Miksi kukaan ei ole kertonut minulle Showtimen sarjasta nimeltä Penny Dreadful! Mieheni ehdotti tämän sarjan katsomista, mutta olin epäilevällä kannalla koska en suoraan sanottuna uskalla katsoa mitään kauhusarjoja. Kauhua on kuitenkin olemassa monenlaista ja Penny Dreadful on siinä rajoilla. Se on riittävän makaaberi, tarpeeksi överi, että pelon pahin terä taittuu ja jäljelle jää visuaalisesti upea, hieman erilainen TV-sarja. Psykologinen kauhu on ihan totaalinen no-no minulle, mutta muut kauhun genret pitää arvioida tapauskohtaisesti.

Sakulla oli joku ilmaisjakso HBO Nordiciin True Detective -maratonien jäljiltä, joten eipä siinä muuta kuin Penny Dreadful pyörimään. HBO:lta löytyy 2 kautta valmiina.

Sarjaa on tuotettu tähän mennessä kolmen kauden verran ja me olemme jo pitkällä kakkoskaudella, joten uskallan heittää pientä arviota kehiin. Eva Greenin esittämä riivattu Vanessa Ives elää viktoriaanisen ajan Lontoossa mystiikan ja outojen yliluonnollisten tapahtumien keskipisteessä. Ensimmäinen kausi keskittyy siihen, että Vanessa yrittää vapauttaa lapsuudenystäväänsä Minaa vampyyrien hallusta, mutta rinnalla pyörii niin monta kiinnostavaa sivujuonta, että Mina jää lopulta aika toissijaiseksi.

Legendaarisia fiktiivisiä kauhuhahmoja marssitetaan esiin huikeaa vauhtia, sarjan olennaisia henkilöitä ovat esimerkiksi Dorian Gray, Victor Frankenstein, Van Helsing, sarja erilaisia vampyyreja, verenhimoisia julmia noitia ja toki myös ihmissusia. Näistä rooleista keitetään varsin erikoinen soppa, hyvän ja pahan taistelussa ei säästellä ketään eikä mitään. Olkoon tämä varoitus herkkiksille. Verta ja suolenpätkiä karttaville en suosittele. Mutta kuten sanottu, ällöttävyydet menevät tavallaan niin yli (ei kuitenkaan ihan splatteriksi), että sarjaa ei voi ottaa liian tosissaan. Kuka tahansa voi menettää henkensä ja päätyä Frankensteinin pöydälle.

Eva Greenin Vanessan roolihahmo on siitä mielenkiintoinen, että James Bond -kaunottarenakin tunnettua näyttelijätärtä ei todellakaan asetella kuviin meikit ojennuksessa, vaan riivatun naisen annetaan näyttää rauhassa lähes Manaajan Reganilta jos tilanne sitä vaatii. Täydessä tällingissä Vanessa taas on goottikaunotar vailla vertaa, jokaisen viktoriaanisen ajan fanin pitäisi katsoa tämä sarja vähintään puvustuksen ja kauniin synkän kuvauksen vuoksi.

Sivurooleista mielenkiintoisin on ex-teinibrittipoppari Billie Piperin esittämä tuberkuloosia sairastava ilotyttö Brona. En tiedä miksi, mutta Billie on aina kuulunut suosikkeihini näyttelijänä, vaikka hän tuntuukin päätyvän jokaisessa roolissaan alleviivattuun alastomuuteen. Tämä mielikuva johtuu ehkä siitä, että edellinen Piperin tähdittämä sarja jonka katsoin oli Secret Diary of a Call Girl.

Hollywoodin entinen (ja vähän nykyinenkin) pretty boy Josh Hartnett kantaa omaa hattuaan oikeastaan aika hienosti, vaikka olinkin aluksi ihan valmis laittamaan miehen pakollisen hunkin rooliin. Mukavaa yllättyä positiivisesti, menneisyyttään pakenevan Ethanin juro olemus pukee Hartnettia.

Penny Dreadful - herkkua kauhufaneille. Aiheuttaa akuuttia puhvihihaisen villakangastakin kaipuuta.

Kommentit (6)

Hattivatti
2/6 | 

Hei Nelliina!

Minulla blogi näkyy kovin isotekstisenä eikä asukuvista oikein saa selvää kun joutuu skrollailemaan edes taas nähdäkseen "sekä päähineen että kengät". Lisäksi kommentit näkyvät "auki" jokaisessa postauksessa jolloin sinun kirjoittamasi teksti jää pitkien kommenttiketjujen katveeseen. Olisiko sivuston fyysistä olemusta mahdollisuus hioa jotta tuottamasi mahtava sisältö saisi ansaitsemansa puitteet?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Tämä pohja on tosiaan vähän erilainen kuin aiemmin ja vanhat kuvani eivät siihen oikein taivu. Olen pyytänyt jo hieman säätöä tuohon kuva-asiaan, koska tällä hetkellä tosiaan ei näe koko kuvaa kerralla. Jos tämä ei ole muokattavissa, täytyy siirtyä ottamaan kuvat vaakatasossa jolloin niitä on kivempi katsoa. Mutta katsotaan miten käy :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Hattivatti

Uusia tekstejäsi on nyt mukava lukea kun kuvat on suunniteltu tälle uudelle pohjalle. Ehkä vanha tottuu, aion kyllä jatkossakin pysyä innokkaana lukijanasi :)

Rhia
3/6 | 

Itse olen Penny Dreadfullista vähän ristiriitaisissa tunnelmissa. Puvustus ja muu visuaalinen ilme on ihan huippuluokkaa, mutta jotenkin tarina jätti vähän oudot fiilikset. Olen huomannut että monet nykysarjat sortuvat turhaan viivyttelyyn. Tarinaa venytetään ja venytetään jakso jaksolta niin että minä ainakin katsojana ehdin jo kyllästyä kun hahmot kirjoitetaan auki liian hitaasti että mielenkiinto ei tahdo pysyä yllä. Itse pidän enemmän nopeatempoisemmista lyhyistä tarinoista joiden ohella sitten kulkee joku pidempi sivujuonne.
Jos haluaa nähdä Billie Piperin roolissa jossa ei näytetä paljasta pintaa niin kannattaa tutustua Dr Who-sarjaan. Siinä Billiellä on varsin iso rooli aikamatkaavan Tohtorin seuralaisena. 

tiutiu

Just olin tulossa  sanomaan että tohtorin katseluun heti! :D Itselleni Piper on aina Rose. ♥

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011