Tyllihame sopii ihan hyvin talveen, etenkin jos se on puuterinvärinen. Itseasiassa monikerroksinen muhkea hame on jopa hyvä idea talvella, koska sen monet ilmavat kerrokset pitävät koivet lämpimänä.


Retro fillaripaita on ostettu jenkkireissulta ja hamonen on vanha kirppislöytö. Näyttää kuvissa omituisen laimealta vaikka helmassa on muhkeutta vaikka muille jakaa.Asiasta toiseen, on tullut tässä lähiaikoina pyöritettyä telkkarissa taustalla jos jonkinlaista TV-sarjaa samalla kun olen hömpsöttänyt Annin kanssa. Tarvitsen aina jonkunlaisen taustahälyn ja nykyään kun MTV ei enää näytä musiikkivideoita, tutut sarjat toimivat hyvänä hälynä. Koska en pysty keskittymään sarjoihin kuin pintapuolisesti, olen laittanut pyörimään niitä vanhoja tuttuja sataan kertaan nähtyjä kuten Sinkkuelämää, Gossip Girl, HIMYM ja Frendit. Tällä tavalla sarjoista on löytynyt ihan uusia piirteitä ja enimmäkseen olen huvittanut itseäni etsimällä maksettuja mainoksia. TV-sarjoissa ja leffoissahan ei tarvitse ilmoittaa sponsorien tuotteista sen ihmeemmin kuin ylimalkaisesti jossain kulmassa ohjelman alussa "sisältää tuotesijoittelua" jos sitäkään, joten katsoja ei todennäköisesti tajua katsovansa mainosta.

Olen todennut että Sinkkuelämää-sarjassa on mainostettu häpeilemättä huippubrändien lisäksi McDonaldsia. Tajusin tämän vasta nyt kun sarja pyöri jatkuvalla syötöllä yhteen putkeen. Ei voi olla sattumaa että Carrie noutaa aina mäkkäriä ja päätyy yöllä mäkkäriin, jos iskee akuutti pikaruokatarve. Gossip Girlin ja Vitamin Waterin yhteys on melkein jo nolon ilmiselvä, hyvä kun Serena ei käänny katsomaan suoraan kameraan ja kertomaan litkun upeista ominaisuuksista. Nauratti tässä hetki sitten myös 21 Tapaa Pilata Avioliitto -leffan ja Kulta Katriinan alleviivattu sponsorisuhde, eikä jäänyt epäilykselle sijaa Kauniissa ja Rohkeissakaan kun Liam kertoi Abu Dhabista ylivoimaisesti upeimpana matkakohteena. Nauratti (sen faktan lisäksi että ylipäänsä seuraan kaunareita) aika paljon se kirkassilmäinen puhe kuinka Abu Dhabissa on kirkkaimmat vedet ja parhaimmat shoppausmahdollisuudet ja ties mitä.

Miettikää miltä näyttäisi jos TV-sarjojen ja leffojen mainonnan säännöt olisivat yhtä tiukat kuin blogimainonnan. Blogissa on mainittava sponsorituotteet joka kerta kun niistä mainitsee, joka tukee osaltaan sitä säädöstä että mainonta on pystyttävä tunnistamaan mainokseksi yhdellä vilkaisulla. (Tosin nykyään kun bloggarien vähänkään kalliimmat sponssituotteet katsotaan verotettavaksi ansiotuloksi, on vähän omituista puhua saaduista ilmaisista sponsorituotteista kun maksaa niistä valtion kassaan rahaa (kapselikahvikone, tuo blogimaailman autoetu :D).

Jos elokuvissa pitäisi alleviivata samaan malliin sponsorisuhteet, ruudulla voisi esimerkiksi leijua puhekuplissa elokuvan aikana "mainos" aina sellaisten tuotteiden kohdilla jotka on sijoitettu kuvaan mainosmielessä, tai jos hahmo puhuu mainostuotteesta. Oikeastaan olisi aika mielenkiintoista nähdä jokin ison budjetin jenkkipätkä purettuna paloihin että mikä kaikki leffassa on mainosta. Esimerkiksi Sinkkuelämää -elokuvat 1&2, joissa ei takuulla mainoksia säästellä. Silloin kun itse luin koulunpenkillä markkinoinnin perusteita, tuotesijoittelu mainittiin melkein vain sivulauseessa. Nykyään taitaa olla vähän eri tilanne, sillä some-markkinointi lienee yksi suurimpia kokonaisuuksia.

Kommentit (39)

Mallamoija
1/39 | 

Joo kaunareissa on ollut viimeisimmissä jaksoissa niin naurettavan ilmiselviä ne Dubain ja Abu Dhabin hehkutukset :D (Jep katson myös ja vielä joka jakson!) t. 27 vee

Tiina
2/39 | 

Meinaatteko, että ne isot yritykset eivät maksa ollenkaan niin paljon veroja kuin yksityiset henkilöt Suomessa? Onko teillä mitään käryä, miten yritysverotus Suomessa toimii ja miten massiivista se on? Vaikkapa jopa vain 20 henkilöä työllistävässä yrityksessä - isoimmista puhumattakaan?

On ihan oikein, että bloggaajat maksavat veroja ansiotuloistaan niin kuin me kaikki muutkin palkansaajat. Ja osa ansiotuloahan bloggaajille nämä yhteistölahjat ovat, eikö? Jos Suomessa maksetaan veroa siitäkin kun vahmemmat jakaa lapsilleen omaisuutta, miksi bloggaaja saisi ottaa "ilmaiset" lahjat vastaan ilman verotusta? Näin tämä Suomen hyvinvointiyhteiskunta toimii! :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Hetkonen, minä kirjoitin mainonnan merkitsemistä koskevista säännöistä, en veroista sinällään? Verot maksetaan ilman muuta ja yrittäjänä minä todellakin tiedän kuinka iso osa valtion kassaan yrittäjän tuloista menee :D

Kirjoituksen kevyenä pointtina siis se, että miksei naistenlehdet, leffat ja TV-sarjat ole velvoitettuja merkitsemään mainoskytköksiään, mutta tasan samat "lahjukset" saava bloggaaja on. Miksei kohtelu ole tasapuolista kaikille tahoille.

Ja sitten vielä ihan erikseen tästä se, että bloggaaja maksaa näistä "ilmaisuuksista" verot, mutta muut mediatahot karkeasti yleistäen eivät maksa (samat PR-tavarat kulkevat myös ammattitoimittajille lehtien toimituksiin). Mutta tämä onkin jo aihe erikseen.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

myohmy
4/39 | 

En ole kaunareita katsonut aikoihin, mutta kas, missä sitä rahaa on, jos ei arabisheikeillä. Tästä syystä, en ole mitenkään hämmästynyt, että Dubai on nyt Brooken suosikkikohde nro 1. ;D

Suvi_p
5/39 | 

Noista dekkareista kun kyselit, mä oon innostunut Taavi Soininvaaran dekkareista, suosittelen kokeilemaan ja aloittamaan ekasta, kirjoissa on vähän mainintoja edellisiin kirjoihin. Tykkään siitä kun niissä kirjoissa menee tosi ja taru sekasin et saa miettiä et onko tää tapahtunut oikeesti vai ei (jos ei oo niin kärryillä kaikista maailman tapahtumista). Ja oot varmaan tietoinen Ilkka Remeksestä? Mulla ei jostain syystä ne uponnu kuten ei Lapiduskaan, en tiiä miks.
Ai niin ja kaikille dekkareiden ystäville suosittelisin yhtä italialaista sarjaa joka on tosi ns. monipuolinen, käsittelee esim. ruuanlaittoa, ihmissuhteita yms. mut en muista sen nimeä! Voin kyllä ens kirjastoreissulla ottaa nimen talteen.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Remeksiä olen lukenut, mutta minulla on joku vika aivoissa että suomeen sijoittuvien dekkareiden lukeminen tökkii ja pahasti, ne eivät ikäänkuin ole uskottavia koska tapahtuvat vaikkapa Turussa :D tää on ihan höpöhöpöä mutta en voi sille mitään. Koskee siis vain dekkareita, muut tarinat toimivat Suomessakin.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

myohmy
6/39 | 

Ymmärrän turhautumisesi ja olen täysin samaa mieltä, että tasapuolinen kohtelu olis tosi jees. Lyhyesti: uskon, että valitettavasti tässä(kin) on kyse rahasta. Sponsorit maksaa kisajärjestäjille, että heidän tuotteet saa näkyä (urheilu ja raha on ihan oma yhtälönsä ja siitä saisi romaanin), tuotantoyhtiöille maksetaan siitä että ohjelmissa saa olla piilomainontaa, koska ohjelmien tekijät taas saa mainostajilta rahaa jne. Mutta mitäpä yksityinen bloggaaja kenellekään maksaisi ja siksi on käynyt niin hassusti, että uusi asia onkin saanut heti ankarammat säännöt. Tuo on järkyttävää, että tuollainen instagram-ehdotus on ollut edes neuvottelupöydällä. Tarkoitin sääntöjen hakemisella sitä, että toivottavasti yksityisten ihmisten suhteen höllättäisiin ja yhtiöt joutuisivat olemaan tarkempia, mutta niin kauan kun raha ratkaisee, en usko näin käyvän. Valitettavasti. :(

Kalla
7/39 | 

Klikkaa mua -sarjassa Skoda-autoa mainostettiin peittelemättä, mutta varmaankin sponsorit rahoittavat suuren osan sarjoista ja elokuvista, joten koitetaan kestää :)

8/39 | 

Itse olen katsonut nyt erilaisen puuhaamisen taustalla ekaa kertaa Frendejä muutenkin kuin satunnaisesti telkkarista, ja huomaa kyllä jo siinäkin välillä selkeästi tuotesijoittelun kun keittiössä on asetettu näkyville jonkun tieton brändin muropaketti tms. Gossip Girliä katsoessani kiinnitin myös noihin samoihin huomiota. Tuo kivasti ekstraa katsomiseen kun tuollaisiin kiinnittää huomiota :D

Olga
9/39 | 

Hmmm. Vaikka olen katsonut Sinkkuelämät monia kertoja läpi, niin en silti muista kuin yhden kerran, kun Carrie menee (Alekin kanssa) Mäkkäriin. :O Mainontaahan sarjassa on mielin määrin ja elokuvissa vielä enemmän, joissa se on mielestäni jopa vähän häiritsevää. (En ole muuten eläessäni nähnyt rumempaa laukkua kuin se LV, jonka Carrie antaa avustajalleen lahjaksi 1. elokuvassa. :D)

Jei
10/39 | 

Heh, tulee mieleen The Truman Show- leffa, jossa ihmiset saattoivat kesken kaiken pitää mainospuhetta tv-yleisölle. :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
11/39 | 

ok, mä jo ajattelin että kuinka epäselvästi oikein olin kirjoitellut taas :D

Tässä on oikein hyvä kirjoitus esimerkiksi mitä ilmaisuuksia lehtien toimituksissa pyörii mainoskytkösten vuoksi: http://yle.fi/uutiset/sanna_ukkola_viiden_tahden_toimittajat/6418877

Musta tuntuu välillä että bloggaajat ovat niitä kaikkein puhtaimpia pulmusia ja sääntöjen noudattajia koko tässä mainosrumbassa.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Tiina
12/39 | 

Tämä olikin ns. herätysviesti mm. hänelle, joka toivoo, että yksityisten ihmisten suhteen "höllättäisiin". Mitä lie sitten "höllättäisiin"... Ja mainitsithan itsekin, että maksat sponsorituotteista veroa, jolloin se ei olekaan ihan ilmaiseksi saatua... Oletko ihan varma, että ammattitoimittajat saavat lahjukset täysin ilmaiseksi? Ettei vaan ammattitoimittajan työnantaja maksaisi niistä valtion kassaan...? Tai ainakin pitäisi? Ja luulen, että ulkomaisia ohjelmia koskee Suomessa erilaiset tuotesijoittelumerkintävaatimukset kuin kotimaisia ohjelmia...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
15/39 | 

Toki leffamainontaa on ollut iät ajat, ja siksi se outoa onkin että TV-sarjojen ja elokuvien tuotesijoittelua ei ole vieläkään saatu ns. kuriin, ja upouusi blogimainonta taas on ehditty säädellä jo niinkin pitkälle että parhaimmillaan oli pöydällä ehdotus että bloggaajien yksityisiin instagram-postauksiin olisi pitänyt laittaa hashtag mainos jos jokin saatu tuote edes vilahtaa kuvissa. Miten bloggaajan saamat ilmaisuudet eroavat esimerkiksi julkkiksen tai urheilijan sponsoreista, joiden ilmaisvaatteet leviävät kuvissa, ko. hlön somekanavissa yms. vielä massiivisemmalle yleisölle. Tasapuolinen kohtelu olisi tosi jees mainonnan suhteen :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Minna
16/39 | 

Kaikkein absurdein oli se SATC 2 -leffan lentomatka kun Carrie yhtäkkiä alkoi kujertaa Pringles-perunalastuista :) Sitä mainosbiittiä ei oltu edes yritetty naamioida muuksi kuin reklaamiksi :)

17/39 | 

Tulin heittämään sarja vinkin, itse nimittäin aloin katsella vauvan kanssa tohistessa taustalla Mad menia ja koukutuin aivan totaalisesti, mahtavasti tehty kaikkia aikakauteen liittyviä yksityiskohtia myöten. Ja on monta kautta katsottavana ettei lopu heti parin päivän katselun jälkeen. Seuraavaksi voisinkin aloittaa Gossip girlin, sitä ei ole tullut koskaan katsottua.

18/39 | 

Gossip Girlissä oli jossain kohtaa varsin selkeät Nokian mainokset, kun yhtäkkiä kaikkien puhelin oli vaihtunut myöskin. Mun mieletä blogisaamisten verottaminen on kyllä hiukan tekopyhää, koska tällasta mainontaa on nykyisin ihan joka paikka jo täynnä...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Niin olikin, muistan kun mietin silloin että paljonkohan on maksanut Noksulle ne mainokset :D Verottaminen on ihan oikein mutta toivoisin samaa käytäntöä jokaiseen mediaan, eli lehdistölle, blogeille ja TV-sarjoille, tällä hetkellä ainoa tiukka säädöstely on blogeissa ja muut mediat ujuttavat mainokset sisällön joukkoon ilman mitään mainintoja.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

hop
19/39 | 

Aina, joka ikinen kerta, elokuvassa ja sarjassa jokaisella henkilöllä on saman merkin puhelin. Siis keskenään. Huomaa että salkkareilla on kaikilla lumiat, joissain amerikkalaisissa näpytellään näyttävästi LG:tä ja jotkut chattaa ja puhuu applen tuotteisiin jatkuvalla syötöllä.

myohmy
20/39 | 

Bloggaaminen on ilmiönä kuitenkin sen verran uusi, että varmasti kaikki säännöt vielä hakevat muotoaan. Ei tuotesijoittelu ole sarjoihin tai elokuviin tullut yhtäkkiä. Silloin kun luit markkinointia se varmasti oli kuriositeetti. Nykyään yleistynyt todella paljon ja nämä tosi-tv sisustus ym. ohjelmat on pahimpia. :-D

21/39 | 

Ja sinkkuelämässä joitakin tuotteita mainitaan jaksoissa erikseen: krispy kreme tai tasty d'lite :D

Puhumattakaan niistä ravintoloista, klubeista ja kahviloista... suurin osa ihan oikeita paikkoja (ellei jopa kaikki)!

Heidi
22/39 | 

Ihana näkymä kuvissa pärekori ja kaikki. :)

Asukuviasi on niin ihana katsella, kun myös kuvan "miljöö" on niin hurmaava.

Heidi
23/39 | 

Heh, viimeksi katselin Sinkkikset vähän samalla silmällä läpi ja kiinnitin huomioni Pellegrino-pullon sijoitteluun aika useassa ravintolapöydässä..:D

25/39 | 

Niin totta, olen huomannut ihan saman! Ja sitten oletko huomannut, että musavideoissa tätä tehdään myös ihan taukoamatta!! Esim.. Avril Lavignen taannoisissa musavideissa tulee ensin kuvaan eos-lipgloss, Joku Sonyn telkkari ja sen lisäksi vielä Avril suihkauttaa omaa hajuvettään ennen lähtöä ulos. Sama juttu aika monessa musavideossa...

Katoppa ton videon alku...

https://www.youtube.com/watch?v=tQmEd_UeeIk

kejer
26/39 | 

"The "Sex and the City" movie unapologetically promoted 67 brands. The Louis Vuitton Motard Firebird bag was one of them."

Tuotesijoitteluiden bongailu leffoista on hauskaa, sivusin aikanaan aihetta opinnäytetyössänikin :)

katsing
27/39 | 

hei mahtavan mielenkiintoinen postaus! mä muistan joskus lukeneeni tupakkateollisuuden mainonnasta leffoissa, ja jotenkin olen jäänyt niin kovin sinisilmäiseen käsitykseen ettei tuotesijoittelua juuri harrastettaisi. vähänpä olen tiennyt! esim. new yorkissa olin sellaisella höpsöllä sinkkuelämää-kiertoajelulla missä käytiin paikoissa, joissa sinkkuelämää on kuvattu, ja siinä se opas vaan selitti että kaikesta on haluttu mahdollisimman autenttista, ja se on yksi asia, mihin sarjan viehätys perustuu: yhtä aikaa ihan pimeää fantasiaa ja yhtä aikaa mahdollisimman realistista esim. paikkojen suhteen. väitti samaa tuotteista.. mutta nyt kun asiaa ajattelee niin mainoksistahan siinä pakosti on kyse! kunpa asiaa tuotaisiin enemmän julki..!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013