Yritän kauhealla raivolla käydä läpi Tampereen ihanimpia kahviloita ennen muuttoa, vaikka oikeasti minulla on jatkossa se hurja 22 minuutin junamatka Mansen keskustaan. Mutta on puhtaasti hauskaa fiilistellä mennyttä 15 vuoden tamperelaisuutta ja sen varjolla koluta läpi suosikkipaikkoja. Tänään oli vuorossa Amurin Helmi, tuo rakkaista rakkain kulmakahvilani.


r2helmi14

Rennosti tukkijätkäpaidassa astelee hän. Tätä paitaa ei voi käyttää ilman Martenseja, ei vaan voi. Paita ja maiharit kuuluvat yhteen.

Oikeastaan tämä minimatkailu omassa kaupungissa on aika hauskaa, nyt kun ei ole hetkeen luvassa matkoja ulkomaille. Matkakuume on toki massiivinen kuten aina, mutta ymmärrettävästi kesän reissut kohdistuvat pitkälti omaan puutarhaan. Mutta en valita, pelkästään ajatus omasta puutarhasta saa meikälle niin ison hymyn aikaan että poskiin sattuu. Vaikka olen rakastanut menneiden vuosien kaupunkielämää Tampereella täydestä sydämestäni, minulla on ollut kauhea ikävä sitä tunnetta että voi kävellä talosta ulos paljain varpain suoraan omalle nurmikolle. Ainoa asia mitä maalta ei ole ikävä, on perhoset hrrrrh. Epäilemättä näitä inhoja siivekkäitä lepattelee ruusupensaissamme enemmän kuin tarpeeksi, ja saan taas juosta kiljuen karkuun iltaisin hiuksiini lentäviä yökkösiä, mutta ehkä selviän hengissä. On ihan naurettavaa kammota perhosia tässä määrin, tiedän, mutta en voi sille mitään. Kaikki hämähäkit ja muut öttiäiset, antaa tulla vaan, mutta perhoset... iuuuh!

Kommentit (14)

Minttu
1/14 | 

Perhosia inhoon/pelkään mäkin ja juoksen karkuun...."kiva" kuulla että jotkut muutkin kammoaa perhosia..itse oon aina saanut kuulla että "ei kukaan voi pelätä perhosia"....:D

ninni
2/14 | 

Hyyyyyi! Perrhoset... *puistatus* Kiva kuulla että meitä muitakin on jotka inhoavat näitä "kaunokaisia". Siis oikeesti, perhonen on saamarin ruma ötökkä jolle on lyöty isot siivet selkään. YÄK! Yöperhoset on kauheimpia. Samaan syssyyn sanottakoon että VIHAAN myös hämähäkkejä,koppakuoriaisia,sudenkorentoja ja kaiken maailman muita ötököitä.

Sanjana
3/14 | 

Hrr,perhoset on kyllä inhottavia. Toinen vielä enempi inhpamani ötökkä on leppälerttu. Jäi lapsena traumatnku järven pinta oli niitä aivan täynnä, en tiiä miksi, ja siskon kaa päätettii että hypätään sinne nii kyllä ne lähtee. Eipä vaan lähtenyt. Noustiin pintaan niin iho oli täynnä leppiksiä. HYI SAAKELI. Yhä ällöttää ja tästä on kohta 20 vuotta.

Unna
4/14 | 

Perhoset on saatanasta, anteeksi karkea kielenkäyttöni, mut perhoset on kauniita katsella juuri niin kauan, että muistaa niiden olevan jättisilmäisiä kärsää heiluttelevia hirviöitä. I feel your pain.

Kärpäset on muuten toinen, ne vain aiheuttaa välittömästi oksennusrefleksin :/

Sanna
5/14 | 

Mulla on edessä sama "paniikinomainen" tehtävä ottaa kaikki irti Tampereesta ja no, Suomesta ylipäänsä, mutta lähinnä Tampereesta kun se on kuitenkin se oma kotikaupunki. Edessä on muutto Amerikkaan tänä vuonna (en edes tiedä missä kuussa, saati mitään päivämäärää) ja pakko käydä kaikki sellaisetkin paikat läpi missä harvemmin käy, vakkaripaikoissa kun tulee tietenkin käytyä usein :) Sitä miettii jo tässä vaiheessa, että mitä asioita ja paikkoja pitää itsestäänselvinä ja pitää käydä niissä/nauttia niistä. Sellaisista asioista siis mitä jenkeissä ei ole. Kuten kahvilakulttuuri eikä mulla jenkeissä muutenkaan olisi (vielä) ketään kenen kanssa käydä kahvilla kun perhe ja ystävät jää Suomeen tietenkin. Tälläkin hetkellä olen Amerikassa miehen luona ja olen jo väsännyt itselleni kauppalistan mitä ostaa kaupasta kun tullaan miehen kanssa Suomen puolelle ens kuussa :D Pitääpä käväistä Amurissa kahvilla, taitaa olla ainakin 10 vuotta kun oon sattunut käymään siellä kahvilla. Viimeksi Amurin suunnalla, muuten kun läpi ajaessa, oon ollut toissakesänä töiden puolesta. Joten jos kesällä 2012 tienvarrella oli joku naikkonen konttailemassa puunjuurilla sekä leikkaamassa puita oransseissa haalareissa, se olin todennäköisesti minä xD

Sini
7/14 | 

Mut hei se hyvä puoli tossa on, että jos nyt jotain öttiäistä kohtaan tarttee kammo olla niin perhoset tunkee sisätiloihin vähemmän kuin hämähäkit sun muut.

p.marie
9/14 | 

Yyh, mullakin ihan järkyttävä perhoskammo! Ja lintukammo. Aika monta (noloa) kertaa on saanut juosta niitä pakoon muiden ihmetellessä vieressä, kun itse kiljuu perhosen takia :D

10/14 | 

Eikai tampereella nyt niin lämmin oo että pärjää ilman takkia? :o Kemissä meinaan se metri pari lunta ja pakkasta muutama aste koko ajan.

Hupeli
11/14 | 

Perhoset ovat vain koreasiipisiä hyönteisiä, vähän kuin kuusijalkaisten ällötysten transukuningattaria, jotka himoitsevat ihmisverta siinä missä kaikki muutkin yli nelijalkaiset kammotukset... MINULLE ei ollut mikään uutinen, kun taannoin vihdoin julkaistiin tieto perhoslajista, joka imee verta. Hyiks! (PS Transuja vastaan minulla ei ole mitään, mutta rotsikat saavat aikaan puistatuksia ja syvältä selkärangasta tulevia ällöulvauksia)

12/14 | 

miusta perhoset on kauniita, samoin linnut. en ymmärrä miks niitä ois syytä pelätä? eihän ne pahaa tee :) Toisaalta en kyllä ymmärrä mitään korkeanpaikan pelkojakaan ynnämuuta joten en ehkä ole mitään siihen sanomaan :) mutta ihan btw aivan ihanat nuo punaiset maiharit tuolla!! <3

Lauretta
13/14 | 

hahaha ja minä ajattelin olevani ainoa! Saan aina kuulla typerästä kammostani, mutta perhoset on vaan niin ällöjä, varsinkin kun niillä tuntuu aina olevan hinku kiinnittyä meikäläisen vaatteisiin... :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011