Tämä oikeastaan kuvaa eilistä aika hyvin. Saku. On. Liekeissä. :D


g81

g81

Minä puolestani olen pirtelötaivaassa. Ja pahasti sokerihumalassa.


g9

g9

Oikeastaan on vain yksi piikki lihassa. &/%¤¤#¤@@ metro!! En käsittääkseni ole idiootti, mutta wtf! Kertokaas minulle ihanat, että mikä pirun logiikka tuossa metrossa oikein on?! Lontoon metro aukesi minulle ekana päivänä ekalla reissulla, mutta täällä sekoilin syksyllä ihan 100-0, ja sama näköjään jatkuu :D asiaa ei varsinaisesti auta, että lähipysäkki on Times Squaren megatunnelihärpäkkä, mistä lähtee katsiljoona eri junaa. Tai siltä se ainakin tuntuu. Apua!

Kommentit (18)

Laura
1/18 | 

NYC metro on ihan yksinkertainen, erityisesti jos liikut pääasiassa Manhattanilla. Tarvitsee vain tietää (=katsoa metrokartasta), oletko menossa sijaintiisi nähden pohjoiseen ("Uptown") vai etelään ("Downtown"). Sen mukaan sitten valkkaat laiturin, nuo Uptown ja Downtown on yleensä tosi hyvin kyllä kyltteihin merkitty.

Eikä muuten ole ihan huonon näköinen pirtelö...! *kuolaa*

-

ei siis tää metro on yks hiton mysteeri, aina kun luulee olevansa menossa oikeaan suuntaan niin mystisesti juuri se pysäkki johon halusit, katoaa välistä :D miten helv.. nää ei pysähdy samalla reitillä kaikille pysäkeille ja mistä hitosta pitäisi tietää että mikä pysähtyy ja mikä ei!!!!! Gnaah!

T: Nelliina

2/18 | 

Saku ei taida olla ainoa, joka on liekeissä, täällä ilmoittautuu nimittäin yksi. :D Alkaa tehdä mieli ihan tosissaan itsellänikin mennä katsastamaan, millainen paikka se on, kun ihan liian monesta blogista löytyy juttua New Yorkista. Star Wars -taivas ei yhtään helpota tätä.

Olivia Rouge
3/18 | 

Rakas ystäväni Niina, mä olen ollut ihan tuossa samassa tilanteessa et MITÄVVVV TÄÄ METROKARTTA. Mutta koska olen viisas niin hoksasin sen sitten siinä jossain vaiheessa ja tuo Lauran selitys juurikin on oiva!

EmEm
4/18 | 

Lisäksi pitää ottaa huomioon, että tietynvärisellä linjalla kulkee useampi eri linja, esim. oranssilla linjat F, J ja M. Ne yleensä kulkee Midtownissa samaa rataa, mut haarautuu myöhemmin.. Joten muista seurata mikä sen värisistä menee kohteeseesi, ei välttämättä siis kaikki! Lisäksi päänvaivaa meille tuotti, että osa pysäkeistä on merkattu valkosell pallolla ja osa mustalla. Valkosella pysähtyy kaikki sen linjan metot, mustissa vaan siihen pysäkin yläpuolelle karttaan merkitty linja.. Me ainakin huomattiin tokavikana pävänä et meijän kämpän lähelle kulki vaan yks kolmesta oranssista linjasta mut oltiin vissiin aina osuttu tuurilla oikeeseen :D Mut oon niin innoissani odottamassa juttuja teijän reissusta! me oltiin siellä n. kuukaus sitte ja aaah oli ihanaa!

-

niin siis just tää fakin joskus pysähtyy, joskus ei -ongelma on aiheuttanut meille eniten päänvaivaa, ei vaan käsitä :D

T: Nelliina

5/18 | 

Metroista en sano mitää, koska olen onnistunut menemään ajatuksissani väärään suuntaan Helsingin metrossakin...

Mutta toi milk shake! Mä haluun sen! Mun tontilla muuten sheikattiin juuri vähän toisenlaisia juomia... Hyviä oli, mutta päänsärkyä tuli enemmän kuin keskivertopirtelöstä...

Sindu
6/18 | 

Valaiseppa nyt vähän: Onko teillä joku miitti Nykissä vai onko ihan vain sattumaa että Isossa Omenassa on tällä hetkellä niin monta bloggaajaa?

Kun siellä ovat sinä, Pupulandian jenni, Mungolifen Anna....

-

heh ei ole salaliittoja taustalla, tämä on ihan puhdasta sattumaa :D et usko kuinka oltiin notta wuut Annan kanssa, kun tajuttiin että ollaan täällä tasan sama viikko :D

T: Nelliina

auringonkukka

American Dinerista ainakin saa ;) niissä on jopa kirsikka koko komeuden päällä, ihan niin kuin tuossakin!

Pauline
10/18 | 

Oih, New York, New York! Mahtava paikka! Niistä metroista: siellä on kahden tyyppisiä metrolinjoja: Local service, jotka pysähtyvät kaikilla reitin varrella olevilla pysäkeillä ja express service, jotka eivät pysähdy kaikilla pysäkeillä. Mustalla metrokarttaan merkityillä pysäkeillä pysähtyvät vain local service -metrot ja valkoisella karttaan merkityillä pysäkeillä pysähtyvät kaikki. Eli metrokartasta pitää vaan joka kerta katsoa, mihin on menossa ja mitkä linjat viellä pysähtyy... Muistelen, että pysäkeillä olisi tieto siitä, onko seuraavana tuleva metro local vai express, mutta en kyllä ole ihan varma...

emmita

Yleensä ainaki siellä, missä ite tuli pyörittyä eri puolilta laituria lähti local ja express. Ja tietty sitte juna voi olla Manhattanilla EXP, mutta vaikka Brooklynissä LCL, niin se sekoittaa lisää :) Mutta aika loogisia noi oli, kun vähän pysy hereillä asemilla.

s
11/18 | 

hey, ne samoilla linjoilla (Esim kaikki vihreät linjat) kulkevat on joko local tai express, näistä localit pysähtyy aina joka asemalla!! metrokartasta näet erikseen kunkin aseman kohdalla niiden junien kirjaimet jotka niillä pysähtyy. Lisäksi tuo uptown/downtown niin siinähän se jo olikin se "koodi" :) have fun, just palattiin sunnuntaina sieltä ja takas hauais samantien.

HMH
12/18 | 

NYC:issä asuneen vinkki, tulee varmaan ihan liian myöhään, mutta toivottavasti auttaa ainakin seuraavalla reissulla...

Osta semmonen pieni taiteltava kartta: Streetwise Manhattan. Saa ainakin ostettua esim. Barne's & Noblesta. Toimi mulla käytännössä reittioppaana: siitä näkee kaikki metrolinjat tosi helposti + missä pysähtyvät kartalla. Tietty viikonloppuna reissatessa (etenkin sunnuntai) junat saattavat tehdä kivoja källejä, eli kuljettaja kuuluttaa vaimealla äänellä, että seuraavaksi pysähdytäänkin sitten Bronxissa ;) Tai jätetään pysäkkejä muuten vaan välistä. Tää aiheuttaa erityisesti päänvaivaa, jos matkaat Brooklyniin sunnuntaina.

Toivottavasti matka on hauska :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012