Kävin pari kuukautta sitten tutustumassa Palmrothin 90-vuotisen taipaleen kunniaksi tehtyyn mallistoon, joka perustuu Palmrothin vintage-malleihin. Hieman kirpaisi kuulla, että malliston vuoksi oli ollut pakko purkaa paloiksi aitoja 1930-luvun kenkiä, sillä lestejä ei ole enää tallessa. Mutta toisaalta, jos yhden kenkäparin uhraaminen tuo meidän nykynaisten saataville näin upeita laatukenkiä, niin on se sen arvoista. 

Malliston esittelyhetkellä näytekappaleissa ei ollut kuin yhtä kokoa, joka oli minulle liian pieni. Näin ollen en päässyt sovittamaan kenkää jalkaan. Palmrothin Anu kertoi silloin, että marraskuussa on luvassa ensimmäiset mallit joka koossa ja tästä johtuen kipitin Suomen Kädentaidot -messuilla ensimmäisenä Palmrothin osastolle. 

Mieletön tuuri, sillä juuri se yönsininen 30-luvun kenkä, johon olin alunperin iskenyt silmäni, oli tullut toissapäivänä tehtaalta. Se oli sillä selvä, sovitus ja kassalle. 

Tällä hetkellä myynnissä on musta mokkapintainen malli sekä tämä sininen, mutta Palmrothit kertoivat malliston esittelyssä, että sävyjä on tulossa lisää. 

Jumalaiset kengät. Aivan täydelliset. Olen niin iloinen, että vanhoja malleja elvytetään, sillä ennen todella tehtiin kengät paremmin. Lesti on niin hyvä jalkaan, että nopeasti arvioiden tässä on nyt koko kenkävalikoimani paras korkkari käyttömukavuuden puolesta. 8cm korko ei tunnu missään. 

Kun sujauttaa jalkaansa täydellisesti istuvan kengän, muistaa taas, miksi ei tosiaan kannata ostaa huonoja kenkiä. Mikään ei ole niin ikävä tunne, kuin huonot kengät ja pitkä päivä. Hyvä lesti jakaa korkkarissa painoa sekä kantaan että päkiään, kun taas huonommassa lestissä koko paino on päkiällä. Jokainen korkkareilla päivän seissyt tietää miltä se tuntuu. 

Kommentit (8)

Spf
1/8 | 

Minä olen odottanut noita myyntiin ihan hulluna sen jälkeen kun luin ekan postauksesi asiasta. Miltä tuo koko tuntui? Vastaako normaalia kokoasi? Mietin että uskaltaako tilata netistä.

Spf

Eilen tilasin nämä ja tänään jo sain. Käytän yleensä kokoa 38 ja koko oli näissäkin täydellisen sopiva. Pähkäilin noiden kahden mallin välillä ja päädyin niihin mustiin. Ihanat.

Halina
2/8 | 

Voi että, ei löytynyt kokoa 35! :/ Mietin onkohan tuo 36 kuinka pieni sillä usein Suomessa koot on ovat niin "isoja", että korkkareista pitäisi löytyä koot 34 tai 35 kaltaiselleni minijalalle. Osaatko yhtään sanoa, olisiko näissä kengissä vintagehenkisesti lesti/koko oikeasti sopiva pienelle myös jalalle? Kun ymmärtääkseni ennen kengät (kuten kaikki vaatteet) ovat olleet pienempiä? :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Sinulla on kyllä pieni jalka, voin kuvitella että on hankalaa löytää kaikilta merkeiltä kokoja. En osaa yhtään arvioida pienempien lestien mallia, koska olen tosiaan toisessa päässä kokoasteikkoa. Mutta sen verran koosta, että näissä korkkareissa oma kokemus on että vastaavat täysin kokoaan, 6 / 40 oli minulle juuri sopiva kuten pitääkin.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Perhoneito
4/8 | 

Mä ihastuin näihin kans ihan täysillä silloin, kun eka kertaa mallin näin täällä sun blogissa. Messuilla olin innosta pinkeänä, kun näin nää kengät livenä. Mutta voi, ei sovi jalkaan :( Sama ongelma kuin Minna Parikan kengissä, lesti varpaiden lohdalta liian kapea ja kantapää ei pysy paikallaan. Ja keväälle luvattu shampanjan nude kenkä olis ollu ihaninta ikinä. :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat