Meillä on pihassa todella kaunis pergola, mutta jostain syystä sitä on käytetty (ajalla ennen meitä) enemmän lintujen ruokintapaikkana kuin terassina ja kesäkeittiönä. Tänään meillä olikin luvassa operaatio puhdistus, koska ilman sitä ei olisi tullut mieleenikään viedä ruokaan liittyviä tarvikkeita paikalle.

En tiedä onko tämä salmonella+lintupelko-kuvio ihan vain äitini lapsena takaraivooni iskemä asia ("et koske kuolleisiin lintuihin!") vai todellinen uhka, mutta ei tulisi vielä näin kolmekymppisenä mieleeni mennä hypistelemään sulkia, ruokintapaikkojen siemeniä ja rääppeitä paljain käsin? Joten voitte kuvitella että en tosiaankaan laita keittiötä pystyyn alla olevaan näkymään:


Lintujen ruokintapaikan siemeniä oli varmaan 10 sentin kerros pergolan lautojen välissä, puhumattakaan lautojen alta löytyneistä sulkasadoista, rikkaruohoista ja muusta moskasta. Hyi olkoon.

Työnjako oli seuraava, Saku irroitteli terassipuut ja toi ne minulle pesuun.


Sen jälkeen Saku kitki rikkahuohot ja muut kilkkeet jotka lautojen alla olivat muhineet, ja haravoitiin pohja niin siemenettömäksi kuin ikinä mahdollista ja lopuksi vielä tasoitushiekkaa. Aika paljon pohjasoraa meni kokonaan vaihtoon, koska siemeniä tosiaan oli ihan suhteellisen paljon.


Tasoituksen jälkeen pestyt ja auringossa kuivaneet puut paikoilleen.Voilà. Kun vielä vasta aralla nupulla olevat pergolan köynnökset pääsevät kunnolla vauhtiin, tässä meillä on aika lyömätön kesäpaikka :) Haluaisin vielä löytää kehikon sisäpuolelle paloturvalliset puutarhavalot, sellaiset pallomaiset johtoketjussa olevat kirkkaat, jos tiedätte mitä tarkoitan. Muistan niin elävästi kesäisen Rooman joenrantamarkkinat keskellä yötä, kun ulkoravintoloissa oli juuri tuollaisia valopalloja joka puolella. Haluan saman tunnelman kotiin. Jos on vinkata mistä moisia lamppuja löytyy, kertokaa ihmeessä.

Ps. nyt vissiin on kommentointiongelmia ja muita hitauksia meneillään, eli selityksenä että Divaanissa tehdään muutamia teknisiä muutoksia lähipäivien aikana, joten älkää ihmetelkö jos kommentit eivät tule läpi tai on muuta häikkää, homman pitäisi olla ohi tiistain jälkeen.

Kommentit (9)

Karo
4/9 | 

Jos kelpaa vähän erilaiset pallot, niin Ikealta löytyy aurinkokennoilla akkunsa lataavat valosarjat
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50269944/

Epäilys oli suuri, mutta ainakin tähän mennessä omalla parvekkeella on lataus toiminut mallikkaasti ja valot ovat automaattisesti joka ilta päällä - saa toki myös pois päältä halutessaan!

Jennie
5/9 | 

Meillä on juuri sellaiset valot paviljongissa ja ne löytyivät Claes Ohlsonilta hintaan 30€. Kolmatta vuotta käytössä eli laatukin ihan jees vrt esim jouluvaloihin, jotka tuntuvat kestävän noin yhden joulun..

KV
7/9 | 

Tuo on aivan ihana tuo teidän pergola!
Oiskohan tuonne soran alle vaan kannattanut laittaa vielä suodatinkangas, pysyisivät rikkaruohot paremmin poissa.

KV
8/9 | 

Vielä kysymys aiemmin kommentoineille: toimiiko noi aurinkokennovalot teillä hyvin syksylläkin? Meillä on joitain aurinkokennovaloja ja toimivat hyvin kesällä ja alkusyksystä, mutta sitten kun niistä olisi eniten iloa syksyllä, eivät enää toimikaan, kun ei ole tarpeeksi auringonvaloa niitä lataamaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012