Perusongelma meillä pitkillä - kaikki shortsit ovat aivan liian lyhyitä. Kun on koipea keskimääräistä enemmän, mitoitusongelmat ovat arkipäivää. Lyhyet shortsit ovat ihan kivoja nekin, mutta on tilanteita kun kaipaan vähän enemmän kangasta ympärilleni, että voin kyykistellä ja istua rauhassa. Ja sitten taas polvihousut ovat polvihousuja, shortsien toivoisin olevan noin puoleen reiteen. 

Kun olin aikani kärvistellyt valmisvaihtoehtojen kanssa totesin, että ainoa ratkaisu ongelmaan on ompelukone. Että saan edes yhdet täsmälleen sen pituiset shortsit kuin haluan. Kaapissa oli juuri sopivan kokoinen tilkku pinkkiä pellavaa, joten sattumalta vähän väriäkin. 

Onneksi älysin hahmotella myös kaavat, sillä jotenkin onnistuin osumaan kerralla maaliin. Puntti on juuri sopivan lyhyt ja samalla myös sopivan pitkä. 

Nyt kun on kaavatkin valmiina, on helppo toteuttaa vastaavat shortsit myös toisessa värissä tai eri kankaalla. Pellavan pitorypyt sopivat kesään, mutta syksyllä esimerkiksi sileät villakangasshortsit olisivat kivat. 

Kommentit (6)

Huitu
1/6 | 

Ongelmaa aiheuttaa myös sillä hetkellä vallassa oleva muoti. Viime vuodet on tuntunut, ettei mistään oikein löydä muuta kuin äärimmäisen lyhyitä shortseja, joita ei viitti ainakaan ihmisten ilmoilla käyttää. Erityisesti mies on valittanut tästä, kun se haluaa nimenomaan polviin ulottuvat shortsit ja miesten muoti on suosinut lyhyempiä. Viime kesänä kierrettiin liikkeitä Suomessa ja ulkomailla, eikä mikään kelvannut. Tänä keväänä ne tuskaiset reissut muistaneena kannustin tilaamaan netistä oikeanlaiset. No nyt on sit muotikin nähtävästi muuttunut ja hyviä shortseja löytyisi kaupoistakin...

Katti
2/6 | 

Kyllä! En ole kai ihan yhtä pitkä kuin sinä, mutta olen tuskastellut täysin saman ongelman kanssa. Kaupoista ei vain yksinkertaisesti löydy mitään kivoja ja tarpeeksi pitkiä shortseja! Ompelin viime kesänä itselleni yhdet, mutta tilausta olisi kyllä myös tuollaiselle vähän rennommalle pellavamallille. Kai se täytyy laittaa ompelukone surraamaan taas.

Rosa
3/6 | 

Tai voi tehdä kuten minä. Haeskelin kirpparilta mieluisan väriset ja sopivan kokoiset normaalit pitkälahkeiset housut ja pätkäisin lahkeet hyvän pituisiksi.

Jenya
4/6 | 

Mä löysin juurikin hieman pidemmät pellavaiset shorsit Cubukselta ja tykkään niistä kovasti☺️

paulii
5/6 | 

KappAhallista Hampton Republicilta ostin kahdet poviin ulottuvat siistit shortsit. Olen 160cm pituinen, joten ulottusivatko sinulla sopivasti siihen puoleen reiteen? 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010