-Yhteistyössä Volkswagen Polo-

Tämä on se hetki kun kaikki teistä miettivät että klikkasinkohan nyt oikeaan blogiin vai jonnekin ihan muualle. Tämä oli pitkälti myös oma fiilikseni, kun minua kysyttiin mukaan autoihin liittyvään kampanjaan. En välttämättä nähnyt itseäni kertomassa Tekniikan Maailman -tyyliin autojen ominaisuuksista. Mutta sitten kun kuulin tehtävänannon, muutin mieleni. Tehtävänä oli ideoida sellainen auton esittelytilaisuus, mihin itse haluaisin osallistua. Markkinointi oli pääaineeni koulussa, ja tapahtumajärjestelyt juuri se osa-alue mikä oli minulle kaikkein luontevinta. Kivana pikku bonuksena sain vielä kamppiksen aiheen eli uuden Polon koeajoon ja sehän osoittautui varsin hyväksi jutuksi, koska tuli yllättävä tarve hieman isommalle tavaratilalle kuin mitä meidän minikokoisessa omassa autossa on.

Hei vaan jättimäinen hoitopöytä vauvalle, joka piti noutaa Nokialta. Mikä säkä, että vuorokausi Polon kanssa ja hoitopöydän löytyminen osuivat täsmälleen samalle viikolle. Vaikka Polo on varsin näpsäkän kokoinen pienisuuri auto, se imaisi sisäänsä ihan kevyesti hoitopöytämme:Täytyy sanoa että nämä uudet autot aiheuttavat ikivanhalla 90-luvun Micralla rässivälle pienoisia probleemeja. Syynäsin varmaan vartin Polon autoradiota ja mietin miten ihmeessä saan kanavan vaihdettua. Kunnes tajusin että siinähän on jumaliste kosketusnäyttö. Kosketusnäyttö! Hieman nauratti kun mietin omaa automankkaani jossa on jumiutuneena yksi ja sama Leevien levy jo kolmatta kuukautta ja näyttö pimeänä, eli radiokanavaa kirjaimellisesti arvotaan.


Kovasti tekisi mieli puolustaa vanhaa autonrämääni, mutta olihan se elämys ajaa sataakahtakymppiä moottoritiellä kohti Nokiaa, kun pirssi allani ei huutanut kuin viimeistä päivää ja täristänyt tekareita suusta. Merkittävin ero vanhojen ja uusien autojen välillä taitaa olla juuri tämä vakaa ajettavuus, vanhoja autoja pitää ajamalla ajaa, siinä missä Polo ajoi pitkälti itse itseään.Sitten itse tehtävään. Millainen olisi minun järjestämäni autoesittely.

Ehdin jo maalailla villejä kuvia Amazing Race -tyyppisestä road trip seikkailukilpailusta, mutta Volkkarilta kutsuttiin Niinaa takaisin maanpinnalle ja pyydettiin sellaista tapahtumaa joka olisi oikeasti järjestettävissä. Siis miten niin kymmenien testiautojen hankkiminen monen päivän kilpailuun muka olisi vaikeahkoa ;) Sitten välähti. Millaiseen muutaman tunnin tapahtumaan haluaisin itse osallistua? Sellaiseen, missä on mukana vintageautoja tietenkin. Volkswagen on perustettu vuonna 1937, joten historiaa automerkiltä ainakin löytyy.

Minun autoesittelytilaisuudessani olisi jokaiselta menneeltä vuosikymmeneltä yksi auto, aina 30-luvulta uusimpaan mahdolliseen, vähän kuin Volkkarin evoluutio. Autojen ympärillä olisi lavasteena kyseiselle vuosikymmenelle sopivaa rekvisiittaa ja valokuvaaja. Tapahtumaan osallistuvia pyydettäisiin etukäteen miettimään oma lempi vuosikymmen, ja pukeutumaan sen mukaisesti. Tapahtumahallissa olisi paikalla vintagekampauksiin ja -meikkeihin erikoistuneita ammattilaisia, jotka loihtisivat juuri sen vuosikymmenen mukaisen tyylin mitä kukin osallistuja haluaa. Stailauksen jälkeen sitten mars mars valokuvattavaksi oikean auton luokse joko yksin tai ystävien kanssa yhdessä, ja tottakai tyylitellyn valokuvan saisi muistoksi itselleen.

Kampausten ja kuvausten ohella olisi tietysti mahdollisuus koeajaa esittelytilaisuuden päätähteä eli tässä tapauksessa uutta Poloa, herkutella erilaisissa ruokapisteissä (fiilistelen snägäriä, hattarakojua, hampurilaisia, jätskibaaria ja niin edelleen, vähän kuin tivolissa) ja nauttia olostaan livebändin ja DJ:n soittaessa taustalla mahtavaa musiikkia.

Minkä vuosikymmenen itse valitsisin? Ei, ei 50-lukua tällä kertaa, vaan haluaisin ehtaa kasaria kreppeineen ja neonvärisine trikoineen kaikkineen. Millainenkohan mahtoi olla Volkkarin 80-luvun suosituin automalli… ehkä se selviää, jos tämä ehdotus pääsee toteutukseen asti! Osoitteessa minunpolo.fi on oman ehdotukseni lisäksi kahden muun bloggaajan kehittelemät teemat Polo-näyttelyyn. Näistä suosituinta kokonaisuutta lähdetään oikeasti toteuttamaan, ja te voitte jatkojalostaa meidän teemojamme. Joten klik klik mukaan ideoimaan ja äänestämään. Pistetään yhdessä pystyyn huikea tilaisuus. Miettikää nyt mikä näky: kaikki me eri vuosikymmenien tyyleissä, meikattuina ja laitettuina! Kreppitukka kuittaa.

Osallistu än-yy-tee-NYT! ››   

Kaikki osallistujat ovat mukana kisassa, jossa arvotaan kuukaudeksi käyttöön upouusi Polo sekä yhteensä 20 kappaletta Olivia- ja Divaani-lehtien määräaikaistilauksia puoleksi vuodeksi. Osallistumisaikaa on 30.6. asti.

Ps. omaa ideaani oli jo ehtinyt muutama tyyppi jalostaa, ei vitsi miten en itse tajunnut tuota ulkoilmaleffaa! Sopisi tyyliin täydellisesti.

Kommentit (6)

myohmy
2/6 | 

Minä olen ajanut VW todella paljon, tosin Golfilla. Olen juuri niitä, jotka haluaisivat tietää teknari tyylisiä faktoja. Esim. minkälaiset säädöt on penkissä, miten iso moottori, ohjattavuus yms. Kyllä saksalaiset hyviä autoja tekee. Ei voi kieltää. Aika hauskat bileet olet kehittänyt tämän autoesittelyn ympärille tuolla kisassa. Nauratti kun siellä on Cheek ja Jenni Vartiainen esiintymässä yms. :D Minä ehdotin tuonne sinun tapahtumaan tietovisaa lisäksi. Tässä voisi olla ensimmäinen kysymys: missä kaupungissa Saksassa Volkswagen autot valmistetaan? ;)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

minulla olisi ollut teknarifaktoihin vertailupohjana vain oma vanha micruliini, jossa on säätöjä ja tehoja yhtä paljon kuin polkuautossa, joten näkökulmani olisi ollut ehkä vähän vinossa :D Tämä oli eka kokeiluni volkkarilla, mutta mehän ollaan Sakun kanssa päätetty aikoja sitten että joskus ollaan Volkkarin 60-70-luvun Kleinbussin onnellisia omistajia <3

Lämpiän eniten musiikkirintamalla jonkun jättämälle idealle uudesta kyvystä, eli että tapahtumassa annettaisiin tilaa jollekin tuntemattomammalle bändille. Ja tietovisa nyt toimii aina :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

myohmy

Joo, oikeassa olet, teknaritaustoihin pitäisi olla enemmän vertailupohjaa. Kun ihmettelit miten sinuun oltiin yhteydessä niin Polohan on hieman pienempi kuin Golf ja näin ollen sitä markkinoidaan nuorille naisille. Eli ihan hyvä veto heidän markkinointi tiimiltä. ;) Tuota Kleinbussiahan ei enää valmisteta, joten sitten vain etsimään vanhaa ja tuunausta. :)

Samaa mieltä, tietovisa toimii aina ja tuntemattomat kyvyt voisivat saada hyvän tilaisuuden. Jenni Vartiainen kiitti Audia levyllään ja Cheek nyt ajelee niillä omilla huippuautoillaan. :D Golf ei ole mikään ökyauto vaan todella tavallinen, mutta minut se opetti ajamaan 8 vuoden tauon jälkeen. Ja olen saanut kyllä ajaa niin uusilla autoilla, että myönnän, en lähtisi kovin vanhan auton rattiin. Vaikka autoista jotain tiedän niin uusiin autoihin voi luottaa ettei ne jää tien päälle. Olisin paniikissa vanhan rämisijän kanssa. :D Lisäksi näin pienellä ihmisellä, kuin minä, pitää olla säädöt kunnossa muuten ajosta ei tule mitään ja tämä on kyllä paremmalla tolalla uusissa autoissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012