En voi kuin ihastella talon vanhan puutarhuriomistajan taidokkaita perennapenkkejä, kuinka koko ajan on jotain kukassa ympäri tonttia. Lisäksi pidän ihan erityisen paljon tästä vapaana kasvaneen niityn tunnelmasta, mikä meillä on vähän joka nurkalla. Osaltaan se toki johtuu siitä että en ehdi kitkemään ihan aamusta iltaan ja osa kukkapenkeistä saa rehottaa miten rehottaa, mutta selkeästi niin on myös tarkoitettu. Sellainen viivottimella leikattu säntillinen pihapiiri on toki hieno sekin, mutta meille sopii paremmin vähän boheemimmat ratkaisut.Viimeinen sormustinkukka, joka ovelana väisti viikatenaisen. Tein ratkaisun yrittää poistaa pihasta kaikki erittäin myrkylliset sormustinkukat, niin näyttäviä ja upeita kun ne ovatkin. En yksinkertaisesti voi ottaa sitä riskiä että lapsi pääsisi noihin käsiksi tarkasta vahtimisesta huolimatta. Tänä kesänä ei tietenkään ole huolta kun tyttö ei vielä juoksentele itse ympäriinsä mutta ensi vuonna onkin sitten jo eri tilanne.

Hämmentävän moni pihojen ihan tavallisista perennoista ja hyötykasveista (raparperin lehdet, perunan vihreät osat) on myrkyllinen, mutta näitä todella vaarallisen myrkyllisiä ei onneksi ole montaa.Upeat jättimäiset tuoksuvat pionit, tässä on yksi lempikukkani meidän pihalta. Löytyy parikin isoa pionikasvustoa, sekä vaaleanpunaisia että valkoisia. Käyn saksimassa aina yhden kerrallaan sisälle, että saan tuon tuoksun myös olohuoneeseen mukaan. Pioni ei kestä kuin pari päivää maljakossa, mutta onneksi niitä tuolla pihalla riittää.

Pionikin on lievästi myrkyllinen, tämä selvisi kun lukaisin HUS:n todella kattavan listauksen myrkyllisistä ja myrkyttömistä kasveista. Jos selaa listaa, klikkaa "näytä kuvaukset" -kohta niin kasvin kuvaus näkyy heti nimen alla. Muistaisin että lapsena meitä varoiteltiin vain kielosta ja se oli siinä, mutta tuon listauksen mukaan se ei todellakaan ole siinä.

Kommentit (6)

1/6 | 

Onpa kaunis piha! Osaatko sanoa mikä kukka on tuo pieni, liljannäköinen, alaspäin roikkuva ja helmansa ylöspäin nostava kukka (sormustinkukan alapuolella)? Noilla sanoilla tuskin googlesta löytyy... ;P

Paula
2/6 | 

Onko noi alimmaisten kuvien pionit vaaleanpunertavia avautuessaan ja muuttuvat valkoisiksi vanhetessaan?
Mulla on vaan samannäköisiä!

Suvi-Johanna
3/6 | 

Tuo HUS:n lista on tosiaan kätevä. Itse käytän sitä huonekasvi- ja kissaharrastajana selvittämään mitkä kasvit jätän kauppaan, koska ne ovat kissoille myrkyllisiä. :)

tuumummi
4/6 | 

Minulla on ollut pihassa hyvinkin myrkyllisiä koristekasveja, mm. sormustinkukkaa, kieloa ja ukonhattua. Ja lapsiakin on siinä pyörinyt leikkimässä. Heille vain opetettiin, että mitään kasveja ei saa laittaa suuhun kysymättä äidiltä ensin. Tosin, siinä hiekkalaatikon lähellä ei ollut perennapenkkiä vaan ryytimaa ruohosipuleineen ja saksankirveleineen. Ja välillä käytiin kyllä kysymässä, saako apilankukkia syödä.
( Saa, ovat itse asiassa aika makeita...)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011