Helppo ja halpa, siinäpä se pikku eteisen pikatuunaus pähkinänkuoressa. Oikeastaan nyt herää kysymys miksi ihmeessä en toteuttanut tätä tuulikaapin freesausta aikaisemmin vaan kärsin monta kuukautta sitä kammokellertävää maalia. Aikaa kului yksi iltapäivä ja sekin oikeastaan oli vain odottelua että maalipinta kuivaa tarpeeksi seuraavaa kerrosta varten. Kaikessa yksinkertaisuudessaan homma meni niin että tyhjensin eteisen, pesin seinät maalarinpesulla, teippasin maalarinteipillä kaikki listat erittäin tarkasti suojaan ja sitten maalaamaan (pikkutelalla isommat pinnat ja siveltimellä kapeat kohdat ja nurkat). Kaksi kerrosta piti vetää että keltainen peittyi kunnolla, kolmattakin harkitsin.


Tämä ennen kuva ei edes kerro kuinka tunkkaisen sävyinen eteinen ennen oli, se näyttää kuvassa melkein sievältä verrattuna todellisuuteen:


Jälkeen:


Kyllä nyt on huvikumpuun sopiva tuulikaappi :)

Hintaa koko muutokselle tuli: seinämaali+maalitela+maalarinteippi suojaukseen+spraymaali peilin kehyksiä varten: 36 euroa. Limensävyiset pitsiverhot paikallisesta kangaskaupasta 15 euroa. Yhteensä 51 euroa. Ei paha.

Eteinen kaipaa vielä tyyliin sopivaa avainnaulakkoa ja jotain tasoa johon laskea käsilaukku siksi ajaksi kun riisuu kenkiä jalasta, eli jonkinlainen kapea korkea lipasto tai pöytätaso peilin alle. Havittelen sellaista kaksijalkaista puolikasta antiikkipöytää, joka tulee ruuveilla kiinni seinään. En tiedä mikä sen virallinen nimi on, mutta varmaan tiedätte mitä tarkoitan. Lisäksi eteisestä puuttuu lamppu, joten sellainenkin olisi vielä syytä hankkia ennen pimeää kautta. Olen pitänyt silmät auki kirppareilla mutta ei vaan löydy oikeanlaista valaisinta. Luonnollisesti en edes tiedä millaista etsin, mutta tiedän sitten kun näen Sen Oikean. Kristallikruunukin voisi olla aika jees, joku sellainen pieni ja soma. Ehkä.

Lattia ei harmita enää yhtään niin paljon kuin ennen. Jäin kovasti miettimään kahta teidän ehdottamaanne ratkaisua tuon lattian väliaikaisfiksaamiseksi; laattamaalia ja kura(kokolattia)mattoa. Laattamaali olisi erittäin jees, mutta epäilen kestävyyttä sillä eteinen on kovassa käytössä (onko kokemuksia?). Matto taas olisi muuten mukava, mutta kuinkahan se imee kuraa itseensä syksyn aikana. Toisinsanoen, onko fiksuinta nyt vain malttaa mielensä ja odottaa kylppäriremppaa, jolloin eteinen saa samalla uuden lattian.

Kommentit (33)

Chatte
2/33 | 

Kuramaton hommaamista suosittelen ehdottomasti, vaikken tiedäkään miten sellainen toimisi isompana pintana. Erityisesti suosittelen K-Raudassa myytävää kurastopparia (todella kallis, mutta kestänyt nyt jo vuosikymmenen kovaa käyttöä -edelleen kuin uusi!). Laattamaaleista lattiassa ei ole omakohtaista kokemusta, mutta olen kuullut lähinnä huonoja kokemuksia maalin kulumisesta. Eli itse odottaisin kylppäriremppaan saakka, eteinen näyttää nyt tosi kivalta! :)

3/33 | 

Kuramattoa minäkin suosittelen. Meidän pikkueteisessä on kammottava muovimatto, hankin siihen tummanharmaata kuramattoa. Sovitin sen joka kolon ja mutkan mukaan mattopuukolla leikkaamalla. Hyvin on kestänyt jo monta vuotta käyttöä. Kura ei näy (ellei multapaakkuisilla saappailla tule) ja kivet jää kivasti. Kuljetaan kuitenkin kahden pikkukoiran kanssa monta kertaa sisään-ulos.

E
4/33 | 

En laittaisi enää laattamaalia, jos on olemassa joku muu helppo ratkaisu. Maksaa noin 50 € purkki, eikä yksi purkki välttämättä riitä tuohon tilaan. Ohjeen mukaan kuivuu parissa vuorokaudessa, todellisuudessa taisi mennä meidän kylppärissä parisen viikkoa ettei maalia enää lohkeillut esim. paljaisiin varpaisiin. Tuon parin viikon jälkeen lohkeilu on ollut erittäin satunnaista. Karhean lattialaatan maalaus oli kyllä helppoa ja nopeaa verrattuna seinäkaakeleihin. Jos kuitenkin päädyt maalaamaan, niin suojaisin keskeisimmät kohdat ohuella matolla vielä muutaman viikon varsinaisen kuivumisajan jälkeen.

annika
5/33 | 

Laattamaalia en suosittele, testattu on ja kuluu pois varsinkin kun eteinen kyseessä.

marikah
6/33 | 

Kuramatto! K-Raudasta mekin hommattiin parin metrin pätkä eteiseen. Ihan must, kun on poikalapsia ja kumisaappaita ja rapaisia haalareita ja märkiä skeittikenkiä (kun kumpparit on nolot) ja nappiksia ja edellämainittujen poikalasten rapaisia kavereita jajajaja...

Minna
7/33 | 

Uskoisin, että sellaisesta metritavarakuramatosta (K-raudassa tais olla ne puuvillaisen tuntuiset parikymppiä/metri) saa kuivuneen kuran kyllä imuroitua pois. Meillä on kotona myös niitä kalliimpia kurastoppareita, jotka näin koirataloudessa ovat korvaamattomia, koska ne voi heittää pesukoneeseen kuuteenkymppiin aina tarvittaessa ja kumma kyllä, ne tuntuvat siitä vain paranevan. Suosittelen kuramattoa myös turvallisuussyistä; jos talvella saadaan lunta, se ja kengänpohjat laattalattialla ovat tappavan liukas yhdistelmä, siinä ei lattialämmitys auta, kun ovesta sisälle tullaan. Ihanan väriset seinät!

Marketta
8/33 | 

Sellainen muotoonleikattava tiivis lyhytnukkainen kuramatto on ihan ehdoton. Pysyy siistinä, sen voi imuroida, eikä se ime itseensä mitään. Jos ottaa vielä mustanharmaan, mikään lika ei näy (paitsi nuo hiivatin koivunsiemenet...). Sillä voi kätsysti peittää ikävännäköisen lattian.

jenni
9/33 | 

Huippuhieno väri! Minä suosittelen myös kuramaton hankkimista ja vinkkaan suuntaamaan Sorsapuiston laidalle Tampereen Vaahtomuoviin http://www.vaahtomuovi.net
Kävin siellä pari viikkoa sitten vahakangasostoksilla ja samalla katselin kuramattoja. Niitä oli eri leveyksiä, värejä ja jotain pystyi leikkaamaan myös muotoon. Miksei siis vaikka sydämenmallinen matto, jos niikseen tulee:)

Sari
10/33 | 

Mä taas puolestani en pystyisi odottamaan tulevaa remppaa ;-) ellei se jo ihan hetken päästä kolkuttelisi ovella. Menisin HongKongiin ja ostaisin heidän kohtuu halpaa kuramattoa rullasta, peittäisin tuon kokonaan ihan kaikkia nurkkia myöten. Ja jos kovin likaantuisi niin ostaisin uuden. Nehän on jotain 10-20 euroa metri ja eikö tuo ole kohtuu pieni tila?

Me laitetiin sellainen yhteen vuokra-asuntoon ja kahden lapsen, vaunujen ja koiran kanssa se kesti niin, että uusittiin se kerran puolentoista vuoden asumisen aikana ja silloinkin lähinnä sen takia että haukku oli oksentanut siihen...

11/33 | 

Ihan kauhee. Sopii sulle! :D (Uskon että ymmärrät myös tämän sorttista huumoria.)

Meillä on ollut useamman vuoden metritavarana myytävästä "vaollisesta" kuramatosta tehty kokolattiaratkaisu tuulikaapissa. Toimii tosi hyvin. Helppo imuroida puhtaaksi eikä päästä mitään läpi kun pohja on kuminen.

Piia
12/33 | 

Ehdottomasti kuramatto, tosi kätevä jos ei oo hehtaarieteinen. Saa ruman lattian peittoon ja niitä on oikeasti paljon erilaisia :)

Laura
13/33 | 

Meillä on testattu keväällä karheaan laattapintaan eteisen lattiassa Ronsealin laattamaalia.
Purkissa varoitetaan ettei suositella lattiapintoihin, mutta, nooh kun en kestänyt sitä karmeaa kellertävän likaisen ruskeaa sävyä niin kokeiltava oli... Asenteella: ei mitään hävittävää, vaihdetaan laatat jos ei onnistu

Taikalintu
14/33 | 

Heh, katsoin ensimmäistä turkoosia kuvaa ja ihmettelin miten olet onnistunut maalaamaan telalla noin huonosti. Mutta sitten tajusin (ja keltaisista kuvista tarkistin) että hassut kaartuvat jäljet ovatkin seinässä eivätkä uudessa maalipinnassa. :)

Onpa eteinen nyt pirtsakka ja huomattavasti paremman näköinen kuin vanhassa asussaan. Lattiakin tavallaan häviää räväkän seinämaalin varjoon, joten itse varmaan odottelisin sitä kylppäriremppaa. Vai mites olisi joku väreihin sopiva räsymatto peittämään osan lattiasta? Vaikka sellainen, jonka voi pestä koneessa, koska kurainenhan se olisi aika äkkiä...

Silja
15/33 | 

Meillä on kurastoppari koko tuulikaapin lattiassa ja se on kyllä ihan huippuhyvä. Hiekkaa kulkeutuu sen ohi varsinaiseen eteiseen ihan minimaalisen vähän, vaikka sitä kaksivuotiaan ulkovaatteissa tuodaan sisälle kilokaupalla. Kaikki ulkovaatteet ja kengät riisutaan siis aina kurastopparin päällä (ja tuulikaapin ovi pidetään visusti kiinni sen jälkeen). Luulen, etten vaihtaisi sitä edes kauniiseen laattalattiaan – niin toimiva se on.

nua
16/33 | 

Minä suosittelen myös kurastoppari -mattoa. En nyt ole varma onko juuri tuolla nimellä, mutta tarkoitan koneessa pestäviä kuran kerääviä mattoja.. Ovat juurikin tuon pestävyyden ja kuran imevyyden suhteen lyömättömiä eteistiloissa. Ja voihan niitä ostaa vaikka hieman eri sävyjä/ värejä ja laittaa vierekkäin, pysyvät pohjan kumin ansiosta hyvin paikoillaan. Jos betonipinta miellyttää niin tähän tyyliin sais myös edullisesti ja kohtuu vaivalla hienoa lattiaa aikaseksi http://katinkokeellisetremontit.blogspot.fi/2013/09/wcn-uusi-betonipinta....

helmi
17/33 | 

Yksi vaihtoehto on, ettette maalaa koko lattiaa, vaan vedätte vain kaakelien väliset saumat esim. valkoisella saumatussilla :)

18/33 | 

Aika värikäs, siis että monta väriä olet saanut " sopimaan"... Ihan sun näköinen!!!

Cupcake
19/33 | 

Aivan ihana! Tuo seinän turkoosi on ihan täydellinen ja rakastuin limeen pitsiverhoon! Ah. Ollappa oma asunto jota laittaa. Vuokra-asuntomme seinät on lähes kaikki tapetoitu samalla ällöllä persikan kellertävällä läikkätapetilla, nyyh! Jonain päivänä vielä!

Mkj89
20/33 | 

Minä kannatan saumojen maalausta, niinku Natan blogissa Nata oli maalannut wc:n lattian kaakeleiden saumat. Saa heti, ja halvalla pientä muutosta - sitä remonttia odotellessa. :) Oikein pirteä eteinen, varmaan kiva tulla kotiin!

nymmeli
22/33 | 

Yksi vaihtoehto on laittaa laattojen päälle muovimatto. Vaatinee väliin jonkin pehmusteen tasaamaan epätasaista laattapintaa, mutta väliaikaisratkaisuna varmasti hyvä ja edullinen. Muovimattoja saa nykyään vaikka missä kuosissa, meillä oli pikkuisessa eteisessä keltaoranssisävyinen kukkakuvioinen matto :)

Käytännöllisin toki olisi tuo kurastoppari.

Leenukka
23/33 | 

Meillä laitettiin eteisen kaakelilattian päälle Sellanen ns.kokolattiamatto. On siis metritavarana myytävää lyhytnukkaista eli tosi sileää terassimattoa (saa eri väreissä). EI kumipohjaa, koska LATTIALÄMMITYS (laatat saattas korkata irti). Halpaa oli ja neljä vuotta jo kestäny hyvänä pelkällä imuroinnilla. Matto on leikattu muotoonsa, joten on pysynyt hyvin paikoillaan. Makso ehkä parikymppiä :)

sofia_
26/33 | 

Oi miten ihana väri! Mua vaan näin lyhyenä ihmisenä kauhistutti, miten korkealla teidän peili on!:D Huomaa, että pitkiä asukkaita talossa.:) (keskityn olennaiseen...) mut eteinen näyttää kivalta. Kuramattoa minäkin suosittelen. Helppo puhdistaa. (Oon kesäduunina siivonnut ihmisten koteja, joten kokemusta siitä on monesta paikkaa:D)

Tuulia
27/33 | 

Minulle tuli myös mieleen tuo Sayan mainitsema kattokruunu, ajattelin kuitenkin lähinnä oikeanpuoleista moniväristä mallia. Kirkkaan kruunun kohdalla näkyy olevan vaihtoehtoina myös lila ja musta...
Pikkueteisenne punainen hyllykkö on kiva, sopisi ehkä meidänkin pienenpieneen tuulikaappiin. Mahtaako saada vielä jostakin?

Törmä
28/33 | 

Jos etsit vanhaa valaisinta, kannattaa pistäytyä täällä http://www.valaisinkorjaamo.fi . Paikka löytyi ihan vahingossa kun etsin korjaajaa jalkalampulle, joten nyt ostettuna on jo 50-luvun lasikupu rikkoutuneen tilalle ja samaa ikäluokkaa oleva seinävalaisin pikkuvessaan. Ja ostoslistalla vaikka mitä muuta! Terveisiä vm. 58 rintamamiestalosta Tampereen Viialasta :)

Unea
30/33 | 

Minä maalasin kolme vuotta sitten (kuivan) wc:n laattalattian Betoluxilla, hyvin on pysynyt. Alle tuli kerros Otexia, päälle ehkä kaksi tai kolme kerrosta maalia. WC:ssä on toki matto, mutta niinhän eteisessäkin voi kulkuväylän kohdalla ollut.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
Tammikuu