Lumisade paljasti että pihallamme käy pimeän tullen melkoinen kuhina. Ainoastaan naapurin kissa ja pikkulinnut näyttäytyvät päivisin valoisan aikaan, mutta lumessa näkyy todisteet yöllisistä vieraista. Pupujussikoita on jälkien perusteella hyppinyt puutarhassa useampikin, tai sitten yksi on kolunnut joka nurkan.


Meillä jäi yhteen omenapuuhun jostain syystä monta omenaa, en raskinut niitä tiputella alas pihan syyssiivouksen yhteydessä kun näyttävät niin hienolta. Nyt etenkin kun lunta tuli, niin pari omenaa loistaa kauniin punaisena paljailta oksilta.


Jänikset ovat ilmeisesti löytäneet nekin omput, sillä puun alta löytyi puoliksi järsittynä muutama kappale. Tai olettaisin että kysessä on jänis, joskin omppujen kimpussa oli häärätty sen verran paljon että jäljet olivat jo sotkeentuneet.


Täytyy varmaan viettää ikkunan ääressä enemmän aikaa, jos vaikka näkisi vilaukselta pitkäkorvaiset kaverit. Joskus täällä on kuulemma seilannut pihoissa jopa peuroja, että sitä odotellessa :)

Kommentit (6)

1/6 | 

Meidän mäntypuinen piha ilmeisesti takaa sen, että tontti aivan kuhisee oravia. Joka aamu niitä keittiön ikkunasta näkyy. Taidan tulla vanhaksi, kun niiden touhujen katsominen viihdyttää niin paljon... :D

Niina
2/6 | 

Meillä on talossa iso veranta, jolla melkeinpä asumme kesät koska siltä on niin kaunis näköala merelle ja siinä voi myös oleskella jo varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Parasta tuossa verannassa on kuitenkin se, että se mahdollistaa mainiosti luontokappaleiden seuraamisen, sillä eläimet eivät helpostikaan havaitse ihmisiä siinä. Meillä pihassa vierailee jatkuvalla syötöllä peuroja, kurreja, kettuja ja muutaman kerran iltamyöhällä ollaan havaittu pihassa lyllertämässä jopa mäyrän! Pupujussit jäävät usein rouskuttelemaan nurmikkoa kaikessa rauhassa ihan muutaman metrin päähän meitä noteeraamatta. Ja keväisin vesilintujen soidinmenojen seuraaminen se vasta koukuttavaa onkin, etenkin silkkiuikkujen upeat soitimet, mutta myös joutsenten ja kanadanhanhien reviiritappelut ovat loistavaa draamaa. Ja sitten tietysti lintujen pesinnän seuraminen ja pienten poikasten ilmaantuminen, oih! <3 Eipä tule telkkua kesäisin juurikaan avattua, kun Avara Luonto omalla pihalla on sitä parasta viihdykettä :)

susannas
3/6 | 

Riistakamera joululahjaksi niin saa yöltäkin kuvia kuka pihassa liikuskelee ;) Yllättävän hauskoja kuvia tulee. Meillä käy myös pihassa peuroja ja olipa kerran kettujen kuvissa.

Ihana asu! Miten voi punainen sopia jollekin noin hyvin. Itselleni ei yhtään.

Suvi
5/6 | 

Hei, onko sulla suunnitelmissa näyttää kuvia teidän makuuhuoneesta? Ymmärrän hyvin jos et halua, on se kuitenkin aika henkilökohtaista, mutta jos mahdollista, olis siistiä nähdä millanen teidän makkari on :)

6/6 | 

Olin tuossa edellisiltana menossa nukkumaan ja suljin makkarin kaihtimia. Sitten vilkaisin pihamaalle.. Jättimäinen rusakko möllötti pihalla ja katsoi suoraan kohti pelottavilla silmillään. Hrrh.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011