
Minulla on tapana tehdä viikonlopun jämistä pizzaa. Yleensä tarjolla on erilaisia juustojen kannikoita, salaatista ylijääneitä paprikoita, tomaattia ja vaikkapa perunaa. Peruna on yllättävän hyvää pizzassa!
Jos haluan päästä tosi helpolla (eli vaivaamatta taikinaa), teen pizzapannarin. Tämä on ihana iltapalaherkku, mutta koska se on niin tuhtia, se toimii tietty myös lounaana. Pizzapannari on hyvää lämpimänä ja kylmänä, joten sitä voi ottaa näppärästi mukaan möksälle tai vaikka retkelle.
Pohja (pellillinen):
6dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
1,5dl ohrajauhoja (voit käyttää myös pelkkiä vehnäjauhoja yht 3,5dl)
3 kananmunaa
1tl suolaa
50g sulaa margariinia
Sekoita pohjan ainekset yhteen ja jätä taikina turpoamaan 30 minuutiksi. Pilko sen jälkeen vihannekset, paistele jauhelihaa, siivuta graavilohta, paloittele juustot jne. Täytteeksi käy oikeastaan mikä tahansa mitä laittaisit tavalliseen pizzaan. Vegeversio tai lihaisa, oman maun mukaan. Tämä ei vaadi tomaattimurskaa, mutta sitä voi ilman muuta laittaa jos haluaa.
Kun taikina on turvonnut, kaada se uuninpellille ja ripottele päälle haluamasi täytteet, mausteet (basilika yms) ja lopuksi kunnolla juustoraastetta.
Sitten koko komeus uuniin, paistoaika on noin 25-30 minuuttia 200 asteessa (uunista riippuen).

