Hellouta, täällä parhaillaan junassa kiidetään kohti Pasilaa ja messukeskusta, huomenna nimittäin alkavat muotimessut. Tänään kasaillaan tyttöjen kanssa Bloggers Lounge -osasto juhlakuntoon ja huomenna sitten täysi tohina päälle.
 

Ps. samaa sivuten, blogistaniassa kohistaan taas kerran aiheesta onko bloggaus työtä ja tulisiko sitä arvostaa vai onko kyseessä naisten turhanpäiväinen hömpöttely. Kyllä tämä kovasti työltä esimerkiksi juuri nytkin tuntuu, kun olen lähdössä työreissulle, tekemään töitä, ja maksan saamastani palkasta verot. Kuten palkasta muutenkin, ympäri vuoden. Tietenkin. En voi ymmärtää tämän asian ympärillä vellovaa keskustelua, jos teet homman x, mistä saat palkkaa, mistä maksat verot = työtä. Eihän tässä pitäisi olla mitään epäselvää, jos on käynyt edes ala-asteen? Se on ihan sama nakutatko näppistä blogin vuoksi vai uuden kännykkäaplarin vuoksi, lopputulos on sama. Näpytinäpy -> palkka -> verot = työ. Vai onko sillä muka perustavanlaatuista merkitystä hyppiikö duunin lopuksi näytöllä kiukkuinen lintu vai iloinen bloggari, viihdetarkoitus molemmissa. Tekisi mieli kirkua ääneen joka kerta, kun toinen nainen iskee toista henkisellä puukolla selkään, vähätellen tämän työpanosta. Mikä tätä maailmaa oikein vaivaa! Kaikenlaisen työn arvostus ylös nyt jumalauta! Sitä sopii miettiä miksi naisvaltaisilla aloilla ollaan aliarvostettuja ja alipalkattuja, miksi naisen euro on vähemmän kuin miehen.

*kiukku*

Kommentit (46)

1/46 | 

Minusta blogin pitäminen ei eroa yhtään vaikkapa urheilusta. Se voi olla joillekin vaan harrastus ja joillekin harvemmille ammatti. Mikä tahansa harrastus voi muuttua työksi, jos siitä alkaa saada rahaa :)

Niin ja minkälaista urheilua esim. formulat oikeasti on??

Ja nykyään ihan vaan jo pelaamisestakin saadaan rahaa, siis ihan oikeasti jotkut ovat ammattipelaajia. Ja jotkut ammattibloggareita.

Tsiisös ihmisiä, kun eivät tajua...

Minävain

Formulat ovat itseasiassa aika rankkaa urheilua,kuten kilpa-ajot muutenkin. Tietyssä painossa kannattaa pysytellä ja paskassa kunnossa ei jaksa ajaa. Kyllä se kolmeasataa kiitävän auton linjassa pitäminen vaatii vähän muutakin kuin sormituntumaa ja rallattelua.

Mutta samaa mieltä sun kanssa Nelliina. Bloggaaminen voi olla harrastus, sivutyö tai ainoa työ, tai noiden sekoitus. Omalla vaivallahan sitä rahaa saa bloggaajakin, ei se raha ihan ilman mitään ponnisteluja sinne tilille ilmaannu.

Anana
2/46 | 

Kateellisia ne vaan on kun jollakin on "kivempi" työ :)
Haters gonna hate...sadly.

Anana

Heh. Aivan varmasti on helpompiakin tapoja elättää itsensä :D
Varmaan nää kommentoijat joiden mielestä blogaus ei ole työtä ei sitten ajattele miten paljon työtä näiden postausten eteen on oikeasti tehty. (En ole itse blogaaja tai mitään, mutta näen kyllä että vaivaa täytyy nähdä) Tai sitten nää kommentoijat vain ja ainoastaan haluaa provosoida, ja tämähän ei internet-maailmassa ole mikään uusi juttu... :/

Mutta, työn iloa messuille :)!

3/46 | 

Musta tuntuu, että ihmiset ovat vetäneet nyt aika pitkälle herneet nenuunsa yhdestä oman mielipiteen tekstistä.

Mutta itse on tietenkin sitä vaikea ymmärtää, koska bloggaaminen ei ole minulle työtä ja jos niin olisi niin olisin itsekkin varmaan vetänyt herneen nenääni :'D

Jännää huomata et miten yksi teksti aiheuttaa monessa blogissa kuhinaa...

Noo, ne olikin joo sellaista shaibaa etten yhtään ihmettele :)

Itse kyllä provosoidun hirveän herkästi, että en ole sen parempi puhumaan :'D

pilkunviilaaja
4/46 | 

Miehetkö sitten arvostaa enemmän jotain tyyli/muoti/lifestylebloggausta ja pitää sitä "oikeana" työnä? Sopii epäillä, niin monet olen keskustellut aiheesta naistenlehdet... Aivan samanlaista naisten dissaamista tuo on, kun väitetään miten "naiset puukottaa toisiaan selkään". Jotkut puukottaa, toiset ei.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

No kuule nimenomaan miehet arvostavat muotibloggausta, en ole kuullut yhdenkään kaksilahkeisen ikinä nussuttavan kuinka meillä naisilla on nyt liian helppoa rahaa käsissä, vaan äijät ottaa homman nerokkaan yrittämisen kannalta ja ovat sitä mieltä että mahtava juttu, miten tuota voisi kehittää vielä pidemmälle. Eli kyllä, miehien suhtautuminen (blogi)yrittäjyyteen on äärimmäisen erilainen.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

pilkunviilaaja

Tarkoitin yleisellä tasolla. Jos olet blogikommenttien perusteella sitä mieltä, että "naiset puukottaa toisiaan selkään eikä pidä bloggausta työnä" ja sitten sanot, että miehet arvostaa muotibloggausta sen perusteella mitä sinulle sanotaan kasvotusten, niin onhan se hiukan eri asia.

Ja tällä en nyt tarkoita, ettenkö minä pitäisi blogeja ja blogiyrittäjyyttä hyvänä asiana, en vain voi sietää tuota miten "kaikki" naiset on niin narttuja toisiaan kohtaan, mutta "kaikki" miehet on niin reiluja.

Ja toki joissakin töissä raha tulee "helpommin" kuin toisista ja vaikka sen sanoo ääneen, ei se tarkoita etteikö sinällään arvostaisi ko. työtä (vaikkapa paperityöntekijän työtä). :)

pilkunviilaaja
5/46 | 

Jatkan vielä eli monet on varmaan kateellisia, kun toiset saa suhteellisen helpolla palkkansa. Esim. muotiblogien sisältö kuitenkin on aika helppoa tuottaa, jos ne koskevat omaa elämää. Verrattuna vaikka siihen koodaamiseen, jota ei jokainen osaa. Tietenkään jokainen ei osaa pitää hyvää blogia, pukeutua tyylikkäästi jne, mutta ehkä tajusitten pointin, miksi jotkut kadehtivat bloggaajia.
Ja ei minustakaan omasta blogista kertova blogi ole kuitenkaan mikäään 24/7 työ mitä jotkut väittävät. Ellei nyt ole sopparissa, että kerran tunnissa on julkaistava jotain.

Naks

No, kaikkien, joiden mielestä blogin pitämisestä tuleva raha tulee liian helpolla, kannattaisi luonnollisesti iskeä itsekin kiinni tähän helppoon rahaan! Ei tarvitsisi sitten niin nähdä vaivaa muiden helpoista tuloista, kun itse tahkoaisi sitä kanssa.

Ja ei, mulla ei itselläni ole minkäänlaista blogia, koska musta ei olisi tuottamaan säännöllisesti laadukasta sisältöä ja vielä julkaisemaan sitä (ja itseäni) kaiken arvostelun alaiseksi. Kuulostaa vähän liian työläältä. ;)

Rupu

Niimpä! Hyvä pointti tuo, että helppoon rahaan kiinni vaan. :D Jäsennellyn tekstin tuottaminen vie sinänsä jo aikaa, plus hyvien kuvien ottaminen ja muokkaus, tiedostojen siirto ja lataus. Puhumattakaan sivupohjista ym. säädöstä. Varkka kirjoittaisikin "vain" vaatteista tai omasta päivästään, ei se tarkoita että se olisi helppoa tai nopeaa tehdä hyvin.

Suomessa ollaan huonoja brändäämään itseään ja kaupallistamaan, mahtavaa, että jotkut ovat jo tässä onnistuneet ja toivottavasti muita vielä tulee ja ala kehittyy!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

pilkunviilaja, voit tulla milloin vaan mulle esimerkiksi viikoksi "työharjoitteluun", niin voit sitten itse todeta kuinka "helppoa" tämän ruljanssin pyörittäminen on ja miettiä olisko se siisti 8-16 toimistoduuni sittenkin helpompaa. Kivaa tämä on, mutta ei helppoa, ja lisäksi olet töissä 24/7.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Mimmu
6/46 | 

No näin juuri! Se on niin vain kateellisten panettelua, pitävät bloggausta liian mukavana ollakseen työtä. Ihan kuin siinä olisi jotain vikaa, että nauttii työstään!

pilkunviilaaja

No etkö sinä juuri ole tätä mieltä, kun bloggausta ei saa sanoa "helpoksi" työksi? Mitenkään vähättelemättä sitä, että se vie aikansa ja joskus on vähemmän helppoa. Ei helppo työ tarkoita sitä, etteikö työ olisi arvostettua ja tärkeää - ainakaan minusta.

Minullakin on näin helppo työ, että voin joskus työpäivän aikana lukea blogeja. Se ei tarkoita, ettenkö tekisi töitäni hyvin.

7/46 | 

No vähä sama homma kun itellä tuon burleskin kanssa. En enää lukisi itseäni burleskin harrastajaksi, niinkuin jotkut asian haluavat mieltää. Saan siitä palkkaa, maksan veroni ja se on oikeasti toisinaan hyvin rankkaakin duunia vaikka porukka luulee että takahuoneessa juodaan skumppaa ja meillä on hyväkroppasia miehiä siellä leyhyttelemässä lehdillä ja viuhkoilla. Itseäni korpee aina eniten kommentti:"no onpas sulla hyvä tuntiliksa!" kun ajatellaan että se raha tulee vaan siitä 5min esiintymisestä. Siihen päälle kun lasketaan kaikki muut asiat mistä se itse esitys koostuu (vaatteiden teko, materiaalit, matkat, meikit ym. oheistuotteet jotka nyt vaan on pakollisia tässä työssä), niin äkkiä se raha ei tunnukaan enää niin kovin suurelta. Mutta, enpä minä sitäkään tekisi, ellen sitä rakastaisi :)

Jennikp
8/46 | 

Pah ja pöh, mur ja pur sentään!! Kaikesta sitä jaksetaankin aina valittaa ja purnata. Suurimmaksi osaksi kyse on aina, yleensä, ainakin melkein aina, silkasta kateudesta... tosiaan, siitä vaan, kuka tahansa voi alkaa pitämään blogia jos tuntuu että se on jotenkin helppoa rahaa tai muuta soopaa. Sittenpähän huomaavat.

Mukavaa messuviikonloppua, vähän itseänikin himottaisi lähteä mutta kuitenkin itseni tuntien, jää niin väliin...

Selene
9/46 | 

Minua ärsyttää erityisesti se, että pitäisi suunnitella elämänsä sen mukaan, mitä joku tuleva työnantaja mahdollisesti siitä joskus ajattelee.

10/46 | 

"Bloggaus ei voi olla työtä" -kommenttia heittelevät varmaan lähinnä ne, joiden mielestä myöskään esimerkiksi kirjailijat, kuvataiteilijat, tanssijat, näyttelijät ja urheilijat eivät tee sitä kuuluisaa oikeaa työtä. Taiteilijoita, urheilijoita ja ammatikseen bloggaajia taitaa yhdistää se, että tosiaan töissä ollaan 24/7. Ei joku taidemaalari katso kelloa ja totea, että kas, kello onkin jo 16, nyt en saa saada enää yhtään ideaa ennen kuin kello on taas 8 aamulla ja työaika alkaa. x) Sama juttu varmaan ammattibloggaajilla.

Itse kun olen duunariperheestä ja sukuni ainoa taide- ja korkeakouluorientoitunut, niin on joskus huvittavaa kuunnella, miten sukulaiset eivät vain voi käsittää, että on olemassa muunkinlaista työtä kuin raksahommat tai vanhusten hoitaminen. :) Suomessa on varmaan vielä aika syvässä sellainen mentaliteetti, että kaikista arvostetuimpaa on juuri raskas fyysinen työ, ja se on sitä OIKEAA työtä.

Henna
11/46 | 

Naiset ovat kyllä niin susia toisilleen :)
Mä kyllä uskon että itseään blogissaan "myyvä" nainen tai mies on varmasti muutenkin sellainen ihminen joka onnistuu puhumaan itselleen vaikka sen työpaikankin VAIKKA olisikin työkokemusta, iiks bloggaamisesta.
Parempi se itse asiassa on kuin ei yhtään mitään, tai no en sano ettei muka kukaan jolla ei mitään työkokemusta vaikka korkeakoulujen ajalta olisi ei tulisi palkatuksi. Osaamisia on niin eri tasoja, ja toisiin paikkoihin voidaan eduksi lukea vaikka urheiluharrastus.
Että eläkää ihmiset aina jaksako maalata piruja seinille ja lyödä lyötyä. Ei mullakaan varmasti kaikki kynät ole penaalissa järjestyksessä mutta en hetkeäkään epäile ettenkö jonkun unelmapaikan valmistuttuani löytäisi. Ja vaikka en löytäisikään ja joutuisin viettämään loppuelämäni pimeässä luolassa niin mitäs sitten.

Ja erityisesti kiitos mun suosikkibloggaajille; jutuista on tullut hyvälle mielelle, olen löytänyt uusia suosikkikirjoja, -leffoja, -sarjoja ja -meikkejä blogien kautta, olen saanut matkavinkkejä, hiusongelmiin ratkaisuja, ruokaohjeita ja vaikka mitä muuta. Eli vaikkei bloggaus oiskaan oikeaa kunnon työtä, oikeissa töissä pitää tulla hiki ja paha mieli, niin on mulle ainakin yksilötasolla ollut paljonkin hyötyä lukemistani blogeista.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

tämä on viihdeammatti siinä missä mikä tahansa muukin :) ja tässä kerryttää samalla itsensä sellaisen verkoston, että töitä löytyy aivan varmasti, ja myös sellaisista paikoista missä bloggaus katsotaan eduksi.

Munkin mielestä on ihanaa että ihmiset bloggaavat, blogit ovat mahtavia vinkkirinkejä, ajanvietettä ja inspiraatiota.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
12/46 | 

blogeissa on juuri tuo jännä ominaispiirre, että ne laadukkaimmat (teksti, kuvat) eivät usein olekaan niitä suosituimpia ja menestyvimpiä vaan ihmiset etsivät blogista enemmän jotain ihan muuta... samaistumista, epätäydellisyyttä, kohua, huumoria, elämää.

Mä diggaan myös päiväduunistani, eli sekään ei vissiin ole sitten oikeaa työtä :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Ansku in Ireland
13/46 | 

Heippatitirallaa. :) Ei se minulta ole pois jos joku tienaa blogilla, itse kun niista paasen ilmaiseksi nauttimaan. Tietysti joskus inan mietityttaa etta "miten tuo talla kirjoitustasolla pystyy elattamaan itsensa" i.e. blogi on mielestani taytta kuraa (nelly kataloogi) mutta tuhahtelen siita vaan itsekseni :D Onkohan asiakaskunnalla tarvetta lifestyle blogille based in emerald island....hmm...nojaa, mieluusti napyttelen konetta 8-5 HR duunissa, ei sekaan jonkun mielesta varmaan ole oikeaa duunia, sekun on kanssa kivaa :)

Inna
14/46 | 

Hih, ajattelin ensin vain olla hissukseen mutta näistä tuli mieleen yksi asia suomalaisessa kulttuurissa: työn tärkeys, niin itselle kuin muille.

Meille työ on yksi elämän tärkeimpiä asioita ja miksei, se luo sosiaalisia suhteita, kehittää ihmistä ja jos se on vielä mielekästä niin loistavaa! Silloin elämästään pääsee todella nauttimaan ja eihän kukaan oikeasti halua tehdä työtä, joka on vain kurjaa. Elämästä pitäisi nauttia joka päivä, myös työpaikallaan!

Bloggaustahan voisi mieltää toimittajan työksi - samoja hömppäjuttujahan niitä kirjoitellaan aikakauslehtiinkiin ja monet muotilehdetkin ovat puolet niitä pelkkiä asustekuvia - kuka arvostelee näitä muotilehtien toimittajia? En itse ainakaan ole kuullut, mutta kai se on eri asia kun ne sanat painetaan paperille, eikä virtuaalimaailmaan.
Yhtälailla myös matkustamiseen liittyviä asioita kirjoitellaan lehtiin kuin nettiinkin jne - skaala on laaja.

Omasta mielestäni parasta olisi vain olla puuttumatta muiden palkkoihin yms - muistan kuinka opiskeluaikanakin meille jankutettiin sitä ettei työpaikoissa saisi ottaa heti ensimmäisenä palkka-asioita puheeksi työkavereiden kesken sillä se voi aiheuttaa vain hallaa työilmapiirissä. Eikä nähtävästi turhaan jankutettu, kun nyt on lueskellut näitä juttuja eri blogeista.

-T-
15/46 | 

Heiiii!!! Mikä on tuo ihana käsilaukku?!? Onko mulla menny se ihan kokonaan ohi vai onko se uusi? Ainakin superihanalta se näyttää :)

Delilah
16/46 | 

Tästä asiasta kyllä kohistaan nytten tosi paljon. Tästä näkee hyvin kuinka kateellisia ihmiset ovat, ja kuinka kateus kasvaa kun raha astuu mukaan kuvioon.
Omasta mielestäni jokainen ammatti on todella tärkeä, ja jokaista ammattia täytyy arvostaa. Parempi se on tienata jostain jotain kuin kuluttaa yhteiskuntaa työttömyydellä. Joten miksi ei bloggaamisella? Itse en saisi aikaan kirjoittaa hyviä juttuja, ottaa hyviä kuvia jne. Mutta en myöskään pystyisi toimimaan esim. hoitoalalla. Kukaan ei voi tietää onko jossain joku joka saa blogeja seuraamalla ja samaistumalla blogin kirjoittajiin paljon apua omiin ongelmiinsa, joten ovathan blogitkin hyödyllisiä. Näitä asioita ei voi tietää samalla tavalla kun esimerkiksi sairaanhoidossa missä hyöty näkyy päivittäin. On tosi hienoa jos pystyy saamaan rahaa siitä mistä tykkäsi harrastuksena!

pilkunviilaaja
17/46 | 

Arvasin, ettei tänne voi kirjoittaa, että blogin pitäminen olisi helppoa ja sen sanominen otetaan loukkauksena. Tosiasia nyt vain on, että toiset työt ovat helpompia kuin toiset eikä bloginpitäjä minusta ole töissä 24/7, koska ei kai teillä ole velvollisuus koko ajan miettiä työtä ja mistä aiotte seuraavaksi blogata, varsinkin jos blogin sisältö on normaalia elämää. Ette siis julkaise esim. päivittäin sellaista, johon pitäisi tehdä myös hiukan laajempaa taustoittavaa työtä kirjoittamisen ja kuvankäsittelyn lisäksi.

Kyllä minullakin on aika helppo työ, koska minulla on liukuva työaika, josta on hyötyä viikottain eikä minulla ole vaikeuksia sanoa tätä ääneen. Työtehtävätkin ovat pääasiassa sellaisia, etten ole yksin vastuussa juuri mistään ja pystyn suunnittelemaan työpäiväni aika pitkälle siten miten haluan. Helppoa sekin. Ei se minun työn arvoa silti vähennä.

Mutta antaa olla.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

kukaan ei voi sanoa että blogin pitäminen on helppoa, ellei ole omakohtaista kokemusta tästä hullunmyllystä. Ylipäänsä toisen duunin helppoutta on mahdotonta arvioida, fyysisen puolen lisäksi pitää ottaa huomioon henkinen puoli. Ja se ettei ole velvollisuutta miettiä työtä 24/7 ei tarkoita sitä etteikö mieti työtä 24/7. Tämä on omituinen keskustelu. Minä peräänkuulutan ainoastaan sitä, että ihmiset ymmärtävät bloggauksen olevan osalle meistä ihan oikea työ, ja se siitä.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Soffe
18/46 | 

Musta ainakin on äärimmäisen hienoa että ihmiset työllistävät itsensä! :D Sehän on hienointa, mitä voi vain tehdä. :D

Mutta mun silmiin iski myös joku kommentti jostain postauksesta, kun joku huomautti että bloggaajat pitävät tulojaan suurina salaisuuksina eivätkä paljasta mitään tuloistaan. Mun mielestä siinä on perää. Ihmiset alkavat epäluuloisiksi kun bloggaaja sanoo "saan tuloja, mutta en kerro teille yhtään kuinka paljon" :D Mulle on ihan sama minkä suuruisia tuloja bloggaaja tienaa, hyvä vaan että saavat palkkaa. :D Itse pidän blogia (10 lukijaa) ja mulla on välillä vaikeata löytää aikaa kirjoittamiseen. :D Opiskelut <3

19/46 | 

Suomalaiset tuntuvat välillä olevan ihan tavattoman tasapäistävää porukkaa. Kaikkien pitäisi elää elämä just sillä yhdellä mallilla, johon kuuluu 9-17 työ (josta ei tietenkään saa tykätä) tietyllä keskipalkalla ja kaikki muu on jotenkin noloa tai väärin.

Minusta on hienoa, että bloggaajista on kasvamassa oma ammattikunta ja kyllä blogit ainakin minun päivääni piristävät paljon enemmän kuin vihaiset linnut. :)

Ainoa asia, mikä joskus häiritsee, on monia blogeja (ei sinun) vaivaava oikeinkirjoituksen puute. Siinä vaiheessa, kun bloggaaja ilmoittaa olevansa ammattilainen eikä harrastaja, olisi kiva, jos edes yksinkertaiset yhdyssanat ja kappalejaot olisivat suunnilleen hallussa.

Nora
20/46 | 

Moi, tähän postaukseen ei kommentti liity mitenkään, mutta vinkki viitosena, brandosilla Parikkaa puoleen hintaan jos et vielä huomannut ;) tilasin itselleni iiiiihant Parikat kun irtosi sen verran halvalla :)

21/46 | 

Kaikki mitä rakastin-blogin Eeva totesi jokin aika sitten minusta ihan osuvasti, että harvoinpa ne hänen työtään pinnalliseksi turhuudeksi arvostelevat ihmisetkään ovat Afrikkaa nälänhädältä pelastamassa... Toisten tekemisiä on niin helppo arvostella, etenkin anonyyminä internetissä.

Musta on mahtavaa, että nuoret naiset voivat työllistää itsensä ja nousta menestykseen, vaikka sitten kahvikuppeja kuvaamalla ja asujaan esittelemällä. Kauhean moni työ meidän yhteiskunnassamme on ihan "turhaa", vai mitäs sanotte tietokonepelien kehittelijöistä, matkaoppaista tai graafisista suunnittelijoista? Ei elintärkeää, mutta meidän ihan tavallisten ihmisten elämänlaadun kannalta varsin tarpeellista työtä.

ps. Nelliina, miks mä en näytä sadepäivän junamatkalla tuolta? Kysynpähän vaan! ;)

Emmi
22/46 | 

Jussi on ihana! Ihailin häntä jo lukiossa, koska oli jo sillon persoonallinen ja oma itsensä.

Manttu
23/46 | 

Olet Nelliina niin oikeassa!!! Innostat tuhansia ihmisiä ja jaat inspiraatiota! Kiitos siitä. Olet paras!!!

Riksu
24/46 | 

Pakko oli tulla kommentoimaan, vaikka olenkin jälkijunassa - koska tulin juuri kotiin Barcelonasta :D

Sehän on fakta, että osa ihmisistä (ei sukupuolierotteluja tässä) on aina kateellisia toisille. Niiden työstä, niiden palkoista, niiden hiuksista yms. Lisäksi se on helppo pukea sellaisen moraalisen ylemmyyden ja kauhistelun viittaan, koska olisi niin alentuvaa todeta, että olen kyllä tosi kateellinen kun tuo tienaa blogillaan niin paljon, että voi valita, käykö enää päivätöissä vai ei. Hitto, kyllä minua ainakin kiehtoisi viettää aamupäiviä koiran kanssa kaunis teemuki kädessä, mutta en silti haluaisi blogata työkseni: en ensinnäkään ole ollenkaan niin kiinnostava, että saisin lukijoita tarpeeksi, että saisin sponsoreita tarpeeksi, enkä myöskään haluaisi asettaa itseäni näin avoimesti näytteille. Se on äärimmäisen rohkeata ja siinä avaa itsensä myös tietyllä tavalla pysyvästi - ja toisaalta sitten joutuu myös piilottelemaan niitä syvempiä tuntoja, kun sitä lukijakuntaa on oikeasti ajateltava. Itsensä julkiselle kritiikille alttiiksi asettaminen on oikeasti aika iso juttu ja sitä voi olla vaikea ymmärtää siitä sivusta. Minusta suositun blogin onnistunut pitäminen osoittaa sellaista lahjakkuutta ja karismaa, että jatkossakaan sellaisen pitäjällä ei pitäisi olla työelämässä minkäänlaista vaikeutta työllistyä, vaikka tätä nyt kauhisteltiinkin.

Ja on kyllä mennyt muotiblogien tarkoitus täydellisesti ohi, jos pitää inistä siitä, että yyh, onpa pinnallista. Se on vähän niinkuin se tarkoitus, kun näistä asioista puhutaan. Se, että ihminen pitää vaatteista tai kengistä tai hatuista taas ei kerro mitään muuta kuin sen, että se niistä pitää. Toisen ihmisen pinnallisuutta tms. on ihan turha kuvitella voivansa päätellä jonkin blogin perusteella. On erityisen ikävää, että naiset puukottavat toisia naisia selkään näillä "pinnallisuus" tai "oikea työ" -höpinöillä, kun pitäisi enemmänkin kannustaa. Se on oikeasti todella innovatiivista, että ihminen saa tällaisen uudenkaltaisen foorumin kautta itselleen sivutyön, saati ammatin. Se, käykö joku joka päivä marketin kassalla tai ei, ei pitäisi kenenkään muun kiharoita heilutella - tässä maassa kun on aika korkeat työttömyysprosentit ja jokainen itse itsensä työllistävä on moraalinen sankari. Ihan siitä riippumatta, pystyykö se juomaan aamupäiväkahviaan pari tuntia, vaiko ei.

Ja Niina, kiitos että jaksat blogittaa. Siä olet ihan oikeasti sekä inspiroiva, että piristävä, että sympaattinen. Ja se on aika paljon se.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013