Osallistuin viime viikolla Palmrothin iltatilaisuuteen, jossa nostettiin malja Palmrothien 90-vuotiaalle taipaleelle kenkäteollisuudessa. Oli aika huikeaa päästä hypistelemään juhlavuoden kunniaksi tehtyä vintage-mallistoa, jonka puitteissa myyntiin on tulossa lähes täydellisiä toisintoja Palmrothin historiallisista malleista. 

Itselläni on monta paria vintage-Palmrotheja kaapissa. Löydöt ovat omassa koossani (40) harvinaisia, mutta kyllä niitä aina joskus eteen osuu. Juhlavuoden malliston tulee myyntiin loka-marraskuulla, joten silloin pääsee vihdoin sovittamaan esimerkiksi tätä seuravaa 30-luvun korkokenkää: 

Palmroth Originalin yrittäjäpariskunta Mikko ja Anu kertoivat, että kyseistä korkokenkää varten oli pakko uhrata yksi autenttinen 1930-luvun kenkä, että lestintekijä sai lestistä mallikappaleen. Sydämeni itki pari pisaraa verta tässä vaiheessa, mutta jos uhrauksen lopputuloksena on myyntiin tuleva mallisto, niin se varmasti kannatti. 

Tämä seuraava, myös vintage-mallista uusiotuotettu, sandaali nähtiin Ivana Helsingin juhlanäytöksessä Pariisissa aiemmin tänä vuonna:

Showroomilla oli talvi- ja juhlamalliston lisäksi näytillä myös ensi kevään mallistoa, joka hehkuu upeissa väreissä: 

Itselläni on vastaava nauhallinen nahkakenkä sekä mustana että valkoisena, ostin ne Palmrothilta noin 8 vuotta sitten. Hauskaa, että malli on kuulemma peräisin 80-luvulta, mutta silti se näyttää erittäin ajankohtaiselta ja jopa modernilta. Näytti jo silloin, kun ostin nuo mustat ja valkoiset kenkäni. Selkeät ja ajattomat mallit toimivat vuosikymmenestä toiseen. 

Sitten vain odottelemaan juhlamalliston julkaisua, että saa sovittaa jalkaansa 30-luvun korkkaria. Nuo mallikappaleet olivat kokoa 37, joten ilman varpaiden katkaisua niitä ei valitettavasti meikäläisen räpylään olisi saanut mahtumaan.

Kommentit (3)

SuviL
1/3 | 

Ooh! Nuo mustat! Kenkähullun unelma! Nyt vaan pitää jännittää, tuleeko tarpeeksi isoa kokoa myyntiin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013