuu Pariisissa ja kummityttö Suomessa. Kirja on lyhyt, mutta vaikuttava ja kieli erittäin kaunista, niinkuin voi taiteen tutkijalta odottaakin. :)

x-ray
136/360 | 

En osaa yhtä tiettyä kirjaa suositella, mutta tähän tyttöön iskee Anna-Leena Härkösen suorasukainen kirjoitustyyli! <3

Aune
137/360 | 

Hollantilaisen Ray Kluunin Love Life on ihanan kamala. Koskettava tarina rakkaudesta palaa mieleen useaan otteeseen

Olga
138/360 | 

Nick Hornby: Uskollinen äänentoisto. Kepeä, hauska, omiaan (kaltaisilleni) musadiggareille. :)

volyym
139/360 | 

Torey Haydenin kirjat on mun ikilemppareita! Joku on ihan varmasti jo Haydenin kirjat maininnut parikin kertaa? Joo, näky olevan kun kommentteja selailin: ) Itse tykkään eniten hänen kirjoittamista fiktio-kirjoista. Auringonkukkametsä on ihan paras.

Elinäf
140/360 | 

Suosittelen Paolo Coelhon kirjoja. Mielenkiintoisia aiheita ja todella kauniita ajatuksia. Ihanaa syksylukemista.

Itse suosittelisin kirjailijalta Veronica päättää kuolla, mutta jokainen lukemani kirjailian teos on vaikuttanut (ja olen lukenut yli puolet tuotannosta:)

kuppis
141/360 | 

Heippa Nelliina! Paras viime aikoina lukemani kirja on ollut Kathryn Stockettin esikoinen Piiat. Kirja kertoo mustien ja valkoisten (etenkin naisten) rinnakkaiselosta 1960-luvun rotuerotellussa Missisippissä ja siitä, kuinka yksi kirjan päähenkilöistä, miss Skeeter, kyllästyy kotikaupunkinsa tilanteeseen ja aikoo ylittää kaikki rajat kirjoittamalla kirjan mustien naisten palvelijanelämästä valkoisten naisten kodeissa.

Suosittelen lämpimästi kaikille hyvien romaanien ystäville!

Ninkula
142/360 | 

Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi

Aivan loistava, voittanut Finlandia-palkinnon, joten joku muukin on kanssani samaa mieltä :)

Ninkula
143/360 | 

Vielä lisäystä edelliseen. Jos englantia osaa, kannattaa lukea Donna Tarttin The Secret History. Tämä on tullut luettua moneen otteeseen, tosi mielenkiintoisia henkilöhahmoja.

Mimmuliini
145/360 | 

Aikaisemmin kirjoittamani viesti ei tainnut tulla lainkaan perille. :/

Parin muunkin lukijan suosittelema Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa kuuluu niihin kirjoihin joihin tartun kerta toisensa jälkeen. Se on aina luettava yhdellä istumalla, vaikka sitten yömyöhään. Se on kirja, joka itkettää, raivostuttaa, yllättää ja antaa toivoa. Kirja naisten välisestä ystävyydestä, rakkaudesta, toivosta ja epätoivosta. Koskettava kuvaus Afganistanin naisista.

Hannah
146/360 | 

Toni Morrisonin Jazz on ehdottomasti yksi lempikirjoistani. Koko kerronta on kuin improvisoitua jazz-musiikkia, valloittavaa :)

Idam
147/360 | 

En tiedä, onko tämä rakkautta vai ei, mutta tämä kirja vietteli minut omalla tavallaan ja laittoi ajattelemaan.

Leena Krohn - Unelmakuolema

Aniliini
148/360 | 

Suosittelen Cecilia Samartinin teoksia Señor Peregrino ja Nora & Alicia.

Kertovat elämänmakuisesti eri-ikäisten ihmisten kohtaloista. Kaiken takana on rakkaus.

PS. Tää oli ihan tosi hyvä kilpailujuttu, mä häpeämättömästi napsin itselleni uusia kirjavinkkejä muiden kommenteista. :)

Hanna
149/360 | 

Margaret Atwood - The Handmaid's Tale. Jos pidät dystopia kirjallisuudesta kuten V for Vendetta ja Children of Men (toimivat suhteellisen hyvin myös elokuvina), niin The Handmaid's Tale on ehdoton ja täydellinen.

kaijas
150/360 | 

on tullut ehdotuksia ja kovasti- kestää kyllä lukea näitä kirjoja. Oma ehdokkaani on suomalaiskirja Havukka-ahon ajattelija eli Veikko Huovisen hersyvää kieltä ja huumoria

nne
151/360 | 

Suosittelen J.D Salingerin kirjaa Sieppari Ruispellossa! Oon lukenu sen tosi monta kertaa, mutta aina se on yhtä hauska ja koskettava yhtä aikaa. Päähahmo on jollain tapaa tosi symppis ja kerronta on mukaansatempaavaa. Pitääkin varmaan hakea se taas kirjastosta, en oo vähään aikaan lukenut sitä ;)

Pitsu
152/360 | 

Christohper Paolinin Eragon on uskomaton (sekä uskomattoman pitkä) ja kaunis tarina pojasta ja lohikäärmeestä. Pitäisi joskus lukea uusiksi kun viime kerrasta on aikaa..

Rosa
153/360 | 

Audrey Niffenegger: The Time Traveler's Wife

“Long ago, men went to sea, and women waited for them, standing on the edge of the water, scanning the horizon for the tiny ship. Now I wait for Henry. He vanishes unwillingly, without warning. I wait for him. Each moment that I wait feels like a year, an eternity. Each moment is as slow and transparent as glass. Through each moment I can see infinite moments lined up, waiting. Why has he gone where I cannot follow?”

Hurjan kaunis tarina.

Mervi
154/360 | 

Suosittelen Bronten Humisevaa harjua kaikille nyky-chick lit -genrestä tykkääville! Hämmästyin kun löytyi vanhasta klassikkoteoksesta niin viihteellisiä piirteitä!

Marizka
155/360 | 

Itse olen suuri Dan Brown -fani ja koska kaikki kyseisen herran kirjat on jo luettu, täytyi etsiä muita vastaavanlaisia teoksia. Käteen sattui lopulta Raymond Khouryn Viimeinen temppeliherra. Niin mukaansatempaava kirja, että pakko suositella. Jopa mies, joka ei ole kenties ikinä lukenut kirjaa (muuta kuin pakon edessä jos silloinkaan) luki kirjan eikä olisi millään malttanut edes hetkeksi keskeyttää! :) Ei kyllä välttämättä ihan sun tyylinen kirja, mutta kenties näitä lukee muutkin etsien hyviä vinkkejä! :)

Mervi
156/360 | 

Pakko nyt muistaessa suositella toistakin kirjaa: Aamiainen Tiffanylla -leffan juhlavuoden kunniaksi kannattaa ehdottomasti lukea myös kyseinen kirja!

Pii
157/360 | 

Täällä on jo suositeltu montaa omista suosikeistanikin, mutta tätä ei kai vielä ollut... Katharina Hagenan Omenansiementen maku sopii syksyyn kuin nakutettu. Kirjassa on ihana tunnelma.

sari
158/360 | 

Aina,iankaikkisesti ja kaikille Paulo Coelhon "Alkemisti".Löytyy vastauksia elämän peruskysymyksiin kuten mikä todella on tärkeää.Metallica muuten antaa oman vastauksensa tähän biisissään "Nothing else matters".

Pippa
161/360 | 

Parhaita lukemiani kirjoja on Lalita Tademyn Cane River. Liikuttaa, järkyttää, viihdyttää, kaikkea yhtäaikaa.

Minna
162/360 | 

Jane Green netti@deitti hienolla tavalla kirjoitettu suhteesta joka alkaa netin välityksellä ja miten ihmiset suhtautuvat liialliseen kauneuden perikuvaan :)

163/360 | 

Nicole Krauss: History of Love (Rakkauden historia, suom. Terhi Leskinen)

Kerronnallisesti lähes täydellinen kirja, johon palaan vähintään kerran parissa vuodessa (jos se ei ole jollain tutulla lainassa).

Tällä hetkellä kesken:

Caitlin Moran: How to Be a Woman

Hullun hauskaa feminististä omaelämänkerrallista kirjallisuutta.

Aleksandra
164/360 | 

Minä suosittelen Terry Pratchettin Kiekkomaailma-sarjan kirjoja, esimerkiksi Viikatemies on mielestäni oikein viihdyttävä :)

Sarana
167/360 | 

Luin yläasteella Anna-Leena Härkösen Häräntappoaseen ja olen vieläkin sitä mieltä, että siinä on yksi parhaista kirjoista, mitä olen koskaan lukenut. Se osui ja upposi silloin teinivuosina ja elin vahvasti kirjan tarinaa. Nyt en enää uskalla lukea sitä uudestaan, koska pelkään, että kuluneet 10 vuotta saavat minut näkemään kirjan eri silmin kuin silloin ja mielummin pidän muiston kirjasta sellaisena kuin se silloin oli.

Ehkä sinä uskallat sen kuitenkin lukea, eli suosittelen :)

nennni
168/360 | 

Itselläni on tällä hetkellä menossa Elizabeth Gilbertin Omaa tietä etsimässä Italiassa, Intiassa ja Indonesiassa ja en voi muuta kuin suositella lämpimästi!

Päähenkilöön on helppo samastua ja kirja kolahtaa jotenkin ihan eri tavalla kuin aiemmin lukemani kirjat. Tosin täytyy kyllä myöntää, etten ole koskaan ollut kova lukemaan.. Lisäksi pelkäsin, että tämä kirja olisi tylsä minun makuuni, mutta voi veljet että olin väärässä!

Voisi melkein sanoa, että olen kokenut kirjan myötä jonkilaisen "valaistumisen" ja olen alkanut tosissaan pohtia elämääni; Onko se menossa siihen suuntaan mihin haluan sen menevän? Teenkö asioita oikeasti siksi, että haluan tehdä niitä, vai siksi, että minun oletetaan haluavan tehdä niitä? Vai siksi, että minun pitäisi tehdä niitä asioita?

Tätä kirjaa ei siis kannata jättää lukematta! ;)

iippa
170/360 | 

Ylivoimaisesti yksi rakkaimmista kirjoistani on Leena Lehtolaisen Jonakin onnellisena päivänä. Olen sitä mieltä, että Maria Kallio -sarjaan kuulumattomat Lehtolaisen romaanit ovat usein parempia kuin siihen kuuluvat. Näistä kirjoista ehdoton ja pitkäaikainen suosikkini on tämä kirja.

Laziness
171/360 | 

Anna Gavaldan Kimpassa. Ihan loistava, olen lukenut sen about sataan kertaan läpi. Aina yhtä ihana. Lisäksi pisteet siitä, että tämä on ainut kirja ikinä, jonka olen aloittanut saman tien alusta uudelleen luettuani sen.

villasukka
172/360 | 

Olen suositellut tätä kirjaa jo vuosia monille ihmisille ja kaikki, joille olen itse kirjaa lainannut, ovat tykänneet siitä. Elikkäs Roman Schatzin 'Rakasta minut'. Kyseessä on fiktiivinen elämänkerta, jonka pohjarunko on kirjailijan omasta elämästä, syntymästä orastavaan keski-ikään. Ironiaa, sarkasmia, mitähän vielä.. Huumoria ja ihmissuhdekoukeroita. Olen itse lukenut kirjan monta kertaa ja löydän kirjasta aina jotain uutta, mutta silti tutummatkin vitsit jaksavat naurattaa.

174/360 | 

Voin suositella täydestä sydämestäni Sidney Sheldonin Kerro minulle unesi -kirjaa. Luin sen valehtelematta viidesti yhen lukuvuoden aikana yläasteella ja edelleen sen kirja on kaikkien aikojen paras mitä oon lukenu. Oon koittanu iPadiin metsästää eBookia, jotta saisin sen englannin kielisenä mukaan matkalle, toivottavasti löytyy :D

Siiri
175/360 | 

Pakko sanoa Harry Potterit vaikka luultavasti kaikki joita ne vähääkään kiinnostaa on jo lukenut ne monta kertaa.. Niihin ei vaan voi kyllästyä! Suosittelen lämpimästi.

Sandels
176/360 | 

Irvine Welshin Trainspotting (jollet ole jo lukenut )!

En mahda mitään kummalliselle kiinnostukselleni omasta elämästäni todella poikkeavien aidon tuntuisiin tarinoihin, muutenkin narkomaanien ja addiktien päänsisäinen maailma kiinnostaa.

Nistien elämästä ainakin jollain lailla kuvittelee tietävänsä jotain, vaikkei todellisuudessa ole aavistustakaan millaista se voi olla.

Karua tekstiä ja mustaa huumoria, vaikuttava lukukokemus. Myös leffaa täytyy suositella, vaikken itse kirjan jälkeen siitä niin kiksejä saanut kun oli mielessään kuvitellut hahmot erilaisiksi.

178/360 | 

Hello! Nyt on pakko levittää ilosanomaa lukemastani mestariteoksesta: Ian McEwan - Atonement (Sovitus). Se. Vaan. On. Ihan. Pirun. Nerokas. Kirja. Hemmetti.

Minkäs teet, kun kirjaa lukiessasi ällistyt sivu toisensa jälkeen kirjailijan nerokkuudesta. Juonesta, joka tuoksuu, maistuu ja kuuluu. Henkilöhahmoista, joiden vaatteiden kahinan voi melkein tuntea omalla iholla... Ja joita haluaisi vain syleillä. Yksi parhaista lukemistani, ihan ehdottomasti!

Jemppu
180/360 | 

ensimmäisenä mieleen nyt nousi kaksi kirjaa.

1. Frank Abagnale - Catch me if you can, tästähän on tehty myös melko tunnettu leffa, mutta kirja on kuitenkin ehdottomasti yksityiskohtaisempi joten kannattaa lukea. Ihastuttava kertomus vuosisadan huijarista.

2. Oscar Wilde - Dorian Grayn muotokuva,Vaikka mun mielestä se onkin paikoitellen hiukan tylsä, niin loppujen lopuksi se on niin ajatuksia herättävä ja hyvä, että listaan sen silti jos joku kysyy lempikirjoja.

saana
181/360 | 

Suosikkeihin lukeutuu Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin Vitsaus-trilogian kaksi jo ilmestynyttä kirjaa sekä Umberto Econ Ruusun nimi. Todella mukaansa tempaavia.

Amanda
182/360 | 

Suosittelen lämpimästi Carlos Ruiz Zafónin Enkelipeliä ja Tuulen varjoa. Kirjat nivoutuvat toisiinsa tietyllä tavalla, mutta nerokkaan tästä yhteydestä tekee se, että on aivan sama, kumman kirjan ensiksi lukee. Kirjoja rakastavalle kirjailijan tyyli kertoa tarinansa muiden kirjojen kautta on sokeria. Olipa noita kirjoja oikeasti olemassa tai ei.. :)

reetta
183/360 | 

Erlend Loen Supernaiivi on yksi parhaista kirjoista joita olen lukenut, ja samassa kategoriassa painii tyylillisesti melko samantapainen Stephen Chobskyn The Perks of Being a Wallflower :)

184/360 | 

Nicci Frenchin kirjat! en osaa nimetä niistä parasta, kannatta lukea kaikki :) psykologisia trillereitä ovat ja tempaavat mukanaan tehokkaasti.

Mmmmeri
185/360 | 

Sofi Oksasen Stalinin lehmät. Pysäyttävä kirja, sai miettimään kaikkea ruokaan liittyvää vähän uudelta kannalta. Valaisi samalla myös Viron lähihistoriaa ja oli hyyyyyvin koukuttava, vaikkakin jollain tasolla tosi sairas kirja. (after all, bulimia, onko se kovin tervettä muutenkaan...) Suosittelen, jos jotain erilaista haluaa lukee.

käyttäjä-6444
Liittynyt23.2.2015
186/360 | 

Suosittelisin Mirja Tervon kirjaa Huimaavat korot. Se kertoo työskentelystä New Yorkilaisessa luksuskenkäkaupassa (kirjoittaja kertoo omista kokemuksistaan). Kirjassa myös pohditaan, mikä korkokengissä viehättää. Itse ainakin pidin kirjasta ja se oli tosi mielenkiintoinen.

Myös Lauren Weisbergerin Paholainen pukeutuu Pradaan kuuluu suosikkeihini.

Annananna
187/360 | 

Kaikista lukemistani kirjoista rakastan eniten Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin yhteistyössä kirjoittamaa Hyviä Enteitä - noita Agnes Nutterin hienot ja oikeat ennustukset! Kirja on aiva hillittömän hauska, täynnä vitsejä ja viittauksia 80-90 -luvun ilmiöihin. Metsosta löytyy aina varaston puolelta vähintään yksi kirja vapaana :) Ei voi kun suositella! Lue eka sivu, ja jäät niiiiin koukkuun! Uskon että suhunkin tehoaa tuon tyylinen huumori :D Olen lukenut kirjan tähän mennessä varmaan kymmenen kertaa, eikä ikinä väsy.

LauraL
188/360 | 

Leena Lehtolaisen kirjat, mutta erityisesti Maria Kallio-sarja.

Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla-trilogia.

Irja Virtasen Kenttäharmaita naisia.

Sini
190/360 | 

Suosittelen Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa -kirjaa. Todella koskettava kirja!

Niinuska
191/360 | 

Roald Dahlin Nahka ja muita novelleja. Ylipäätään Dahlin aikuisille kirjoittamat novellit ovat aivan mahtavia, nerokkaita juonenkäänteitä ja mustaa huumoria. Myös omaelämänkerralliset Poika ja Yksinlentoon ovat hyviä, varsinkin jos maailmansotien aikalaiskuvaukset kiinnostavat :)

Charlotte
192/360 | 

Nobel-kirjailija Gabriel Carcia Marquesin klassikko teos Rakkautta koleran aikaan on ihana, outo ja riuduttava. Tästä kirjasta kirjailija ei saanut nobelpalkintoa, mutta sen luettuaan ymmärtää miksi hän on palkittu kirjailija. Kirjasta on myös tehty elokuva mutta se ei todellakaan tee oikeutta kirjalle.

sumppa
193/360 | 

Mun ehdoton lempparikirja on ehkä kaikkien jo lukema Pikku Prinssi. Siinä on ihan mieletön elämänfilosofia, joka antaa ajattelemisen aihetta. Ja ennen kaikkea, kirjaa lukiessa tulee hyvälle mielelle. :)

osynlig
195/360 | 

Mäkin rakastan niiiiiin monia kirjoja, ottaa jatkuvasti päähän kun "ei oo aikaa" lukea koko ajan ja niin paljon kun haluisin, nyt kun yliopistosta valmistuminen alkaa häämöttää vihdoin niin alan jo laskea päiviä siihen että voin vaan viettää kaikki illat kaunokirjallisuuden kanssa eikä tarvii tenttikirjoja lukea. Mun ongelma on nimittäin et kun alotan kirjan nii en malta sit tehdä mitään muuta, eli sit ollaan tenttien ja esseiden kanssa pulassa, eli oon todennut että jätän lukemiset aina lomille.. x)

Mutta siis joo, Harry Potterit on mun ikuisuuslemppareita ollu jo melkein 15 vuotta, niitä luen uudestaan ja uudestaan, mutta onhan niitä tietenkin ihan liikaa muitakin ihania. Ellet oo vielä lukenu pseudonyymi Lars Keplerin dekkareita (kaks ilmestynyt, Hypnotisoija ja Paganini ja paholainen, kolmas tulee nyt syksyllä jeee!) niin tee se heti! Ite oon ruotsiks lukenu että suomennuksista en tiedä, mutta menee mun mielestä melkeinpä samaan sarjaan Stieg Larssoneiden kanssa, aivan järisyttävän hyviä trillereitä.

suvi
196/360 | 

harry potterit! vaikka ovatkin periaatteessa nuorille suunnattuja, kyllä vanhemmatkin varmasti viihtyvät taikamaailmassa ;)

DBTB
197/360 | 

Marie Phillips - Huonosti käyttätyvät jumalat.

Elikkas lyhyesti, voimiaan menettäneet Olympoksen jumalat asuvat kimppakämpässä Lontoon keskustassa. Hauskaa ja rentoa luettavaa:)

198/360 | 

Kovasti tykkasin David Nichollsin One Day-kirjasta ja olenkin siita meuhkannut toissa taukohuoneessa kaikille. :D

Lisaksi muistelen aina lampimasti jo vuosia sitten lukemaani Herbjörg Wassmom Dinan Kirjaa, jonka en olisi toivonut ikina loppuvan.

Samira
199/360 | 

Sain Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan synttärilahjaksi ja nauroin sille kippurassa. Tunnistan saman asenteen sekä monessa tutussani että vähän itsessänikin ;)

Noora
200/360 | 

Suosittelen nykyään kaikille Carla Neggerssin kirjoja (pokkareita) :) Ei sen parempaa olekkaan!

Serppis
201/360 | 

Suosittelen sulle Kazuo Ishiguron kirjaa "Ole luonani aina": Käsittelee tosi ajankohtaisia aiheita ja vaikka oli tosi surullista luettavaa niin siinä oli koko ajan sellanen rauhan tunne sitä kirjaa lukiessa. Jäi hyvät muistot tästä kirjasta, suosittelen kaikille!

Jenni
202/360 | 

Huomasin ettei kukaan ole aikaisemmin viitannut Rauha S. Virtasen Seljan tytöt-kirjasarjaan. Rakastin tätä kirjasarjaa nuorempana ja huomaan palaavani siihen uudestaan joka ikinen kesä :) Kuin Pieni Runotyttö, tosin suomalaisittain.

Toinen ehdottomasti suosittelemisen arvoinen kirja on Gabriel García Márquezin Sadan vuoden yksinäisyys. Tämän kirjan pariin taas huomaan palaavani aina jouluisin... :D

Salla
203/360 | 

Donna Tarttin Secret History, joka jostain omituisesta syystä käännettiin nimellä Jumalat juhlivat öisin. Luen uudestaan joka vuosi, vaikka osaan lähes ulkoa. Luvattoman kaunista kirjoitusta ja juoni pitää otteessaan.

Ria
204/360 | 

Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max.

Luin ensin kirjan kuvauksen ja mietin hetken, että mitä ihmettä olen saanut käsiini. Koko kirjan lukemisen jälkeen huomasin löytäneeni loistavan kotimaisen kirjailijan.

Krisse
205/360 | 

Tämä kirja tuli minulle kirpparilla vastaan, sen esittelyssä sisäsivulla mainittiin muistaakseni että kirjailija oli tehnyt ensimmäisen painoksen omakustanteisesti/lapselleen tms ja sanan levittyä kirjasta on tullut suuri hitti. Mutta siis sellainen kirja kuin Salaisuuksien laakso ja kirjailija Charmian Hussey. Kaunis tarina, suosittelen kovasti!!

Pauliina
207/360 | 

Hurjan hauska ja erilainen, virolaista nykykirjallisuutta eli Andrus Kivirähk: Riihiukko, rakastan! Kirjahullu täälläkin, pakko laittaa toinenkin ihana, Elvi Sinervon Viljami vaihdokas, ahh.

Piuku
209/360 | 

Neil Gaimanin Unohdetut jumalat on äärettömän kiehtova, oon lukenut sen jo monta kertaa.

Tui
210/360 | 

hmm.. Tää on kyllä aika mielenkiintoinen postaus, koska luen siis äärettämön vähän kirjoja ja nykyisin ainoa mitä luen ovat tenttikirjat :D Silläkin riskillä, että kuulostan järjettömän teiniltä 26-vuotiaalta, minä RAKASTAN Twilight-sarjan kirjoja..iihan erilaisia omalla tavallaan kuin teinien ihannoimat leffat. Rakastan myös ihan älyttömästi Pikku Prinssiä..olen lukenut sen niiin monta kertaa :)

suskiy
211/360 | 

Vettä elefanteille! Ihan mieletön kirja jota vaan ei voinut päästää käsistä. Olisin ehkä mielummin lukenut pelkkää menneisyyttä, enkä tyypin elämästä vanhainkodissa. Sirkukset, varsinkin sen ajan kun ne vielä kulkivat junalla paikasta A paikkaan B, ovat jotenkin kiehtovia, ja kirjan avulla pääsi uppoutumaan sirkuslaisten kiertolaiselämään hauskan tarinan siivittämänä. Teksti on ihanan suorasanaista eikä ollenkaan kaunisteltua, joten voisin veikata että sinä pitäisit siitä!

Ainiin, ehdoton no no elokuvalle, josta on poistettu jopa yksi päähenkilö. #¤%&/"

Anni
212/360 | 

Kirja, jota rakastan ehkä eniten ja haluaisin muunkin maailman rakastavan on Forrest Carterin Pikku Puun kasvatus. Kertoo pienestä pojasta nimeltä Pikku Puu ja hänen isovanhemmistaan. Joka kerta kirja saa minut itkemään, vaikka olisin päättänyt, että tällä kertaa en itke.

henna
213/360 | 

Ehdottomasti Marko Leinon teos Epäilys!!

En ollut ikinä kuullut moisesta kotimaisesta, jotenkin vain tarttui kirjastossa käsiin.

Koko lukeminen oli niin kutkuttavaa, että pari kertaa meni jopa nukkumisen edelle :) Mitään ei ole pureskeltu valmiiksi ja psykologiaa piisaa!!

Ja on kans aikas paksu :)

214/360 | 

Pomo on pahin - kirja on aivan totaalimahtava. Huippuhuumoria ja maailman paskin pomo. Nauroin vedet silmissä kirjan pomolle ja suosittelen tätä ehdottomasti!

215/360 | 

Ilomielin suosittelen sinulle tätä kirjaklassikkoa, Antoine de Saint-Exupéryn Pikku prinssiä, johon jokainen on varmaankin jossain elämänsä vaiheessa törmännyt. Itse siihen olen kovin ihastunut, vaikken nyt hetkeen olekaan sitä lueskellutkaan. Mutta kirja on niin ihanan kevyttä ja viihdyttävää luettavaa, joka pistää aina ajattelemaan jotain syvempiä merkityksiään. Viehättävä lukukokemus, jonka parissa saa rentoutua ja uppoutua omiin ajatuksiinsa :) Hyvää luettavaa syysiltoihin esimerkiksi.

"Ja rakastaisin tuulen suhinaa vehnäpellossa...

Kettu vaikeni ja katsoi kauan pikku prinssiä.

– Ole hyvä...kesytä minut! Se sanoi.

– Kyllähän minä mielelläni, pikku prinssi vastasi, mutta minulla ei ole paljon aikaa".

:) Ihanaa syksyä sinulle ja kiitos kivasta blogistasi ♥

Nenna
216/360 | 

Vaikka varmaankin on kovinkin kliseinen valinta niin jostain syystä Aikamatkustajan vaimo kolahti ja kovaa, kirja vetoaa tunteisiin ja itku kuristaa kurkkua vaikka "loppuhuipennusta" ei ole vielä edes tapahtunut. Kirjan tapahtumat eivät suoranaisesti voi tapahtua oikeassa elämässä ja luvassa on suuria tunteita, toimii!

LApril
217/360 | 

Ah, yksi himolukija ilmoittautuu. Olen lunut monta kirjaa, joihin olen rakastunut. Osan olen lukenut jo moneen otteeseen, toisiin aijon vielä palata.

"Tuhat loistavaa aurinkoa" on surullinen ja raastava keromus Afganistanilaisesta tytöstä sodan keskella.

Eat Pray Love on ihana, haluaisin vielä joskus ottaa samanlaisen irtioton kuin Elisabeth!

Aleksandra Salmelan 27 eli kuolema tekee taiteilijan on aivan hulvaton! Mielettömän ihanan kirjan sain viime vuonna joululahjaksi. Suosittelen!

Tämän lisäksi rakastan Torey Haydnin kirjoja psyykkisitä vaikeuksista kärvsivistä lapsista.

Ainiin, ja Mielensäpahoittaja on myös ihana!

Maria
218/360 | 

Douglas Couplandin Hei Nostradamus!, jonka lukemisen aloitin juuri. Kirja vaikuttaa todella kutkuttavalta, siinä on mustaa huumoria (jes!) ja se vaikuttaa mielenkiintoiselta jo ensimmäiseltä sivulta lähtien. :)

heisi
219/360 | 

Kannattaa ehdottomasti lukea Diana Wynne Jonesin Howl's Moving Castle ja Castle in the Air. Suomeksikin teokset taitaa löytyä, mutta suosittelen kovasti englanniksi lukemaan, jos yhtään kielipäätä löytyy. Niin kivoja ja Howl's Moving Castlestahan on tehty suosittu Ghibli studion animeleffakin 'Liikkuva linna'.

220/360 | 

223 osallistujaa, aargh! Näen voitonmahdollisuuksieni hupenevan silmissä.:D No mut silti aion suositella sulle kirjaa:

Jeannette Walls: The Glass Castle - a Memoir

Kirja kertoo normaaliyhteiskunnan rajamailla elävästä perheestä lapsen näkökulmasta. Kirja ei kuitenkaan ole jeesusteleva tilitys paskasta lapsuudesta, vaan kuvaus erilaisuudesta ja erilaisesta elämästä. Perheen vanhemmat eivät ole kouluttamattomia idiootteja tai olosuhteiden uhreja, vaan oman tiensä kulkijoita, loppuun asti.

ella
221/360 | 

Suosittelen Aino Kallaksen Sudenmorsianta. Sopii kaunista synkkyyttä ja/tai historiaa rakastaville.

H3nna
222/360 | 

Tää on hei paras juttu ikinä - pitäisi useamminkin jakaa kirjavinkkejä muiden lukutoukkien kanssa :) Ja ehkä voisit tehdä joskus kyselyn myös inhokkikirjoista. Olisi kiva tietää mitä kirjoja suosittelisivat välttämään :D Omasta mielestäni esim. Paulo Coelhon Alkemisti on huonoimpia kirjoja mitä oon ikinä lukenu enkä vaan voi ymmärtää sen hehkutusta.. kaiketi odotukseni olivat liian suuret.

Oma suositukseni sinulle on Tommy Tabermannin Vernazzan valot tai Krista Koivun Kahdet kasvot.

beep
223/360 | 

Julie Schumacherin Veden syli. Aikoinaan kirjastosta aivan täysin umpimähkään napattu teos, joka teki odottamattoman vaikutuksen. Minulla on paha tapa valikoida kirjoja erikoisen ulkonäön perusteella :) Toisaalta sillä tavalla tutustuu sellaisiinkin kirjoihin joita ei ehkä muuten lukisi. MOT.

Berry
224/360 | 

Jan Guilloun Pahuus romaani on kirja, joka herätti paljon ajatuksia kun olin lukenut sen. Todella hyvä kirja,jonka aihe on erittäin rankka, mutta eikös kaikki hyvät kirjat ole?

Tällä hetkellä hehkutan myös George Orwellia: Eläinten vallankumous ja Vuonna 1984 ovat silmiä avaavia kirjoja, jotka herättävät puhetta vielä nykyäänkin aiheistaan. Suosittelen!

ripa1920
225/360 | 

Donald Spoto Lumous. Audrey Hepburnin elämä. Tykkäsin tosi paljon,mielenkiintoinen ja avas Hepburnin henkilökuvaa.

bixbox
226/360 | 

Rakastan kirjaa "prep-elämänkoulu" (curtin sittenfeld) ja "vuosi nuoruudestani" (susanna kaysen). Molemmissa päähenkilönä nuori nainen ja aiheena aikuistuminen. Kannattaa tsekata!

InQ
228/360 | 

Pitää käydä itsekin bongaamassa täältä kirjavinkkejä! Suosittelen Frank McCourtin omaelämänkertaa "Seitsemännen portaan enkeli", josta hän voitti Pulizer-palkinnon. Elämä 1930-40 luvun Irlannissa ei ollut helppoa ja kirjassa Frank kertoo kaunistelemattoman totuuden omasta lapsuudestaan.

maaretta
229/360 | 

Janet Fitchin Valkoinen oleanteri oli kaunis kirja. ja Lisa Jewellin chick litit <3

230/360 | 

Toi kirja ois niin pöööfekt mulle! :'D

Ja sinulle voin suositella Anna-Leena Härkösen Kauhun tasapaino-nimistä novellikokoelmaa, meinasin pissata housuun kun luin sen ekan kerran. :D

Toinen suositus on Petra Hammesfahrin Syysuhri, on niin jännä jotta!

taina
231/360 | 

Suosittelen Kitty Kellyn kirjaa Oprahista, se vaan oli kiinnostava...ja luin sen viimeksi

Elina
232/360 | 

en tiedä onko näitä jo mainittu, koska en jaksa lukea kaikkia 200 kommenttia läpi :) mutta mun uusi suosikkikirjailija on John Ajvide Lindqvist, joka on kirjoittanut esim. Ystävät hämärän jälkeen, Kuinka kuolleita käsitellään yms. Ihan mahtavia kirjoja! Ja aina kannattaa lukea Douglas Adamsin Linnunradankäsikirja liftareille-sarja, jos haluaa nauraa :))

233/360 | 

P.S. Rakastan sinua. Aivan ihana nyyhkytarina, niin kirjana kuin leffana. Kolmen sivun välein täytyy pitää taukoa lukemisesta ja kuivata silmät. <3

234/360 | 

Nyt on kyllä niin hauska palkinto, että on aivan pakko osallistua :)

Ehdoton lempikirjani on Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi, mutta minulla on sellainen muistikuva, että olet joskus kirjoittanut ko. kirjasta täällä blogissa..? Eli sikäli suositus menisi "hukkaan". Niinpä suosittelenkin vast´ikään löytämääni Jonathan Tropperin hulvattoman hauskaa kirjaa nimeltä Kuinka lähestyä leskimiestä. Ironisuutta, mustaa huumoria. Liikuttaa ja hymyilyttää. Aivan loistava kirja!

Tiina
235/360 | 

Suosittelen Pasi Ilmari Jääskeläisen kirjoja. Niissä liikutaan kiehtovalla tavalla fantasian ja toden rajalla.

Anni
236/360 | 

Pidätkö perinteisistä englantilaisista dekkareista? Dorothy L. Sayersit on parhaimmistoa. Ja uusista suosittelen Simon Brettin The Fethering Mysteries -sarjaa. Tuotatan niitä ystäviltä UK:n matkoilta :)

moniQ
238/360 | 

lapsi 312 kirjoittajaa en muista mut sellanen kirja minkä voi lukea aina uudestaan ja uudestaan! LOVE IT <3 lue ja rakastu

Murmeiina
239/360 | 

Ranya El Ramlynin Auringon asema. Aivan upea. Runollisen tajunnanvirtamaisen ihanan syvällinen. Ah.

Teepi
240/360 | 

Ehdottomasti David Nichollsin Sinä Päivänä. Rakastan sitä kirjaa ja voisin lukea sen uudestaan ja uudestaan ja uudestaan...

kirsikka83
241/360 | 

Tämän hetken suosikkikirjojani ovat ehdottomasti kaikki Tess Gerritsenin trillerit. Varsinkin Rizzoli & Isles -sarja on huippu! Niitä siis suosittelen.

Heidi
242/360 | 

Himoshoppaajat! Kyllä ehdottomasti, kuuluvat listaan pakko lukea. Ja voi kuinka ne ovatkaan ihan oikeasti sivistäneet tietyssä määrin ja toisinaan kun englanniksi on niitä tahkonnut niin sanavarasto on laajennut kummasti mukavilla sanoilla! ;) Joo ja musta Luke on vaan liian ihana ja sit joskus on tehny mieli ravistella sitä, etteikö se oikeasti muka tajua... :D (leffa on surkea, älä sekoita niitä näihin!)

243/360 | 

Olen ehkä sanonut tämän jo aikaisemmin, mutta John Ajvide Lindqvistin Ystävät Hämärän Jälkeen on vaan... sanoinkuvaamaton. Kauhua, jännitystä, draamaa, likaojaromantiikkaa. Uskomaton mutta silti todentuntuinen tarina.

Jos se on jo käytetty eikä kelpaa, niin Janet Fitchin Valkoinen Oleanteri. Yhteiskunnan reunalla elävän taiteellisen ja intohimoisen lapsen vaikea kasvutarina ja upeaa kieltä.

Anna
244/360 | 

Arturo Perez Reverten kirjoja voin suositella lämpimästi. Francoise Saganin tuotanto teki syvän vaikutuksen kun sen parikymppisenä löysin, loistavia tunnelmia!

juskan
246/360 | 

Margaret Atwood: Herran tarhurit on nimestään huolimatta huikaiseva scifi-seikkailu!

serafina
248/360 | 

Tuolla kirjapostauksessa (luin sen ensin) tuli mieleeni suositella Elizabeth Gilbertin kirjaa Omaa tietä etsimässä, jos et ole sitä jo lukenut. Tunnetumpi tietysti nimellä Eat, Pray, Love. Elokuvakin on hyvä, mutta kirjana parempi. Toisaalta tässäkin kirjassa on sellaisia kohtia, jotka haluaa ohittaa nopeasti, mutta myös vastapainoksi sellaisia, joita haluaa lukea uudelleen ja uudelleen.

pla pla
250/360 | 

Lempparini aina ja aina vaan on Häräntappoase. En tiedä miksi, mutta niin vain on. En ole koskaan lukenut parempaa kirjaa kuin se.

reena
252/360 | 

Suosittelen Madeleine Brentin kirjaa Kultainen perhonen. Omalla tavallaan vanhan ajan romanttinen tarina, joka tosin hätkähdytti minua ja muistelen sitä yhä. Tarkempia juonipaljastuksia en halua tehdä, etten vaan pilaa keltään lukuelämystä.. :)

-

Hups, hänen kirjansa siis eivät ole "ihania", enkä rakasta niitä. Suosittelene vain luettavaksi :).

M*
255/360 | 

En halua osallistua arvontaan, mutta kirjoja suosittelen silti. :)

Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin, Lumous ja Amerikkalainen elegia on ihan suosikkeja, uusimpaan kirjaan Kesä ilman miehiä olin vähän pettynyt. Toinen suositus on Milan Kunderan klassikko Olemisen sietämätön keveys.

Dorothy
256/360 | 

Goodnight, beautiful by Dorothy Koomson. Kirja naurattaa ja itkettää, kertoo mm. ystävyydestä, ihmissuhteiden vaikeudesta, lapsista.. Kirja koskettaa, koska juonessa tai päähenkilöissä ei ole mitään mustavalkoista, ihan niin kuin ei elämässä yleensäkään. Tämä on niitä kirjoja jota ei voi jättää kesken joten kannattaa varata viinipullo ja suklaarasia viereen :)

miu
257/360 | 

Itse olen löytänyt lukemisen oikeastaan vasta viimeisen vuoden aikana. Olen ehdottomasti koukussa Sookie Stackhouse -kirjasarjaan (luen sitä suomenkielellä ja uusia osia ilmestyy raivostuttavan hitaasti ;D) . Mutta tiedän, että olet ko. sarjan lukenut, joten vinkkaan Nälkäpelistä. Suzanne Collins: Nälkäpeli, Vihan liekit ja Matkijanärhi. Siinä kirjatrilogia, joka tulee kertakaikkiaan ahmittua! Suosittelen!!

Victoria
258/360 | 

Daniel Keyes "Flowers for Algernon" (v. 1966). Geneettisesti muutellun ihmisen tarina. Kirja inhimillisyydestä. Pistää miettimään.

259/360 | 

Omasta kirjahyllystä löytyy aika vähän romaaneja koska jotenkin on tuntunut että tietokirjojen hankkiminen on järkevämpää kuin täyttää hyllyä kirjoilla jotka lukee ehkä kerran. Lempi-romskut ovat silti löytäneet tiensä minunkin hyllyyni. Yhtä on mahdoton valita joten tässä muutama:

Tämän hetken suosikkini ovat alkukielellä (suomennoksia ei kaiketi edes saatavana) Gail Carrigerin Alexia Tarabotti-sarjan kirjat. Niitä on neljä (Soulless, Blameless, Changeless, Heartless) ja viides ilmestyy alkuvuodesta. Vampyyrejä, ihmissusia, sieluttomia ihmisiä, aaveita ja tapahtumapaikkana 1800-luvun lopun steampunk-henkinen maailma.

Jos scifi ja cyberpunk kiinnostaa niin sitten suosittelen ehdottomasti William Gibsonia. Hänen novelliinsa perustuu mm. Keanu Reevesin tähdittämä leffa Johnny Mnemonic. Gibsonilta voi kokeilla vaikka Neuromanceria tai Kreivi Nollaa.

Niin ja ikisuosikki on tietysti humoristinen verbaalilahjakkuus Douglas Adams jonka viisiosainen trilogia uppoaa kuin häkä. Sarja kannattaa aloittaa ensimmäisestä osasta: Linnunradan käsikirja liftareille.

anneee
260/360 | 

Jos pitää dekkareista, suosittelen lämpimästi Sujata Masseyn Rei Shimura -sarjaa! Itse olen aivan koukussa, onneksi vielä muutama kirja lukematta.. Päähenkilö on nuori nainen Rei, joka toimii antiikkikauppiaana Japanissa ja toisinaan rapakon takana Yhdysvalloissa. Kirjoissa valottuu japanilainen kulttuuri niin kimonoista japanilaiseen kukkienasettelutaiteeseen ikebanaan ym. Rein rakkauselämän kiemurat ja kuvaukset ovat mielestäni kirjoissa hieman tönkköjä, mutta eivät kuitenkaan pilaa hyviä mysteerejä ja samalla oppii paljon japanilaisesta kulttuurista!

Katariina
261/360 | 

Mika Waltarin kaikki teokset ovat loistavia, mutta jos vain yksi pitää mainita.. niin Turms Kuolematon oli niin hyvä, ettei sitä malttanut laskea käsistä :)

Ellu
262/360 | 

En osallistu arvonnan takia vaan koska olen suuri lukemisen ystävä:) Kirjoja on kiva suositella toisille:) Oikeastaan on aika vaikea suositella vain yhtä kirjaa. Kuitenkin nostaisin esiin yhden kirjan joka teki minuun suuren vaikutuksen: Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin. Siitä on jo monta vuotta kun luin kyseisen kirjan mutta muistan miten lukiessa ajan ja paikan taju hämärtyi, kirja piti niin otteessaan ja siihen eläytyi aivan täysillä. Kirja on aika poikkeuksellinen. Sen lisäksi että se oli jännittävä, se oli poikkeuksellisen tyylikkäästi kirjoitettu. Kirjaa lukiessa toivoi että se ei loppuisi koskaan!

264/360 | 

Parhaat tänä vuonna lukemani kirjat ovat olleet Kjell Westön Missä kuljimme kerran ja Pasi Ilmari Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta. Molemmissa kirjoissa oli upea tunnelma, vaikka muuten olivatkin hyvin erilaisia. Ensimmäisessä kuljetaan Helsingin katuja niin kiväärin laukausten kuin jazzin ensisävelten kaikuessa. Jääskeläisen kirja puolestaan on kiehtova, outo, maaginen tarina, joka sijoittuu fiktiiviseen suomalaiseen kaupunkiin.

Rsa
267/360 | 

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Mustesydän -trilogiaan ! Aivan järjettömän mukaansatempaava sarja fantasian ystäville ;)

268/360 | 

Kannattaa ehdottomasti lukea Janet Fitchin Valkoinen oleanteri. Lukiossa täytyi äidinkielen tunnilla valita kirja listasta ja tehdä siitä esitelmä. Randomina valitsin tuon ja se olikin todella hyvä! Käsittääkseni siitä on tehty myös elokuva, olisi kiva nähdä se.

Auf diese Weise
269/360 | 

Laura Honkasalon Sinun lapsesi eivät ole sinun ja Eropaperit sekä koko muukin hänen tuotantonsa.

Honkasalo kirjoittaa tavalla, joka saa lukijan todella samaistumaan kirjojen henkilöihin ja tuntemaan fyysisestikin olevansa samassa tilassa.

Ava
270/360 | 

Luin englanninkurssille The Lovely Bones -kirjan, josta Jackson ohjasi uusimman leffansa. Vaikka vieras kieli aluksi takkusikin, pääsin pian sisälle kirjaan. Itketti, pelotti, nauratti. Aivan ihana kokemus tosiaankin=)

Woodoo
271/360 | 

Kirja joka on jäänyt ikuisiksi ajoiksi sydämeeni on Nancy. Kirja on hyvä kertomus tuskasta, rakkaudesta ja siitä kuinka lääkärit eivät aina ole oikeassa. Kirjan negatiivisena puolena on kyllä se että rupeaa miettimään pelolla lasten hankintaa :D Koskettava lopputulos kaikenkaikkiaan.

Suvi
272/360 | 

Luen joka kesä mökkilaiturilla Roald Dahlin Rakkaani, kyyhkyläiseni -novelliokoelman. Rakastan! Sopivia lyhykäisiä vaikkapa junassa lueskeltavaksi. Vähän erityyppisiä "kauhutarinoita". Klassikko. :) Suomalaisista lempparini on Markku Pääskynen. Ja jos haluaa nauraa ihan sikana, niin lue Anssi Kelan Kesä Kalevi Sorsan kanssa. :DD

Madeleine
273/360 | 

Kaikkien aikojen rakkaimpiin kirjoihin kuuluvat Jane Austenin Pride & Prejudice (Ylpeys ja ennakkoluulo) ja Persuasion (Viisasteleva sydän). Nuo kuitenkin ovat varmasti kaikille melko tuttuja joten ajattelin heittää myös pari suositusta hiukan uudemmista, tuntemattomammista positiivisista yllätyksistä.

Irene Nemirovskyn Suite francaise on yksi vaikuttavimmista kirjoista joita olen pitkään aikaan lukenut. Kirja kertoo useamman hahmon toisiinsa jollain tavalla linkittyvistä vaiheista Ranskassa toisen maailmansodan keskellä. Kirja ei ole tyypillinen kertomus sodasta, se keskittyy nimenomaan henkilöihin, ei tapahtumiin ja antaa todella erilaisen näkökulman ja katsantokannan tuon ajan tapahtumiin. Kirjailijan tarina on myös jotain todella uskomatonta; kyseinen kirja on kirjoitettu käsin muistikirjaan toisen maailmansodan aikana ja kirjailija itse menehtyi keskitysleirillä. Oman kappaleeni lopussa kerrottiin Nemirovskyn tarina ja liitteenä oli myös hänen aviomiehensä kirjoittamia koskettavia kirjeitä joissa hän koettaa saada vaimonsa vapautettua leiriltä mikä johtaa hänen itsensä vangitsemiseen ja leirille viemiseen. Kirjan piti olla useampiosainen ja tämän vasta ensimmäinen osa joten kirjan hahmojen tarinat jäävät "kesken". Mielestäni kuitenkin kirjailijan kohtalo ja tarina jatkavat hyvin kertomusta ja yhdessä muodostavat todella koskettavan ja vaikuttavan teoksen.

Lisäksi viimeaikoina lukemistani kirjoista vaikutuksen on tehnyt Marisha Pesslin Special topics in calamity physics. Kirja on varmasti yksi niistä joista joko pitää todella paljon tai ei voi sietää. Itse ihastuin todella paljon kirjan kerrontatyyliin ja siihen ettei kirjailija missään kohtaa aliarvioi lukijoitaan, myös kirjan lopussa oli vältetty tietty kliseinen lopetus jota puoliksi jo odotin. Myös kappaleiden otsikointi muiden kirjojen nimien mukaan ihastutti. Tämä teos ei ole yhtä sydäntäriipivä kuin aiempi vinkkini mutta hyvin mielenkiintoinen ja mukaansatempaava. Molemmat kirjat jäivät mieleen pyörimään pitkäksi aikaa ja pureskeltavaa ja pohdittavaa oli riittämiin.

Suosittelen lämpimästi kaikkia edellä mainittuja ja lisää vinkkejä kyllä riittää jos tässä ei ollut vielä kylliksi ;)

demonilaama
275/360 | 

Sookie Stackhouse-sarjan kirjoja. Mikään lukemani kirja saatika sitten sarja ei ole ollut näin koukuttava!

Nemi
276/360 | 

Ehdottomasti kaikki Karin Slaughterin kirjat! Jos jokin pitää vielä erikseen nimetä, niin sitten Triptyykki, hiukan erikoisempi trilleri, josta ainakin itse kovasti tykkäsin.

hansu
277/360 | 

Pat Conroyn vuorovetten prinssi. Loistava kuvaus USAn syvästä etelästä ja sen kehityksestä vuosien varrella.

helu
279/360 | 

Mielenkiintoisin kirja minkä oon lukenut on pienen tytön päiväkirja, ja sitä voin suositella kaikille jota vähänki kiinnostaa lähimenneisyys!

Alice
280/360 | 

Kannattaa ehdottomasti lukea Susan Collinsin kirjoittama Nälkäpeli!:) Se on suunnattu lähinnä nuorille, mutta mielstäni se sopii kyllä mainiosti aikuisillekkin. Juoni on todella kummallinen ja aluksi epäilin itsekkin lukisinko kyseistä kirjaa, mutta onneksi luin, sillä kirja osoittautui aivan mahtavaksi!

Niina
281/360 | 

Minna Canthin Anna Liisa. Naisen elämän vaikeuksista ja ulkopuolelta tulevista odotuksista kertova kirja voisi ihan hyvin olla tätäkin päivää, vaikka onkin kirjoitettu reilun sata vuotta sitten. Herätti ajatuksia ja tunteita ihan helvetisti.

Eve
282/360 | 

Petra Hammesfahrin syysuhri, on kirja, jota olen suositellut kaikille ystävilleni. Se on murhatrilleri mutta juoni on hieman erilainen, kuin voisi kuvitella.

Tiia
283/360 | 

Olin tulossa suosittelemaan Tuhat loistavaa aurinkoa -kirjaa, mutta sitä oli jo moni suositellut, joten sitten suosittelisin Eve Hietamiehen Yösyöttöä ja Markus Nummen Karkkipäivää. Etenkin tuo Yösyöttö on vain kirjoituttu niiin hyvin, että sen jaksaa lukea monta kertaa. Jotenkin suomalaisten kirjailijoiden loistavat kirjat on vähissä vai kuvittelenko vain? Nuo kaksi on kyllä helmiä.

Sannin
284/360 | 

Yllä olikin jo paljon suosikeitani lueteltuna, joten suosittelenkin sinulle Kjell Westön Missä kuljimme kerran sekä Älä käy yöhön yksin. Hyllystä löytyvät kyllä muutkin ko. kirjailijan teokset ja suosittelen niitäkin, mutta nämä lienevät helpoimmin löydettävissä. Toisena kirjana suosittelen Donna Tartin Jumalat juhlivat öisin. Kahdeksantoistavuotiaana ja kolmikymppisenä tykkäsin kirjasta ja sen välillä karmaisevasta tunnelmasta. Ei missään tapauksessa skifiä, mutta omanlaisensa outo fiilis.. Ja kolmantena, aivan erilaisena tuttavuutena Maria Langin dekkarit. Ihanan nostalgisia, ja jos haluat päästä näistä eroon (tai kuka tahansa muukaan), niin näitä voi aina kaupata minulle ;).

Tuju
285/360 | 

Osallistun arvontaan! :) Ja haluan ehdottomasti suositella himoshoppaaja sarjaa, koska sitä lukiessa saa nauraa vedet silimissä!!

Soikku
286/360 | 

Suosittelen Chimamanda Ngozi Adichien kirjaa Purple Hibiscus, se on ilmestynyt myös suomennettuna jos haluaa lukea suomeksi. Koskettava kirja kertoo mm. nuoren afrikkalaisen tytön kasvusta, perheväkivallasta ja naisten asemasta.

Näytä kaikki kommentit (360)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa