Se riippuu aika pitkälti käyttäjästä miltä vaate tai asuste näyttää. Jos Tarmo 68v. takahikiältä vetää ylleen 80-luvulta peräisin olevan vanhan tuulipukunsa, hänet leimataan armottomasti ihan tavalliseksi maalaisjuntiksi. Jos samaisen 80-luvulta peräisin olevan tuulipuvuntakin vetää ylleen Jesse 21v. Helsingistä, hän on ah niin ironinen ja trendikäs. Kunhan Jessellä on muotitukka ja muut ulkoiset hipsteriyden tunnusmerkit kohdillaan. 

Siinä lyhyt ja ytimekäs kärjistys muodista, oletteko samaa mieltä?

Asia nousi esiin kun ostin itselleni Zarasta mustan hatun, joka on vastapainoa kaikille niille 20-luvun värikkäille naisellisille hatuilleni. Suoraviivainen särmikäs musta hattu toimii näinä tapulitornin lepakko -tyylisinä päivinä, kun mustat loipakkeet saavat pukeutumisessani ylivallan. Minulle hattu oli suoraviivainen hipsterilätsä, mutta kun mieheni laittoi samaisen hatun päähänsä, puuttui enää jussipaita. En ollut edes ajatellut kyseistä päähinettä potentiaalisena pohjalaishattuna, mutta siltä se vahvasti näytti kun käyttäjänä olikin parrakas mies. 

On oikeastaan aika hienoa, että oma tyyli ja olemus vaikuttaa niin paljon vaatteista välittyvään fiilikseen. Minä pääsääntöisesti imen minkä tahansa jätesäkin punaisten huulten ja korkkareiden kurimukseen, siinä missä joku androgyynimpi nainen taas saa saman jätesäkin muotoutumaan täysin päinvastaiseksi. 

Oli kavereilla kaikilla Jamekset, joten minäkin ostin sellaiset, ylhäältä leveät ja alhaalta pillit....

Kommentit (8)

tea
1/8 | 

ennen kuin ehdin tekstiäsi lukea, ajattelin että onpas siinä pohjalaishattu. ihan siis sinunkin päässäsi siltä näyttää. eikä siinä mitään negatiivista.

Eteläpohojalaanen flikka

Sakusta olisin myös halunnut kuvan! Varsinkin kun minä en millään saa tuosta hatusta pohjalaista vaikka miten yritän. Ja kyllä, Jussipuku ja -paita jos toinenkin ovat tuttuja.

pipsa74
5/8 | 

niin samaa mieltä "muodista". jo aikoja sitten oon sanonut että missä menee raja ja kuka sen muka määrittää? Irma +50 laittaa korkkareiden ja hameen kanssa nilkkasukat ja on naurettava, mutta Laura 16vee on tosi moderni ja yllättävä, aikaansa seuraava. what? kuinka tylsää ja naurettavaa oikeasti ;)))))

jokainen lyyli tyylillään (ja jorma myös). ja samoin ikään kohdistuvat pukeutumiskoodit ja -odotukset, pyh ja pah :)

Elling
7/8 | 

No tämä. Sama juttu vintagevaatteiden kanssa. Nuoren päällä näyttävät kiinnostavilta kun taas vanhemman päällä saavat ihmisen näyttämään entistä vanhemmalta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011