Päivän teeppari:


j18

j18

Ps. Luen tässä parhaillaan erästä muotiblogitutkimusta, jonka tiimoilta olen torstaina menossa puhujavieraaksi yliopistolle seminaariin ja pääni KUHISEE asioita jotka haluaisin heti purkaa tänne! Kun torstai on ohi, varautukaa metabloggaukseen ja kunnolla, on niin paljon ajatuksia.

Kommentit (21)

Nipsuu
2/21 | 

Moikka!

Tää menee nyt aika reippaasti ohi aiheen, mutta antaa mennä. Olen harkinnut ottavani kissan kerros-/rivitaloon, ja mietin onnistuukohan se..

Minkä kokoinen suunnilleen teidän kämppä on, kun Nöpökin sinne mahtuu? Käsittääkseni se pääsee tosi harvoin ulos, eikä oikein kaipaakaan sinne? Oletko hankkinut sille paljon sisälle raapimismuista, leluja tai muita härpäkkeitä? Onko rikkonut huonekaluja tai tekstiilejä?

Anteeksi nyt tästä tenttaamisesta, mutta vielä olisi, että onko Nöpö rotukissa vai ihan maatiainen? Ja tätä viimeistä en ole kehdannut varsinkaan kysyä keneltäkään, eli haiseeko teillä kissan kakka :D?

Muutama oma kokemus aiheesta: Kissat viihtyvät hyvin sisätiloissa, kaupungissa ja vilkasliikenteisten teiden varsilla asujien ei kattia kannata päästää ilman hihnaa ulos. Valjaisiin/kaulapantaan kissan voin yrittää opettaa, jolloin ulkoilukin onnistuu turvallisesti. Mutta pienestä pitäen sisälle opetetut kissat eivät ulos paljoa haikaile.

Meillä on kissa viihtynyt sekä kaksiossa että yksiössä, kunhan virikkeitä riittää ja kissalla on jokin paikka johon vetäytyä omiin oloihinsa. Kissa tarvitsee ehdottomasti paikan johon terottaa kynsiään, meillä se on ollut raapimispuun lisäksi sohva... Eläinkaupoista saa ns. "kissakarkotetta" eli suihketta, jolla voi suihkutella ne paikat missä ei halua kissan olevan. Helpompi tapa on järjestää luvallisia paikkoja ja sormet ristissä toivoa, että kissa viihtyy niissä paremmin. Kissan kanssa kannattaa leikkiä ja muutenkin touhuta, tylsistynyt kissa alkaa purkaa turhautumistaan juuri niihin huonekaluihin yms. sijaistoimintaan.

Kissan ulosteen ja virtsan tuoksuminen riippuu paljolti siitä, minkälainen vessa katilla on käytössään. Hiekkapohjainen sotkee enemmän ja hajunpitävyys vaihtelee merkkien välillä. Meillä on käytössä lämmittämiseen käytettäviä puupellettejä, jotka ovat korvanneet oivasti kissanhiekan ja pitävät hajut hyvin. Jos ei ulosteen hajussa viihdy, voi hankkia myös katollisen hiekkalaatikon.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Poni summasikin jo ihan hyvin. Meillä vajaa 60 neliötä ja kissalla on hienosti tilaa, uloshan tuo arkajalka ei edes suostu tulemaan, valjaatkin on ihan kääk, pelottavista talitinteistä nyt puhumattakaan :D Nöpö on maatiainen, siinä on sekaisin norjalaista metsäkissaa ja maatiaista. Kissan laatikko ei haise, kun vaan pitää sen oikeasti puhtaana eli joka päivä siivoaa kakkajätökset pois :) Nöpö on erikoinen kissa siinä mielessä että se ei juuri leiki (ei koske leluihinsa), ja raapimalautana käyttää pyykkikoria :D Kissa on toimii vallan mainosti kerrostalossa, paljon paremmin kuin koira.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

mari

Joku joskus sanoi hyvin, että kissan kohdalla ei merkitse niinkään asunnon pinta-ala vaan pintojen määrä. Koiraan verrattuna siis koira nimenomaan vaatii pinta-alaa, jotta se viihtyisi ja pääsisi juoksemaan, mutta kissa tykkää kiipeillä tasoilla. Meillä on esimerkiksi suosikki kaapinpäällinen johon kissa pääsee hyppäämään ikkunanedustan kiipelypuusta ja lisäksi se saa oleskella kirjoituspöydällä (muiden ulokkeiden lisäksi..). 35 neliön asunnossa ei sillä ole tullut vielä tylsää:D

3/21 | 

Varauduttu on! Ja tosi hauskaa, että yliopistossa tehdää tutkimusta muotiblogeista. Kerrankin mielenkiintoinen aihe jollakin tutkimuksella! :D

myohmy
5/21 | 

Metabloggaus tarkoittaa bloggaamista bloggauksesta. Sama kuin esimerkiki metakognitio on tietoa siitä mitä tietää.

terveisiä yliopistolta, jossa olen itse viettänyt paljon aikaa. Enemmän kuuntelijana. Itse suhtaudun vähän skeptisesti tällaisiin "trendiaiheisiin" tutkimuksessa, mutta olisi mielenkiintoista kyllä lukea ja kuulla mitä aiheesta on saatu irti.

Morana
6/21 | 

^ Sitten varmaan suhtautuisit aika nihkeästi meidän koko tieteenalaamme, sillä tutkimme teknologian historian ohella digitaalisia pelejä ja Internetiä, painopisteenä erityisesti sosiaaliset mediat. Jos tarkoitit siis "trendiaiheilla" tämäntyyppisiä uusia aiheita (tieteenalammekin on uusi) :)

Itsekin tein kandityönäni blogitutkimuksen. Ihan hienosti onnistui, vaikka kys. aiheesta (kaupallisuus blogeissa) oli vaikeaa saada itse bloggaajilta mielipiteitä (tai no, tod. näk. johtui heidän ajanpuutteestaan ja siitä, että blogeista tehdään paljon tutkimusta ja pyydetään haastatteluja?) mutta lukijoilta onneksi sitäkin enemmän. Tosiaan tutkimusta aiheesta tehdään ilmeisesti paljon, joten gradua en enää lähde kys. aiheella työstämään, eikä kyllä enää kiinnostakaan niin kovin. :)

Kulttuurimme tutkiminen on arvokasta, myös Internet- ja pelikulttuurien. Blogit ovat 90-luvun puolivälistä aloittaneet nousunsa ja vaikuttavat nyt jo niin voimakkaasti muissakin medioissa puhumattakaan niiden kaupallisesta vaikutuksesta, että näen aiheen tärkeänä ja kiinnostavana. :)

Ja melkein unohtui mainita: aivan hurmaava paita!

T. Melkein vakkarilukija ja melkein hiljainen kommentoija :)

myohmy
7/21 | 

Morana, kyllä "trendiaiheilla" tarkoitin lähinnä juuri sellaisia aiheita, joista on tehty todella paljon tutkimusta lyhyen ajan sisällä. Mutta kuten sanoitkin koko tämä kenttä on uusi.

Olen samaa mieltä, että kulttuurin tutkimus on tärkeää ja internet ja pelit ovat muuttaneet ihmisten arjen niin nopeasti, että se ansaitsee tutkimusta siinä missä mikä tahansa muu. Eli en väheksy ollenkaan. :)

Olen itse aika myöhäisherännäinen. Löysin blogit vasta noin puolisen vuotta sitten. Siltä pohjalta en lähtisi tutkimaan mitään. :D Vaikka internet ja pelit liittyvät kyllä niihin opintoihin mitä nyt olen tehnyt valmistumiseni jälkeen.

Kia
8/21 | 

Asiasta kukkaruukkun, mutta sun käsivarret näyttää timmeiltä ja hyviltä! Alleilla varustettuna syntyneenä on hiukan kade.

Sss..
9/21 | 

Todella aiheen vierestä taas.. Mutta olemme tulossa Tampereelle viikonloppua viettämään ja tarvitsemme hyvää ruokaa (: Mitä ruokapaikkoja suosittelisit ehdottomasti? :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

sushi: Maruseki hämeenkadulla <3 fancympaa herkullista "pubi"ruokaa: Tuulensuu Hämeenpuiston ja Puutarhakadun risteys (no okei, pubiruoka on kyllä aliarviointia, niin pirun hyvää safkaa). Noiden kahden penkkejä minä aina kulutan :) Jälkkärille Ojakadun Vohvelikahvilaan! Ja parhaan aamiaisen saa Amurin Helmessä Satakunnankadulla.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Petra
11/21 | 

Nöpöstä on muuten kuva tuolla http://mjau.fi/kuvakilpailu ensimmäisellä tai toisella sivulla, kuvia lisätään jatkuvasti

Oletkohan itse mahtanut sen sinne laittaa vai kalasteleeko joku muu palkintoja sinun kissan kuvalla? Tuli mieleen, kun ei ollut kuin se yks kuva..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012