Kun keittiömme vanha radio soitti viimeisen sointunsa, päätin tehdä tilalle hieman paremman hankinnan. Olen halunnut jo 15 vuotta soitella kotona vinyylejä, mutta itse soitin on puuttunut. Kaikki oikeasti vanhat upeat soittimet ovat melko hintavia, ja edullisempia 80-luvun teräväkulmaisia laatikkosoittimia en ole kotiini halunnut. Onneksi uusvanha toimii tässä tapauksessa ihan yhtä hyvin kuin oikeasti vanhakin, sillä en ole sen suurempi LP-hifistelijä. Minulle riittää että vekotin sopii sisustukseen ja soittaa lempparimusiikkiani.

Löysin saksalaisesta nettikaupasta niin herkullisen soittimen, että hetken päästä laitoin kermanvaalean LP-soittimen tilaukseen. Siinä on myös radio, joten se on kerrassaan täydellinen keittiöömme. Jostain syystä meillä kuunnellaan musiikkia aina keittiössä. Ruokaa laittaessa ja Aamulehteä lukiessa on jotenkin luontevaa pyörittää levyjä.

Ostin repron soittimeni Electronic-Star -verkkokaupasta, jossa myydään näiden LP-soittimien lisäksi karkkimaisen nättejä retroradioita. Sivut ovat osittain suomeksikin, mutta verkkokaupan koti on Saksassa. Maksoin tilauksen PayPalilla, jos sen kanssa jostain syystä tulisikin ongelmia. Mutta ei onneksi tullut, paketti tuli kotiovelle reilussa viikossa.

Soittimen myötä aletaan olla myös uuden mahtavan keräilykohteen äärellä. Vinyylit! Ai että, vihdoin voin ostaa kotiin kaikki ne Elviksen ja Sinatran vinyylit, mitä kirppiksillä kiertäessä tulee eteen! Päätimme miehen kanssa myös ostaa jatkossa kaikki mahdolliset nykylevyt vinyyleinä, jos artistilta vain on sellainen julkaistaan CD:n lisäksi.

Tämä parin viikon aikana kun soitin on meillä ollut, olen löytänyt musiikin pitkästä aika uudelleen. Minulla on välillä kausia kun en kuuntele mitään muuta kuin satunnaisesti radiota. Nyt en malttaisi olla tanssimatta Elvarin tahdissa aina kun olen kotona. Ei voi olla huono päivä jos soittimesta kantautuu Suspicious mind.

Kommentit (8)

IinaP
1/8 | 

Vitsi miten ihana! Voiko tuosta täydellisempää olla?! Ja nimenomaan Elvistä levylautaselle <3

M
3/8 | 

Nykyisin on hyvä, kun vinyylit on taas nousussa, niin moni artisti tai bändi julkaisee levyn älppärinä. Ja usein mukana tulee koodi, että levyn saa ladattua itselleen myös sähköisesti. :)

Suprajohde
4/8 | 

Viinyyleissä ja niiden soittamisessa on kyllä fiilistä! Pakko vinkata sellaisesta vinyylikeräilijän lempparikaupasta kuin discogs.com ! Sivustolla voi sekä ostaa että myydä levyjä, mutta myös listata oman nykyisen kokoelmansa. Yksi kätevä toiminto on myös wantlist, jonne voi listata haluamansa levyt ja discogs ilmoittaa, kun niitä tulee myyntiin. Suosittelen listausta heti keräilyn alkuvaiheessa, sillä niin koko kokoelma pysyy näppärästi hanskassa ja tuplahankintoja ei tule vahingossa tehtyä.

t: n. 700 vinyylilevyä kotona :D

MariaO
6/8 | 

Kiitos tästä! Kiitos, kiitos, kiitos! Minä haluan tuon myös. Sun blogista löytyy kyllä kaikkein parhaimmat vinkit ja ideat. Rauhallista, sulosointuista pääsiäistä teille <3

Anniina
7/8 | 

Vau! Hienolta näyttää! Minua kiinnostaisi kovasti tietää, minkälainen (tasoinen) ääni tuossa soittimessa on? En itsekään ole minkäänlainen hifistelijä, mutta esim. Clas Ohlsonin reprosoittimissa äänen laatu on ollut todella kehno (sellaisen pikkuisen matkaradion tasoa).

Kiitos vastauksesta jo etukäteen! : )

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010