Kävin eilen kirjakaupassa metsästämässä kahta viimeistä osaa (nyyh, kohta se loppuu) Sookie Stackhouse -sarjaan, mutta ne olivat loppu. Myyjätär kuitenkin suositteli minulle välipalaa odotusajalle, kirjaa nimeltä Pimeyden rakastaja. Kirjan suhteellisen siirappinen ja korni  (no okei, todella siirappinen ja korni) nimi hieman epäilyttää, mutta menkööt, kaipaan  nyt jotain kunnon hömppää.


pimeyden rakastaja

pimeyden rakastaja

Ja mikä parasta, kirja on osa Black Dagger Brotherhood (voi luoja noita nimiä oikeasti) -sarjaa, eli ei lopu luettava taas hetkeen kesken. Jos tämä siis tempaa mukaansa.

Onko joku lukenut J.R.Wardin sarjaa, mitä mieltä?

Kommentit (37)

PunkMouse
1/37 | 

Olen lukenut ja todellakin suosittelen! Samanlaiseen koukkuun olen jäänyt kuin Stackhouse-kirjoihin. Ekat kolme osaa luin suomeksi kun oli saatavilla, mutta en jaksanut odottaa lisää suomennoksia vaan tilaukseen lähtivät muut osat englanniksi.

Esmi
2/37 | 

Oon lukenu ja luen parhaillaan vasta ilmestynyttä kolmatta osaa. Voin sanoo, että paras kirjasarja pitkään aikaan. Ihan huippu! Eikä tuo nyt ihan mitään hömppää kyllä ole.. :D

3/37 | 

Olen lukenut, ja tykkäilen. Varsinkin kakkososa oli ihana. Tosin käännös oli mielestäni vähän kökkö paikoitellen, pitää varmaan jatkaa englanniksi loput osat...

4/37 | 

Kyllä juu oon lukenut ja tykännyt hyvin paljon : ) Oman bloginkin puolella kommentoinut näitä kirjoja. Toistaahan ne tietyllä tavalla samaa kaavaa, mutta silti oikein kelpo luettavaa : )

marjut
5/37 | 

Joo aivan mahtava sarja on, luin 2 ekaa kirjaa suomeks ja nyt oon 4 lukenu englanniks (ei jaksanu odottaa että kerkevät suomentaa niitä ;) ) ja täysin koukussa ollaan! Ja voin sanoa ettei ne kovin siirappisia ainakaan sisällöltään ole mielestäni =)

Nemina
6/37 | 

Hih. Hirveämpää sarjaa en ole kuunaan kohdannut. Nimet kuin suoraan vitsikirjasta, ja kliseet ovat aivan omassa sfäärissään. Mutta jos haluaa nauraa ja kiemurrella myötähäpeässä, niin aivan mahtava sarja.

7/37 | 

Tämä on just mitä suosittelin sulle aikaisemmin. Siis MIELETTÖMÄN hyvä sarja. Mä lupaan että sä jäät koukkuun. Niitä on tullut vasta 3 suomennosta ja nelonen vasta ens vuoden puolella. Eka kirja on semisti korni aikanin sillä saralla, miten wrath on kuvailtu. :D Muutoin hyvä <3

Mun mielestä tää kirjasarja lyö mennen tullen esim Sookie kirjat :D

Asta
8/37 | 

Itse sain kyllä siirappiöverit tuosta ekasta osasta, luin sen englanniksi kesällä. Henkilöhahmotkin jäi kovin pinnallisiksi ja muutenkin vähän hämmentävä ja myötähäpeää herättävä kirja. Jos kuitenkin kaipaa ihan puhtaasti (vampyyri)hömppää niin soveltuu siihen. Vähän kuin "kauhu"-versio Harlekiini-kirjoista.

Aurelia
9/37 | 

Komppailen tosiaan Neminaa ja Astaa :) Munkaan mielestä kirjaa ei mitenkään kovin hyväksi voi sanoa, pinnallista ja kliseistä vampyyrisähläystä lähinnä. Mutta toki kunnollisena hömppänä menee :D

Kampura
10/37 | 

Minulle nämä kirjat ovat hirveintä kuraa mitä olen ikinä lukenut. Olin kuullut suosituksia, ja ostin nohevana kerralla ekat kuusi osaa mitä nyt kadun syvästi (koetan myydä ne eteenpäin, joku voisi vinkata missä noita kannattaisi myydä).

Kuten sanottu, siirappinen, arvattava, geneerinen, pintapuolinen.Tuntuu kuin kirjailija olisi harjoitellut kirjoittamaan ekan kirjan aikana.

Tosin täytyy myöntää, että kuudennessa kirjassa alkoi olla jo uusia ideoita ja juoni muodostua mielenkiintoisemmaksi.

Sookie-kirjoista pidän, ne ovat mielenkiintoisia ja moniulotteisia, aina paljastuu uusia asioita maailmasta mutta hahmot pysyvät uskollisina luoteilleen.

Kirsi
11/37 | 

Kolme ensimmäistä (suomennettua) osaa luettu ja aion lukea tulevatkin. Sopivan hömppää, mutta seassa jännitystäkin. Sookie-kirjoihin suhde on sekava. Kun on ensin katsonut tv-sarjaa, niin eri tavalla menevät tapahtumat häiritsevät lukiessa. Twilight on edelleen vampyyrikirjasarjoista paras :) Hyllystä löytyy kyllä muutama aloitusosa eri vampyyrisarjoja, mutta jostain syystä kynnys lukea englanniksi on ollut vielä liian iso. Siitäkin huolimatta, että lehdet tulee luettua ja tv-sarjat katsottua englanniksi...

Hailie
12/37 | 

Olen ensimmäisen kirjan lukenut ja oli tosi hyvää vatsalihastreeniä kun kliseisyys ja hömppä pisti nauramaan. :D Ehdottomasti hömpän tarpeeseen suosittelen, vaikka taisi sieltä synkempää pohjavirettäkin löytyä.

Daisy
13/37 | 

Blogiasi lukiessa oon lähes aina kirjapostauksiin törmätessäni ihmetellyt yhtä asiaa. Miksi ostat itsellesi kaikki kirjat (tai sellaisen käsityksen oon ainakin saanut)? Mikset käytä kirjastoa? Miksi omistaa joku hömppäkirja kun sen sais ilmaseks luettavaks kirjastostakin? Tää riipii niin pahasti tulevan kirjastotädin mieltä että pakko on kysyä :b

tuittutyttö
14/37 | 

Olen täysin koukussa Maria V. Snyderin kirjoihin. Valitettavasti niitä löytyy vielä vain englanniksi. Poison Study series ja Glass series. Kun ne loppuu ajattelin just niitä Sookie Stackhouseja... En voi olla lukematta jotain. Pidin myös Kelley Armstrongin kirjoista.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
16/37 | 

käytän lisäksi myös kirjastoa :) mutta kerään myös itselleni omaa kirjastoa, rakastan kirjoja <3 ja luen kotona olevat kirjani moneen moneen moneen kertaan läpi, eli ne eivät todellakaan ole kertakäyttöisiä. Jos joku kirja ei minua miellytä, lykkään sen sitten kiertoon kavereille tai kirppikselle, mutta noin muuten haluan että kotona on aina käsivarasto kirjoja olemassa. Ja noita hömppiä kannan aina lomalla mukana, eli pokkarimuoto on siksi pakollinen sillä osastolla. Dekkarini taas ostan kovakantisina, samoin lähes kaikki muut kirjat.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

iinuska
24/37 | 

Yhdyn suurimpaan osaan edellisistä: hyviä kirjoja jos hömppää kaipaa. Luin talvella tuon ykkösosan ja nyt sain lainattua kakkosen kirjastosta, vielä en ole aloittanut. Ovathan ne "vähän" höpsöjä, mutta itse ainakin kaipaan sellaista juuri nyt. :) Tosin tilanne on kiperä siinä mielessä että myös Sookie-sarjan Dead As A Doornail on kesken...

Tuossa Wardin sarjassa on muuten (ainakin suomennoksissa) ehkä kauheimmat kannet mihin olen vähään aikaan törmännyt. En edes tiedä mikä niissä on niin kauheaa, ehkä se, että ne näyttävät juuri niin siltä, mitä kirjat oikeastikin ovat: korneilta :D

miuku
26/37 | 

Enpä juuri lämmennyt tuolle Pimeuden rakastajalle. En pitänyt kirjan kielestä, ja muutenkin melko ennalta-arvattava ja kliseinen. Mutta ei se nyt sentään pahinta kuraa ollut, paikoin jopa ihan mielenkiintoista. En kuitenkaan lukisi sarjan muita osia. Stackhouse -sarjasta sen sijaan pidän. :)

miuku
27/37 | 

Ai niin... Oletko Anne Ricen kirjoja lukenut? Vamppyyrikirjallisuuden klassikoita, ja ainakin nuorempana pidin niistä kovasti. Erityisesti Vampyyri Lestat teki vaikutuksen. Ostin pokkariversiot juuri hulluilta päiviltä 4e/kpl.

Elviira
29/37 | 

Heips! Itse olen tilannut kaikki Sookie-pokkarini netin kirjakaupoista, esim. CDOn.com tai Adlibris. Hintakin ollut halvempi kuin kirjakaupoissa ja tulee nopeesti :)

Marianne
30/37 | 

Hmm, tulin uteliaaksi. Täytyy ehkä käydä hipelöimässä kirjakaupassa. Yritän tosin nykyään vähän välttää niissä käymistä. Joka kerta tarttuu yleensä useampi kuin yksi kirja mukaan. :p Ja kirjasarja, jota lämpimästi suosittelen, on The Mortal Instruments. En usko, että olen Pottereiden jälkeen jäänyt yhteenkään sarjaan noin pahasti koukkuun. Nämä oli rakkautta ensimmäisestä sanasta asti. Edes Sookie-kirjoista en aikoinaan innostunut yhtä antaumuksella, vaikka niihinkin olen muodostanut kiintymyssuhteen.

marjut
31/37 | 

On ne mun mielestä ainakin parempia, ite oon nyt varmaan vuoden verran lukenu kirjoja englanniks ja kyllähän se paremmin toimii ainakin mun päässä kuin toi tönkkö suomi =)

Daisy
32/37 | 

Tämä selvä :) Itekin keräilen kaikkia ihania opuksia (kuten valokuvakirjoja) ja erityisen säväyttävät romskut on vaan pakko hankkia itelle. Eli en mä sentään ihan totaalikieltäytyjä kirjojen ostamisessa ole :b Mut kiitos vastauksesta.

Soile
33/37 | 

Noi Wardin kirjat oli parasta aivojen tuuletusta piiitkään aikaan. Neljättä odotellessa :D Kaks ekaa on tullut luettua jo pariin kertaan... Hassua että netistä sai noi kirjat nopeampaa kun kirjakaupasta...

Katri
34/37 | 

Haaa! Saa muuten laittaa muitakin kirjaehdotuksia/suosituksia. Sookie Stackhousea meneillään, Anne Ricet luettu.. Loppuu kohta nää vamppyyritarinat ja mua ahdistaa todellisuus. :D

Alegne
37/37 | 

Olen lukenut BDB-sarjaa jo vuoden verran uudestaan ja uudestaan ja olen kirjoihin totaalisen rakastunut.
JR Ward yhdistelee hömppää ja katu-uskottavuutta fantasiaan ja seksikkäisiin miehiin taidolla, jonka omaavat vain harvat ja valitut! Hyvään kirjaan törmäsit, tosin alkuperäiskielellä ne ovat vielä parempia. Suomennos ottaa jonkin verran ilmaisusta ja kärkevyydestä pois. Luo seuraavat osat ihmeessä englanniksi, jos vain voit. Akateemiselta löytyy!
Hyviä lukuhetkiä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu