Varsinainen talousihme täällä hei. Lue: kukaan ei inhoa siivousta yhtä paljon kuin minä. Jos mietitte Frendien Monicaa, minä olen täysi vastakohta. Mutta on pari pikku juttua millä siivouspäivä kulkee tehokkaammin. Kun varaa kaappiin valmiiksi odottamaan macaroneja ja ihanan värikkään Elvis-leffan, sitä unohtaa hyvin nopeasti tuskaisen urakan (joka on siinä vaiheessa jo takana kun makeisiin saa luvan koskea) ja elämä on taas ihanaa vaikka väliaikaisesti joutuukin uppoamaan siivouksen mustaan aukkoon.Sodassa, rakkaudessa ja siivouksessa kaikki keinot ovat sallittuja.

Kommentit (24)

Athene

Täältä suunnalta myös kannatusta korkokengille!
Minulla on tapana tepastella muutoinkin korkokengissä kotosalla, eihän niitä kaikkia muutoin ehdi käyttämään, ja kuluvatkin vähemmän kun kaupungin mukulakivillä!
Ystäväni kerran naljaili minulle kun valitin vanhojen standardien mukaisesta erityismatalasta tiskialtaastani; "Mitäs tiskaat korkokengät jalassa" "..." "...Siis teetkö sä oikeesti niin?"
No... joskus.

Teija

Yksi lisäpotku tiskaukseen on myös se, että pistät kynttilöitä palamaan esim. vaikka tuikkuja siihen tiskipöydän ympärille :D Tulee heti kivempi fiilis tiskaukseen.
Itse kuuntelen myös radiota tai äänikirjoja samalla kun tiskaan. Kerran tiskatessa pistin putkeen monta Iholla -sarjan jaksoa pyörimään, läppäri keittiön pöydälle ja siinä sitten sarjaa kuunnellessa tiskailin (sitä sarjaa ei tarvitse katsella kuin ohimennen.)
Radio toimii myös kaikessa muussa siivoamisessa, paitsi imuroinnissa :)

Luin joskus hauskan siivousvinkin, että ottaa tavaksi joka ilta viedä paikoilleen 7 tavaraa. Usein päivän aikana tavarat kulkeutuvat ties minne ja kohta on esim. pöydät täynnä tavaraa.
Siivousvinkissä sanottiin myös, että ei enempää kuin seitsemän, koska muuten se johtaa suursiivoukseen :D

Itse olen roinankerääjänä oppinut, että mitä vähemmän on tavaraa, sitä siistimpänä kämppä pysyy. Mulla on tavaroiden karsiminen vienyt pari vuotta ja jatkan edelleen. Esim. aina kun uusia vaatteita tulee, niin kokoan vanhoista vaatteista muovikassillisen UFF:n laatikkoon vietäväksi.
Vain valikoidut harvat muistovaatteet olen säilönyt kenkälaatikkoon. Ja kyllä, karsin muistovaatteita niin, että loput mahtuivat kenkälaatikkoon :D (Sama DVD-leffojen kanssa. Pois kaikki, mitkä ei mahdu kenkälaatikkoon. Boksit on kuitenkin asia erikseen ;D)
Kai muovikassillinen vaatteita hiukan komeroa tyhjentää, mutta silti minulla on aivan liikaa vaatteita, ja suurinta osaa harvemmin tulee edes käytettyä :D

Tässä hienot siivousvinkkini ja silti keittiön pöytä on täynnä tavaraa, eikä tässä koskaan juurikaan syödä. Keittiön tuolit ovat täynnä keskeneräisiä ompelutöitä. Eli kotini ei näytä koskaan siistiltä ;) Yritys on kova :D

Z
2/24 | 

Minä rakastan siivoamista ja tavroiden vapauttamista. Laitan kaksi kertaa vuodessa kirpparille kaikki tarpeettomat ja "ihankivat" vaatteet, kirjat, levyt, kengät ja astiat. Ai että mä nautin kun kaapeissa ei ole luurankoja tai keittiön kaapeissa tuhannen rähmäsiä sormenjälkiä. Bravuurini on liinavaatekaappi; toiset kattoo telkkaria, minä silitän lakanoita. :)

Jasmin
3/24 | 

Täällä ainakin toinen siivousta rakastava! :) Nimenomaan, musat täysille ja sitten vaan uppoutuu tavaroidensa keskelle! Harvoin kuluu aikaa niin nopsaan ja kivasti :D

4/24 | 

Oi, kyllä täällä vihataan siivousta aivan yhtä paljon. Joku viikko sitten tuli taas siivottua.. ja voi sitä hermoromahduksen määrää.

Yleensä kun käy ilmi, että kun on saanut alkuperäisen siivoussuunnitelman toteutettua niin että lissäähän hommia olisi, prkl. Siinä vaiheessa iskee epätoivo ja pään lyöminen seinään. Liika tavaraa, argh.

Ei voi puhua iloisesta siivouksesta, koska yleensä jossain vaiheessa siivousta tai sen jälkeen tulee itkupotkuraivarit. Niin ja ikää on tosiaan sen 23 vuotta. Kuka uskoisi?

Polixenia
5/24 | 

Oonkohan mää ainoa joka oikeasti tykkää siivoamisesta? Musta on kivaa laittaa omat lempparimusat täysille ja siivota ja järjestellä menemään! Siinä menee aika kuin siivillä ja lopputulos piristää entisestään mieltä :) ainoa miinuspuoli on sotkeva mies, mutta senki voi laittaa tekemään oma osansa siivoamisesta :D

lukija
9/24 | 

Mistä päin ostat noi macaronssit? mistään en niitä tampereelta meinaa löytää :O

Monsku
10/24 | 

Ahahaha, päivän naurut! :D Kiitos tästä (ja onneksi ei mitään pahempaa sattunut, ilmeisesti).

hheidi

Ei onneks sattunu mitään, ku mies tajus saman tien tulla kattomaan ku huuto alko ja heivas imurin pihalle jäähtymään. :D

Miira
14/24 | 

Paras (ja lähestulkoon ainoa) keino saada pidettyä koti siistinä, on kutsua vähintään parin viikon välein ihmisiä kylään. Olen nimittäin IHAN varma, että vihaan siivousta yhtä paljon kuin sinäkin!

Siivooja meillä käy muutaman kerran vuodessa, mutta ihan samalla tavalla siihen pitää valmistautua. Ei niitä tavaroita osaa laittaa paikoilleen kukaan muu, kuin me itse :(

hheidi
15/24 | 

Hah, vihaan siivoamista ja siivoaminen vihaa minua ihan yhtä paljon!

Yhtenä päivänä viime talvena istuin ensin keittiön pöydän ääressä kiroamassa vartin miehelleni sitä, kun siivoaminen on tylsää, inhottavaa, kädet kuivuu yms. Loppuun vielä totesin suutuksissani, että kunhan valmistun ja pääsen töihin, tilaan siivoojan meille enkä siivoa enää koskaan. Aloitin imuroimalla ja ensimmäisessä huoneessa imuri meinasi syttyä TULEEN!:D Sininen savu ja kaamea haju levisi koko kämppään. Sen jälkeen mun ei tarvinu pariin viikkoon siivota. :)

Marjukka
16/24 | 

Suosittelen kaikille, joilla on varaa, siivoojaa. Helpottaa elämää kummasti. Eikä tule nykyään enää edes kalliiksi (se raha menee helposti paljon turhempaankin), kun saa kotitalousvähennyksen. Ja onhaan sillä työlllistäväkin vaikutus.

Fiipi
17/24 | 

Heh, tulee vaan mieleen että Elvis oli oikeasti vaaleatukkainen, se vain värjäsi hiuksensa. Hemmetin radiokanavat kun ne soittaa samoja biisejä koko ajan!

P.S. Vihaan siivoamista, olen pikkupossu.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012