Lähes kaikissa pukeutumisoppaissa neuvotaan välttämään pohkeen leveimpään kohtaan katkeavia hameita, koska näin katkaisee samalla säären linjan. Ja tästä jatkumona jalat näyttävät leveämmiltä ja lyhyemmiltä. Vai näyttääkö sittenkään? Ottamatta kantaa siihen, miksi leveitä ja lyhyitä jalkoja jostain syystä demonisoidaan, tuntuu välillä siltä että minun kohdallani nämä pukeutumissäännöt eivät pidä paikkaansa. Minulla ei ole leveämpi olo vaakaraidoissa, eivätkä jalkani muutu kuin taikaiskuista tukeiksi pohjemittaisten hameiden kera.


Oikeastaan melkein päinvastoin, hame ja nilkkurit (jotka nekin muuten no-no jos haluaisi sääriensä näyttävän pidemmältä) tekevät muuten suht amatsonimaiseen olemukseeni tiettyä siroutta. Pätevätkö nämä pukeutumisohjeet ainoastaan 165-senttisillä vai mitä ihmettä?


Ja haluaisin huomauttaa, että en todellakaan ole enää nykyään, kiitos roller derbyn, mikään riukukoipi, vaan säärien ympärysmitta on kasvanut aika huolella. Eli ruikukoipeudellakaan asiaa ei voi selittää.


p2elok13

Ainoa asia millä ihan oikeasti saa itsensä näyttämään harvinaisen epäedustavalta pukeutumisrintamalla, on liian pienet ja puristavat vaatteet. Mutta siihen se pitkälti jääkin. En keksi muuta. Muodin myytinmurtaja tässä terve :D En esimerkiksi voi käsittää niitä matalampia naisia, jotka välttävät maksimekkoja sen vuoksi että ne muka eivät sopisi lyhyelle? Ihanalta näyttää, turhaan stressaatte!

Kommentit (35)

Nede
1/35 | 

Olin tulossa kirjoittamaan täsmälleen samasta ongelmasta. Onneksi tosiaan on helpompi lyhentää helmoja kuin pidentää, mutta entä jos helmassa onkin jokin kaunis koristeommel tai vaikka pitsiä?

Nede
2/35 | 

Minä ihmettelen tätä samaa myös! Miksei saisi näyttää lyhyeltä? Itse olen oppinut pitämään lyhyydestäni (en ole edes todella lyhyt, 162cm) ja kuvittelen jostain syystä olevani naisellisen siro (tai ainakin suloisen matala) isojen miesten rinnalla eikä tämä ole lainkaan huono asia :)

Tiia
3/35 | 

Itselläni on kamala ongelma maksien kanssa, koska olen juurikin tuollainen matalampi nainen (kuulostaa paremmalta kuin lyhyt:D). Tuntuu, että joka maksi on tehty vähintään 170-senttisille ihmiäisille, ja näin lähes 160-senttisenä joutuisin lyhentelemään helmoja semmoiset puoli metriä :D Ja niin vihaan vihaan ompelukoneita, saan aikaan nyrkinkokoisen lankamöykyn viiden piston jälkeen murrrr. Makseja kääpiöille, kiitos!

4/35 | 

Minä ainakin hommasin tänä kesänä maksimekon ja ainakin tunsin oloni siinä pidemmäksi kuin yleensä (159cm täällä terve), en tiedä sitten miltä se muista näytti. :D Mutta tuo pohjemitta ja nilkkurit on kyllä vähän semmoinen kombo että en ehkä käyttäisi, kun se nimenomaan pätkii säärtä kahdestakin kohtaa.

mymmeli
5/35 | 

Pyh, pohjemittainen hame yhdistettynä esim nilkkamittaisiin sukkiin on mulla ollut nyt kesällä kovassa käytössä. Itse olen 160 senttinen enkä ole huomannut mitään ongelmaa kombossa. On noi säännöt kyllä mystisiä...

Maria

Tuo olisi muuten aika kiva teemaviikko: ensin sääntöpostaus ja sitten postauksia joissa säännöt rikotaan ;)

Rose

Mäkin kannatan ehdottomasti!
Loistava idea! Toteuta ihmeessä.

Noista säännöistä/uskomuksista vielä. Maksimekot sopii mun mielestä kaikille, mutta ylipolvensaappaat taas jättäisin pitkille. Mun silmään ne ei vain sovi lyhytjalkaisille tai edes kovin "perusjalkaisille" :) Oon ite 167cm ja en vain pysty näkemään niitä muilla kuin selvästi pidemmillä naisilla. Mutta sitten taas, oma pukeutumissääntöni on sellainen että laitan päälle kaiken mikä hyvältä tuntuu, oli se sitten "sallittua" tai ei. Vaatteet on ihania, turhaan rasittaa itseään turhilla säännöillä!

Marikah
6/35 | 

Säännöt saa sanoa mitä vaan, mut peilikuva kertoo, että mun " pitkänhuiskea" 160 cm varteni vaan näyttää merkittävästi paremmalta polvipituisessa hameessa ja avokkaissa kuin puolisäärihameessa ja nilkkureissa. Sillä vähällä mitä on annettu pitää yrittää jotenkin edes optimoida ;)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
8/35 | 

omakin äitini jaksaa aina "kauhistella" kun hilpasen kylään 10cm koroissa että kylläpä sinä olet taas PITKÄ :D luulis että on jo tottunut, koroista ei luovuta <3

H&M:llä oli pari kesää sitten mustavalkoraidallinen maxi joka on jopa minulle liian pitkä, että ostin sitten saman tien 2 kun järkytyin että hitsi kerrankin ei ole säästelty kangasta! Että toivoa on :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Chatte
9/35 | 

Hehhe, itsehän olen reippaasti päälle 180cm nainen! Ja hoikka. Aivan kuten sinä Nelliina. Ja kyllä mä koen, että voin pukeutua ihan mihinkä vaan, kaikki sopii :D Hiukan ehkä kuulostaa kerskuvalta, mutta näin se vaan on. Kerran kyllä äitini sanoi, että ''älä käytä tollasta vaatetta, kun sun jalat näyttää niiiin pitkiltä!!''. HAHA lol, ketä oikeastaan kiinnostaa? :D

Tarpeeksi pitkää maksimekkoa en kyllä itselleni ole valitettavasti vielä löytänyt. Ja toki useat housut jäävät lahkeesta lyhkäiseksi, mutta aivan riittävästi niitäkin kaapissani on!

ciica
10/35 | 

Rakastan mun a-linjaista Marimekon taskumekkoa ja oon pukenut sen uumalle solmittavan vyön kanssa vuosia. Oon hoikka, ja jotenkin olin ajatellut että on tyylivirhe tehdä itsestään "isompi." Mieheni ihmetteli eräänä aamuna tapaani käyttää vyötä, "kun eikös se riko tuon vaatteen mallin?" eikä ymmärtänyt lainkaan sitä että persoonallisen vaatteen siluetti uhrataan näytä mahdollisimman hoikalta eli hyvältä -ajattelutavan alle. Varsinkin kun minä tykkään pitää persoonallisia vaatteita.

Fiore
11/35 | 

Pukeutumisoppaathan tuntuvat kertovat ensisijaisesti siitä, mitkä kohdat naiset kokevat ongelmallisina vartaloissaan. Esim.1950-luvulla kasvuiässä sota-aikana vähälle proteiinille jääneet "tikkujalkaiset" nuoret naiset saattoivat nimenomaan toivoa enemmän muotoa pohkeisiinsa. Nykyään taas sitten suurimman osan lukijoista oletetaan tuntevan treenatut ja lihaksikkaat pohkeensa ongelmiksi, ja siksi oppaissa neuvotaan välttämään säären keskiosaan päättyviä midi-hameita.

Itse olen sitä mieltä, että kellohelmaiset midi-hameet korostavat paitsi siroja sääriä ja nilkkoja kantajan pituudesta riippumatta (toki kannattaa vähän miettiä sitä, mihin kohtaan helma asettu), myös tuovat nätisti esille vyötäröä. Eli ovat eri syistä imartelevia hyvinkin erimuotoisten naisten päällä!

12/35 | 

Mielestäni säännöt on tehty rikottaviksi ;) Ja toisaalta poikkeus tosiaankin vahvistaa säännön.

Kuinka pitkä muuten olet? Arvaukseni on 180 cm:ä?

ella
13/35 | 

Tässä sen taas näkee, kuinka paljon näistä säännöistä kannattaa piitata :) Pitkäselkäisenä lyhiönä en tunne oloani niin söpöksi missään muissa kengissä kuin ylipolven saappaissa. Toki ylipolven saappaita minulle ovat pitkien naisten polvipituiset saappaat ;)

Helmi
14/35 | 

Samma här! En ole koskaan ymmärtänyt, miksi lyhyyttä pitäisi jotenkin peitellä! Eikä mulla ole 162-senttisenä lyhyet jalat, vaan ihan normaalit tämän pituiselle (tuumakoosta 32 on jopa parempi pituus kuin 30). Musta on kivaa olla lyhyt, en edes haluaisi olla pidempi, joten minään epätäydellisyytenä en sitä voi mitenkään pitää. :o) Kuka muutenkaan on päättänyt, mikä on ns. epätäydellisyyttä? Sehän on keksitty juttu, ja vaihtelee kulttuurisidonnaisesti, ei mikään totuus, johon kaikkien tulisi pyrkiä.

Miia
16/35 | 

Nojaa, kyllä mie lyhenen tapista tatiksi, jos pohjemittasia käytän :) Mullahan on PITUUTTA jopa 154 cm. Asennetta onneksi enemmän. Yhden ainoan sopivan maxin olen löytänyt, Espritin valkoisen unelman... joo, kuvastaa minun luonnetta myös, not :D No seuraavaksi koluan (taas) lastenosastot.

Maira

Täällä yksi 153 senttinen tyyppi, jonka ainoa sopivanpituinen maksimekko on oikeasti maksiHAME :D

jennï
17/35 | 

Pari viikkoa sitten kumosin itselläni myytin siitä, että alle 160 cm pitkä ei voi pukea pohjepituista. Sitä ennen uskoin asiaan vankasti, mutta sitten Ivana Helsingin -70 % alerekki suorastaan huusi sovittamaan. Yllätyksekseni peilistä näkyi ihan perussääret ja superihana hame lähti kotiin kanssani.

Anne
18/35 | 

165 cm täällä hei. Midihelma on jostain syystä minulle se kaikkein pukevin vaihtoehto. Hyvä ettei kuulu klik, kun hame sujahtaa päälle. Jos vain värit sopivat, hamstraan useita midihameita kaappiini nyt kun niitä vihdoin alkaa olla taas tarjolla.

19/35 | 

Isosta mammamahasta sain tekosyyn hankkia maksimekon ja kas, sehän olikin kivannäköinen päällä. Ei leventänyt entisestään ja on hyvin ilmastoitu!

Omaan kuitenkin horisontaalisesti tarkastellen laajahkon haurin ja siihen suhteessa kapoiset pohkeet, joten pukeutumisessa mielelläni annan säärten näkyä ja verhoilen hanurin jonnekin leveähkön helman alle piiloon ( tapahtuu tosi harvoin, viime kuukausina leggarien ja tunikan muodostama tyylisynti-yhdistelmä on ollut enemmänkin käytössä). Uskon että tuolla nippa nappa polven alle yltävällä helmalla on positiivinen vaikutus 172 cm olemukseeni. Viime talvena hankin nilkkurit ja ihmettelin kun en näyttänytkään ainakaan tavallista karmeammalta.

Mutta, sulle tuo mekko sopii ja nuo nilkkurit ja ah niin ihanat värit! Mutta oletkin tuollainen sorja tapaus;)

myohmy
20/35 | 

Olen 15xcm varressani huomannut, että puolimittaiset hameet on kyllä iso ei. Sääntö pätee minun kohdalla. Ehkä sinä olet poikkeus joka sen vahvistaa. :) Tosin minulla normaalit caprit on aina juuri tuollaiset pohjemittaiset, mutta hei näillä mennään Ja capreista tykkään kesällä niin paljon, että ei väliä. Mun sääret on lyhyet, teki mitä teki. Maksimekoista olen samaa mieltä, kun vain jaksaa etsiä oikean mitan niin näyttää kyllä todella hyvältä. Joskus myös luulin, että niitä tehdään vain yli 179cm mutta sinnikkyys palkitaan. :)

M&amp;M
21/35 | 

Vartalon muodot ja kurvit vaikuttaa sopivaan hameen pituuteen. Kuvassa Nelliinalla kellohame. Tulppaani ja kynähameet samanpituisina näyttäisivät erilaisilta.
Itselläni 165 cm pitää polvipussit piilottaa helmojen alle, niin näytän sirommalta.

Kirsikka:)
22/35 | 

Jos pohjemittaiset hameet ja vaakaraidat lyhentäisivät ja leventäisivät kaikkia, tuskin niitä liiemmin markkinoilla näkyisi. Hoikkaa mallivartaloa on hankala pilata millään vaatteilla, mutta hieman "epätäydellisemmällä" henkilöllä pukeutumissäännöissäkin alkaa olla perää. Lyhyet sääret näyttävät lyhyemmiltä pohjemittaisissa hameissa ja vaakaraidat leventävät ennestäänkin leveää vartaloa. Poikkeuksia tietenkin on ja tietynlaiset mallit osaavat tyylisääntöjä rikkoenkin imarrella vartaloa kuin vartaloa.

Oija
23/35 | 

Minua nyppii näissä pukeutumissäännöissä juurikin se lähtökohta, että miksi ei saisi näyttää omalla tavallaan "epätäydelliseltä", eli lyhyet lyhyiltä ja paksut paksuilta. Mikä siinä on niin kamalaa? Faktahan kuitenkin on, että ihmisiä löytyy kaikenmuotoisina, ja se on ihan höpöhöpöä, että joku hameen pituus sitä olennaisesti muuttaisi. Täydellisessä maailmassa lähtökohta olisi se, että mikä itsestä peilissä näyttää hyvältä, kelpaisi muillekin.

Itse olen lyhyt ja omenavartaloinen ja rakastan empire-leikkausmekkoja, jotka saavat keskivartaloni näyttämään raskausmahalta. Ihan sama, omahan on vartaloni. Jatka sinäkin näitä sääntömyyttien murtamista, blogisi ja asenteesi on IHANA!

Henna
24/35 | 

Todellakin vaan ne liian pienet vaatteet on no no. Muuten ihan sama. En mää nyt miksikään 180cm gasellisääriseksi kaunottareksi muutu jos tässä 158cm pituudessani puen jotain "pidentävää" päälle. Miksi en saisi rauhassa olla lyhyt? Ja jos puen sääriäni "lyhentävän" mekon tai housut päälle niin entä sitten. Ei kai mun pituus nyt ihan rehellisesti muutu viisi senttiä pienemmäksi? Väliäkö tuolla illuusiolla on mikä "väärästä" vaatteesta muodostuu. Enhän minä nyt pönötä paikallani koko päivää joten kuka siinä minun liikkuessa kerkeää sääriäni alkaa mittomaan?

Ja no toisaalta mää oon aina ihaillut naisia jotka ovat pitkiä ja todella näyttäviä joille omasta mielestäni sopii mitkä tahansa vaatteet. Mutta harvemmin mua oikeesti häiritsee toisten "puutteet" säärissä, pituudessa tai "lihavissa" nilkoissa. Tietenkin liian pienet housut kenenkään päällä eivät hivele silmiä jos pystyn tyyliin erottamaan lisääntymiselimet, tai varpaat pursuavat kengistä ulos mutta itselleenhän nuo pukeutujat vain aiheuttavat tukalaa oloa. Omia huonoja puoliani minä enemmän katselen.

Eilen kun puin vaakaraitaisen paidan päälle mietin että joo kyllähän tässä näyttää melko elefantilta mutta toisaalta kun on kuudennella kuulla raskaana niin on ihan sama vaikka päällä olisi ollut pystyraitaa. Näkymättömyysviitta olisi varmaan tällä hetkellä ainoa vaatekappale joka auttaisi..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012