Pari päivää sitten uutisoitiin pihapiirin eläinten ahdingosta, johon kuiva kevät on johtanut. Täytyy myöntää, että ei tullut mieleenkään eläinten ja lintujen vesipula ennen uutisia ja sitten tulikin kiire miinoittaa piha matalilla vesiastioilla.

Meidän pihassa on onneksi sen verran paljon suojaisaa pusikkoa, kukkapenkkiä ja katvetta, että uskoisin hyönteisiä eli ruokaa pihasiilille riittävän.  

Tässä kuvassa on meidän ihan oma pihasiili, jolla on parikin pesää tontilla. Laitettiin molempien pesien läheisyyteen vesiastiat, ja pidetään tästä lähtien huoli, että niissä on raikasta vettä joka päivä. Samalla juotavaa saavat oravat ja linnut. 

Joten tämä muikkariksi kaikille, joiden pihoissa pyörii non-stop luontovartti, laittakaa matalissa astioissa vettä tarjolle. Se saattaa pelastaa pikkukaverien hengen. 

Kommentit (3)

Halina
1/3 | 

Me tehtiin sama :) Ei tullut itsellekään heti mieleen, koska vieressä joki/vesistöt. Mutta sieltä ilmeisesti hankala juoda pikkuisten eläinten :)

Atomi

Mäkin laitoin meidän kerrostalon pikkupihalle vesiasiat luonnonelukoille. Kyllä säälittää kun ne kärsii janosta😧

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010