Jos katselee Instagramista Cinque Terre -hashtagilla ihmisten lomakuvia, silmissä vilisee eteerisiä kukkamekkokuvia lähes autioilta näyttävillä rannoilla ja maisemapaikoilla. Totuus kulissien takaa on kuitenkin se, että kuvaussessioita näkyi joka puolella ja ihmiset odottivat lopputtoman kauan hetkiä jolloin kuvaan saadaan luotua edes hetkeksi rauhallinen ympäristö yhtä ruutua varten. Kuvista rajataan pois tuhat turistia, jotka pällistelevät vieressä kuvaussessioita. 

Tuli todistettua "harmonista vuoristojoogaa" vaellusreitin varrella, jossa asanat katkesivat 10 sekunnin välein muiden vaeltajien vuoksi, "autiorantakuvia" biksuissa rantavedessä ja rinnuksille aseteltua hiekkaa 30 ihmisen ihmetellessä vieressä sekä "yksin auringonlaskussa märällä T-paidalla rantavedessä" -kuvia, vaikka ranta pullisteli ihmisiä. Monelle nuorelle olisi ihan terveellistä nähdä totuus kuvien takaa, sillä sosiaalinen media on mestari vääristelemään maailmaa täydelliseksi. 

Minun lomalookeistani oli elegantit kaukana, näytin enimmäkseen rantapummilta. Käytin lähes joka päivä tätä seuraavaa valkoista väljää paitaa, joka ehti onneksi kuivua aina yön aikana pesun jäljiltä. En siedä suoraa aurinkoa, joten väljä pellavapaita oli täydellinen lomavaate. Olin 24/7 hikinen, rantahiekassa ja hiukset merisuolassa :D

Yhdelle illalliselle "panostin" ja puin jotain muuta. Tässä Benettonin pitkä hame ja Supergan paksupohjaiset tennarit, jotka ostin loppualeista Firenzestä. 

Pellava tosiaan oli materiaalien ykkönen kuumassa Italiassa. Totesin loman lopuksi että lähes kaikki mukaan pakkaamani vaatteet olivat ihan turhia, olin jopa pakannut kaksi takkia :D Olisin pärjännyt kaksilla shortseilla, pellavamekolla ja pellavapaidalla koko viikon. 

Tässä viimeisessä kuvassa näkyvä Lavagnan satama oli täysin tyhjä meitä lukuunottamatta, siinä oli ihan aitoa rauhaa. Auringonlaskun katseleminen hyvien ystävien ja riemuitsevien lasten kanssa hyvän illallisen jälkeen oli mahtavaa. 

Kommentit (6)

JaKa
1/6 | 

Mistä tuo valkoinen pellavapaita on? Oon itsekin lähdössä etelänlomalle ja kaipailen vastaavaa..

Vierailija
2/6 | 

Hih oot kyllä ihan oikeassa kuvajutuissa! :D Itse matkustellessani kuvaan tosi paljon ja en edes yritä saada "rauhallista" kuvaa paikoissa, joissa sitä rauhaa ei ole. Itseasiassa parasta viihdettä on bongailla jälkikäteen kuvista mm. hölmöjä ilmeitä - parasta antia on ollut taustalla parittelevat kulkukissat (apua!) ja eräs nainen pyllistämässä ilman housuja (isäni otti minusta rannalla kuvaa ja taustalla nainen vaihtoi ilmeisesti biksujen ala-osaa pois) xD Näitä tapauksia vähän rajasin pois someen menevistä kuvista, mutta muuten ihmiset ei haittaa jos on jossain vilkkaissa kohteissa - ihmiset on tavallaan osa sitä kuvan fiilistä :D Sitten taas oikeasti rauhallisissa paikoista saa aitoja "olen yksin ja rauhassa"-kuvia (Skotlanti, Azorit, Portugali, Italian ne osat, joissa ei ole turisteja - vierailen yleensä niissä ei-massaturisti-paikoissa, koska ystäviäni eivät asu turistikaupungeissa). Minulle tuli ihan yllätyksenä ilmiö että ihmiset jopa jonottaa kuvausspoteille!! :o mm. Kaverini kertoi että jossain maissa missä on näitä riippukeinuja "missä istua rannalla" on oikeasti törkeät jonot ja porukka vuorotellen käy istuksimassa ja nappaamassa kuvan :D Mitä hemmettiä? Itsellä ainakin tarkoituksena valokuvaamisessa on dokumentoida matkan oikeita hetkiä ja muistoja (ja saada niistä visuaalisesti kauniita). Ei niinkään taltioida lavastettuja potrettikuvia, mitkä liittyy enemmän juhlakuvaamiseen (eli valitaan taustat jne) :D Nuorille tosiaan tekisi hyvää saada realistisia matkakuvauksia ja kuvia, sillä some on vähän kaikissa asioissa enemmän illuusiota (ja myös hyvällä tavalla, sillä itsekään en halua aina realistista sisältöä kaikissa kanavissa). Itse asumme nyt kauniissa "turistikaupungissa" Suomessa ja on niin hauskaa saada otettua helppoja ig-kuvia normi elämästämme :D Turistit kuvailee täällä itseään kauniissa meri ja rantamaisemissa eikä tarvitse edes odottaa yhtään/lavastaa taustoja! Eilenkin saatiin miehen kanssa kokonainen merenranta vain omaan käyttöön (ja kuvien takia pari tuttua luuli että ollaan ulkomailla, eli piti laittaa meidän kaupunki ja suomi hästägiksi) :D

Vivi Vinna
4/6 | 

Niin totta! Some-maailma on kyllä niin pinnallinen, että siksi ei kovin kiinnosta siellä roikkua. Paitsi tietenkin omassa Facessa. ;) Noh, toki minulla on nyt oma blogin Instagram, mutta eipä tulisi mieleenkään laittaa jotain valheellisia epäaitoja kuvia. Jos jossain paikassa on paljon ihmisiä, niin sitten on ja kuten joku aikaisemmassa kommentissa mainitsi, niin he tuovat fiilistä. :) Mukavaa kesän jatkoa! <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010