Taas täytyy todeta että talvi yllätti Tapojärven, kun hytisin eilen nahkarotsissa odottelemassa myöhässä olevaa junaa. Sunnuntaina tarkeni vielä ihan hienosti tässä alla näkyvässä viitassa, mutta se ilo loppui tähän. Tänä aamuna vedinkin jo ylle toppatakkia ja hyväksyin sen myötä virallisesti että talvi on nyt täällä.Vanha viitta on Mangosta, saappaat Minna Parikka ja laukku ylläri ylläri Zara. Käteni on kasvanut kiinni tähän mokkahapsuveskaan. Huopahattu Global ja mekko H&M. Sukkikset Lindex.Onko teille kenellekään koskaan tehty töissä tai koulussa Insights persoonallisuusanalyysiä tai vastaavaa? Sain tänään omat tulokseni ja se on kyllä pelottavaa miten paljon tuollaisen kysymyspatteriston perusteella pystyy ihmisestä analyysiä tekemään. Luulisin että tiedostan omat luonteenpiirteeni melko hyvin, niin hyvät kuin huonotkin, mutta silti tekee melkein pahaa lukea niistä paperilta. Sain kuulla olevani äärimmäinen realisti (check), erittäin ratkaisuhakuinen (tuplacheck) ja enkä perusta päätöksiä tunteisiin vaan aina järkisyihin ja faktaan (ja check). Kaikkein kauhein ja myös aika voimakkaasti minua määrittävä piirre on se, että en voi sietää hitautta. Missään asiassa. Tiedostan tämän itsekin että kaipaan nopeutta ja kaikenlainen ylimääräinen tumpulointi on myrkkyä. Vaadin sitä itseltäni, mutta lataan odotuksia myös muiden tehokkuuteen vaikka pitäisi yrittää ymmärtää että kaikki eivät ole samanlaisia.

Teki oikeasti hyvää lukea tuo 40 sivuinen omaa persoonaa käsittelevä paperinippu, koska uskon että itseään voi kehittää. Onneksi tehokkuudesta ja nopeasta päätöksentekokyvystä on paljon hyötyäkin, että ei ne sinänsä huonoja piirteitä ole. Insightsin idea onkin auttaa ymmärtämään erilaisuutta ja auttaa ymmärtämään myös itseään. Nopeus ei ole väärin, hitaus ei ole väärin.

Silti, tuli sellainen olo että hankkiuduin jollekin näin opit ottamaan rennosti, piirtelemään kukkasia ja olemaan zen -kurssille. Mielellään Espanjaan, missä saisin niskaani ämpärikaupalla mañana, mañana -elämää, eli juuri sitä pahinta sorttia meikäläiselle :D Siedätyshoito, toimiiko se. Olen silti iloinen että asun Suomessa, missä aikataulut pääsääntöisesti pitävät ja ihmiset ovat täsmällisiä.

Jos et ole tuon Insights testin kanssa osunut yksiin, täällä on aika hyvä ilmainen persoonallisuustesti. Kokeile huviksesti osuiko lopputulos lähelle sinua.

Kommentit (8)

Tytti
2/8 | 

Mä tunnistan itsestäni tismalleen samat piirteet. Opettajan työssä törmää kaikenlaisiin ihmistyyppeihin ja ehdottomasti raivostuttavin on juurikin hitaus, mun on tosi vaikea päästä samalle aaltopituudelle hitaiden kanssa. Realismi taas näkyy esim. siinä että meidän lapsille (3 ja 5v) kerrotaan asiat just niinkuin ne on: joulupukki tuo tuttujen ihmisten ostamia lahjoja, hammaskeijuja ei ole olemassa jne.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Sama, pitää oikeasti pinnistellä ettei ala hoputtamaan ihmisiä, koska käytöstavat on ihan hyvä juttu :D

Tämä on muuten sellainen asia mikä vaatii vähän miettimistä meidän perheessä, että miten joulupukki ja muut käsitellään. Mä oon toisaalta innokas satutäti ja rakastan luoda tarinoita ja satumaailmoja, että jotenkin joulupukista luopuminen heti kättelyssä olisi kauhean kurjaa :D onneksi se ei ole vielä tänä jouluna ajankohtaista!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

tsägä
3/8 | 

Minä olen hidas ja rauhallisesta työtahdista nauttiva joten olen kai vastakohtasi. Mieheni on luokkaa nopea ja liiankin tehokas, se tarvitsee harkintakykyistä vaimoa ;)

Nellyssi
5/8 | 

Ai miten kauniit saapikkaat! En yleensä lämpene Parikoille ollenkaan, mutta nuo on todella kauniit kengät. :) Ehkä rusetti on hiukan too much, muttei häiritsevästi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011