Mältinrannan taidekeskuksessa oli eilen Pilvari Pirtolan Set the world to flames -näyttelyn avajaiset. GoTampere vinkkinä: 13.9.2011 asti voi mennä tunnelmoimaan tummien, voimakkaiden maalausten ja valokuvien keskelle. Osana kokonaisuutta nähdään myös liikkuvaa kuvaa ja musiikkia.


z9

z9


z8

z8


z10

z10


z7

z7


z4

z4


z5

z5


z6

z6

Kommentit (14)

Taidetta helvetistä
1/14 | 

En suosittelisi kellekään Pilvari Pirtolan kaltaista angstista pelleä. Tyyppi on jollain ihmeen kaupalla valmistunut Kuvataideakatemiasta, vaikka samannäköisiä töitä tikku-ukkoineen osaisi ihan todella tehdä se kymmenvuotiaskin. Ehkä jopa paremmin. Nolottaa, että joku voi tuollaista roskaa tekemällä kutsua itseään taiteilijaksi, sillä tässä maassa on oikeasti lahjakkaita taiteilijoita. Pirtola on jäänyt esiteinin tasolle, jonka mielestä lempibiiseistään poimittujen lyriikoiden toistaminen kankaalla on cool.

Ja ei, en ole millään tavalla katkeroitunut taiteilija vaan aivan toisella alalla.

5/14 | 

ei oikeastaan ole tiettyjä kriteerejä mikä tekee asioista taidetta ja mikä ei. nuissa näyttää käytetty hyvin laajalti eri tekniikoita ja niistä löytyy kivoja abstraktisia piirteitä joista voi laatia jokaiselle työlle oman tarinan... mutta joo voihan simpanssikin olla taidemaalari?

6/14 | 

Kommentoimatta nyt ollenkaan kirjoituksen varsinaista aihetta tai sen kirvoittamia kommentteja (huh huh) haluaisin vaan kehua, kuinka hyvältä näytät noissa kuvissa. Asu on täydellinen juuri tähän hetkeen: kesäinen mekko istuu täydellisesti ja mustat asusteet henkivät jo lähestyvää syksyä (mitä ei kyllä tässä helleaallossa ihan uskoisi). Hyvä Niina!

nanna
8/14 | 

Pilvarin valokuvat on hienoja, mutta eihän se mikään taiteellinen suurlahjakkuus maalauksiensa perusteella ole. Miksi ei silti kannattaisi käydä katsomassa, millaista taidetta tehdään suurtuotantojen ulkopuolella, kaukana rahakkaista sponsoreista ja taidelehtien nirppanokkaisista arvostelijoista.

O.M.
9/14 | 

Taidetta helvetistä: Ihan tavallisia lahjattomien ja laiskojen taiteilijoiden sutturoita nuo maalaukset ovat. Eivät ole sen arvoisia, että kannattaisi kiihtyä. Maailma on sentään huonoa taidetta pullollaan.

Lotta
12/14 | 

Hah, mukavia kommentteja :D. Meinasin tulla nillittämään että urgh kun en oo Tampereella, oisin tykänny käydä kattomassa ton näyttelyn. Nyt vois ehkä melkeen tehdä reissun ja käydä kattomassa, miks se noin repii Oikean Taiteen tuntijoita :).

K.L
13/14 | 

Kylläpä nyt meni herneet nenään tosiaan Oikean Taiteen tuntijoilla! Hienoa, että täälläkin blogissa on joskus tälalinen meno.

Yllä oleville kommentoijille suosittelen bulevardilla sijaitsevaa Kaj Stenvallin galleriaa, mistä löytyy taidokkaasti tehtyjä ankkamaalauksia.

Taiteen pointtihan ei välttämättä ole taidokas tapa maalata vaan esimerkiksi juuri raivontunteiden herättäminen. Samoin taiteilijaksi itseään voi kutsua se, joka tekee taidetta ja on kouluttautunut alalle, samoin kuin vaikka leipuri voi kutsua itseään leipuriksi.

Hyvä Nelliina ja hyvä Pilvari! menen taatusti katsomaan tämän näyttelyn.

K.L
14/14 | 

Ps. muistelen nähneeni Pirtolan töitä myös Ateneumissa, mikä sinäänsä kertoo jotain. Näitä perussuomalaisiahan maahan mahtuu kommentoimaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011