Olen hieman pöllähtänyt, sillä tästä alkoi totaalisena yllärinä lomani. Sairasloma, kesäloma, äitiysloma, mitä näitä nyt on. Arvasin että selkäni ei tule kestämään kuukausien liikkumattomuutta (roller derby saved my back!) ja nyt tultiin siihen pisteeseen että lääkäri käski tiukasti olla tekemättä yhtään mitään, ainoastaan rentoutumaan. Lääkkeitä en voi syödä, joten kipu on vain kestettävä ja sillä selvä. Onneksi kipukynnykseni on erittäin korkea, että pystyn painamaan asian pois mielestäni edes jollain tavalla.

On se silti vähän vitsikästä että mummot rollaattorilla painelee ohituskaistaa ja 90-vuotias pappakin nousee tuolista nopeammin kuin minä :D Mutta näillä eväillä mennään. Onneksi on eräs kissaneito seurana, joka kehrää vieressäni koko ajan.


Iloitsen tutun epätasaisen hurrutuksen lisäksi myös varhaisperunasta ja tuoreesta tillistä. Pitää keskittyä nyt näihin pikku juttuihin, kuten hyvään ruokaan. En kestä miten hyvää uudet perunat voilla ovat <3


En ehkä nyt oikein vielä tajua että töihin ei ole enää asiaa, se tuntuu niin oudolta. Olen käynyt töissä yhtäjaksoisesti jo kohta 15 vuotta, opiskeluaikanakin vietin illat töissä ja heti valmistumisen jälkeen päivätöihin. Töitä töitä töitä. Ja nyt yhtäkkiä arvioilta vuoden verran "lomaa". Huh. Heittomerkeissä siksi, että vauvan tulon jälkeen lomakäsite taitaa hieman muuttua :D En tiedä vielä mitä äippälomien jälkeen, heti töihin vai olenko hetken kotona vai jääkö Saku kotiin vai mitä. Tällä hetkellä kaikki on mahdollista ja sen näkee sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (24)

1/24 | 

Todellakin, laatuseuraa siis :)

Nöpö on niin tyytyväinen kun oletkin sen kanssa kaiket päivät!

Toivottavasti selkäkään ei liikaa vihottele.

alina
2/24 | 

Voi se äitiyslomailu olla ihan sitä lomaakin ilman heittomerkkejä ;) t. Puolivuotiaan tytön äiti, eikä vois elämä ihanampaa ja helpompaa olla (mutta ei nyt muistella niitä ensimmäisiä kuukausia...)

Ihania hetkiä loppuraskauteen ja kaikkea hyvää!

kukkaisunelmia
3/24 | 

Voi että. Tsemppiä selän kanssa, josko se siitä levolla/rauhoittumisella helpottaisi pikkuhiljaa (tai sitten kun vaavi ulos tupsahtaa).

4/24 | 

Kurja juttu että selkä teki tenät. Hiukan jännittää mahtaako meikäläiselle käydä vastaavat, jos joskus tapahtuu raskautuminen. selkä kun on tempuillut enemmän ja vähemmän(yleensä enemmän) jo kymmen vuotta vaikka ikää on vasta hippusen ali 29. Voi möh näitä. Jaksamista kovasti toivotan sulle!

marinah
5/24 | 

Jouduin myös kolme viikkoa sitten jäämään yllättäen sairaslomalle - tasan kolme viikkoa ennen äitiysloman alkua. Mulla kyllä otti tuo lomalle jääminen aika kovillekin, ensin tunsin jotenkin "epäonnistuneeni" ja päivät kotona tuntuivat hurjan pitkiltä, erityisesti kun ei pystynyt oikein mitään tekemäänkään. En myöskään ole ikinä aikuiselämäni aikana lomaillut tähän malliin, tekemättä mitään, ainakaan viiteentoista vuoteen... Nyt olen ehkä oppinut jo hieman nauttimaankin aurinkoisista päivistä hyvän kirjan ja karvaisen kissan seurassa. Toivottavasti sinulla lomalle jäänti sujuu positiivisemmin ajatuksin:)

Jenny
8/24 | 

8 vuotta kotona, nyt odotan neljättä lasta :) Tämä on elämän parasta aikaa, työt saa vielä odottaa :)

9/24 | 

Missä työssä voi juoda aamukahvia ja selata lehteä kaikessa rauhassa ja työnantajan kustantamana?

naanamiia

Onko se nimetön kuullut sellaisesta asiasta kuin lakisääteiset tauot? Yleensä silloin saa rauhassa kyllä juoda kahvia ja vaikka lukea lehteä..

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

gyl meillä kans pidetään kiinni kahvi- ja ruokatauoista officella :) MUTTA vaikka olis kuinka lakisääteistä, niin esimerkiksi siskollani joka oli kotihoidossa duunissa, ei ollut käytännössä aikaa edes vessataukoon kun päivä oli aikataulutettu niin tiukaksi. En voi käsittää miten tuollainen voi olla edes mahdollista, jos en saisi ruokaa päivän aikana niin pyörtyisin jo puolen päivän maissa! Ymmärrän että joskus on kiire työkavereiden saikkujen yms suhteen, mutta että systeemaattisesti koko ajan vaajaalla miehityksellä... ei käy kateeksi lähihoitajia ei.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

10/24 | 

Ihana karvahanuri sulla seurana! Eläimet kyllä taitavat tuon auringosta nauttimisen :) Oikein antoisaa "lomaa" ja tsemppiä selän kanssa, kivut eivät koskaan ole kivoja.

sara
11/24 | 

Mulle äitiyslomalle jääminen oli niin kummallista (myös päälle 10v työelämässä) etten osannut ollenkaan ajatella että palaisin enää koskaan töihin (vuoden paussi, eikö sitten tule jo tyyliin eläke??) Se oli todella hassua! Mutta tässä sitä ollaan taas duunissa ja jäämässä taas kohta taas äitiyslomille :D

Cerp
12/24 | 

MITÄ?! Joko varhaisperunoita saa? Kesä on ainut aika vuodesta, jolloin syön keitettyjä perunoita :D Hyvää mammalomaa, nauti vielä kiireettömistä hetkistä!

13/24 | 

Voi että, ihanaa toisaalta! Itsellä äippäloma alkaa 21.5 ja loman piti alkaa 13.5, mutta sekin alkaa päivän myöhässä eli vasta 14.5. No äkkiä sekin tulee. Olen kyllä onnekas, että olen pysynyt kunnossa, vaikka vaivoja on jos jonkinlaisia, eivät silti estä normaalia arkea (ainakaan vielä). Harmi kun et kotonakaan voi nyt tehdä mitään, varmasti olisi ihanaa järjestellä paikkoja. Muista ottaa iisisti!

Rytsis

Jeps sama homma, äitiysloma, hoitovapaa, lomautus... Nyt ne on lusittu! Ihanaa olla täällä töissä tekemässä aivotoimintaa vaativia tehtäviä, juomassa aamukahvia kaikessa rauhassa lehteä selaten, syömässä jonkun muun tekemää herkullista ja monipuolista ruokaa... Puhumattakaan siitä ihanasta rahasummasta, joka tupsahtaa säännöllisesti tilille! Ah! Mutta nautihan sinä joutenolosta :)

Pikkuapina
15/24 | 

Buranalla pärjää hetken mutta ei se pitkälle auta ja kovempia lääkkeitä ei saa käyttää (ekassa raskaudessa en edes halunnu käyttää mitään särkylääkkeitä, mut toisessa oli pakko kun piti esikoinenkin hoitaa niin koin buranan helpottavan hiukan, riippuu toki selkävaivasta, itellä ei ennen raskauksia mitään vaivoja ollu). Ite oon molemmissa raskauksissa joutunu jäämään sairaslomalle jo kuukausi ennen äitiysloman alkua selän takia. Ekassa raskaudessa lähestulkoon sohvalla löhöillessä ja oman jaksamisen mukaan meni aika, mut toisessa raskaudessa kun oli pakko toista lasta myös hoitaa, vaikkakin oli puolipäivähoidossa, niin koin sen helpommaksi kun joutui liikkumaan. Meni vähän sekavaks, mut pointtina siis ettei täysi liikkumattomuuskaan välttämättä selälle hyvää tee :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012