Jokainen kuivaihoinen tuntee takuulla nahoissaan nämä Siperian pakkasterveiset. Minusta tuntuu että murenen kohta tomuksi, kun ilma on niin kuivaa :D Ikävä kyllä tyttäreni peri ihotyypin äidiltään ja myös lapsi kärsii pakkasista.

Luotan talvikaudella vartalovoiteissa kahteen merkkiin, Avéneen ja Dermalogiin. Avénen XeraCalm on täydellinen kutinaa ehkäisevä kevyempi voide ja Dermalogin Skin-Cure parantaa minkä tahansa karheuman. Kasvoille nuo kaksi tuotetta ovat kuitenkin vähän liian tuhteja ja siksi kävin apteekissa etsimässä muuta ratkaisua lapsen ärtyneisiin poskiin.

Herkkä ja kuiva iho ottaa itseensä pakkaskelillä niin helposti, etenkin kun nuo 3-vuotiaat nuohoavat naama lumessa, pyyhkivät poskiaan karkeilla talvihanskoilla ja ylipäätään eivät osaa pitää näppejä irti nassusta. Apteekkari selvästi tiesi mitä suositteli, sillä hän laittoi käteeni La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 -voiteen. Näppärä 40ml tuubi maksoi vajaa 9 euroa. 

Voide sopii aikuisten lisäksi myös lapsille ja vauvoille. Se on tarkoitettu hoitamaan ärtynyttä ihoa esimerkiksi juuri rohtuneita huulia. Vaikuttavina aineina on mm. pantenoli, kupari, sinkki ja mangaani. Esitteen mukaan Baume B5 ehkäisee bakteerien lisääntymistä, auttaa pieniin palovammoihin, vaippaihottumaan, lievittää kutinaa ja auttaa ihoa parantumaan. Ja sen se tottavie teki. Tytön suunpielet ja posket olivat kolmessa päivässä kunnossa! Huomattava parannus tuli jo yhdessä vuorokaudessa.

Jäin miettimään että onko tällä jotain yhteistä Bepanthenin kanssa, kuulostaa niin samalta nuo käyttökohteet. Minä olen itse allerginen kyseiselle tuotteelle enkä voi sitä käyttää (edes levittää lapselle, tai iho ärjähtää). Baume B5:stä ei tullut minulle mitään oireita, ainakaan vielä. Nyt sormet ristiin ettei tulekaan, niin minullakin voisi olla vihdoin oma "pepantteeni". 

Kommentit (1)

Farmasisti
1/1 | 

Molemmista voiteissa on tehoaineena tuo b5-vitamiini tai toiselta nimeltään dexpanthenoli, joka hoitaa ihoa sekä limakalvoja ja auttaa niitä uudistumaan. Voiteissa on kuitenkin eri voidepohjat ja Cicaplast ei sisällä lanoliinia, joka voi toisille Bepanthenia käyttäessä aiheuttaa oireita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010