Jos matkaatte tännepäin Italiaa, suosittelen käyttämään puolisen päivää vuonna 79 tuhoutuneessa Pompeijissa. Riippuen mistä olette tulossa, mutta kaksi helppoa kiintopistettä matkan alkuun ovat Napoli ja Sorrento. Pompeiji kun sijaitsee näiden kahden välissä, ja molemmista kaupungeista kulkee Circumvesuviana -niminen paikallisjuna (ehkä enemmän metrotyyppinen) parilla eurolla Pompei Scavi -asemalle. Asemalta on kivenheitto suoraan raunioiden lippuluukulle, joten ei kannata turhaan maksaa kalliimmista turistibusseista.

Napolin päärautatieasemalla on hyvät opasteet kerrosta alaspäin Circumvesuvianan laitureille, ja lippuluukulta voi ostaa liput. Hintaesimerkkeinä sen verran, että Napoli-Sorrento maksaa 4 euroa, Napoli - Pompei Scavi vähemmän. Sorrentosta Pompei Scaviin oli 2 euroa. Jos olet Roomassa, ota ensin juna Napoliin (10-45 euroa, riippuu kuinka hitaalla junalla olet valmis matkustamaan, matkustusaika vaihtelee hinnan mukaan n.1-3h välillä) ja vaihda siellä Circumvesuvianaan ja lippu Pompei Scaville.

Liput saa ostettua portilta 11 euron hintaan (aikuinen) ja sitten sisälle. HUOM! Ostakaa kartta ovelta tai tulostakaa se etukäteen netistä, että tiedätte missä menette. Ilman karttaa sisällä voi vain arvailla mitä missäkin on tai mihin tarkoitukseen rakennuksia on käytetty, raunioissa on todella huonosti avattu kohteita nimeä enempää.


 


Turisteja on paljon, mutta paikka on suuri joten sekaan mahtuu vaikka ovella jono näyttäisikin melkoiselta.

 Pompeijin alueella on vessoja, mutta ravintolat keskittyvät alueen ulkopuolelle eli käy syömässä ennen tai jälkeen.
 

 
Ps. naiset, kesäaikaan ottakaa mukaan päivänvarjo, te tulette olemaan todella kiitollisia siitä. Itse ostin oman varjoni 5 eurolla roomalaiselta krääsäkauppiaalta ja se oli parhaiten sijoitetut 5 euroa ikinä tässä kuumuudessa. Ja se on nättikin vielä ;D Miehet, ottakaa hattu. Ja vesipullot.

Pps. miehet ja naiset, jalkaan kunnon tennarit, 2000 vuotta vanhat katukivet ovat aika vaikeakulkuisia.Korkkarit ovat jo lähes itsemurha.

Kommentit (12)

2/12 | 

Oi Pompei on ihana, vaikka härski paikka onkin. Kävitkö paikallisessa bordellissa? :D Siitä ei ala-asteen tunneilla kerrottu..harmi et suurin osa patsaista jotka näkee Pompeissa on jäljennöksiä ja varsinaiset löytyvät Napolista, museosta..siitäkään ei kerrota paljon etukäteen, mutta on Pompei kuitenkin näkemisen arvoinen, ehdottomasti. Itse ostin tulivuoren tuhkasta tehdyn rannekorun Pompein ulkopuolella - vaikuttava koru joka on todella ainutlaatuinen!

xxx
E
http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

Emmye
3/12 | 

Oih! Niin paljon nousee muistoja mieleen omalta reissulta.. samanlainen oli, että ensin Roomassa ja sitten Sorrennossa. Ja samoista syistä tykkäsin itse Sorrennosta.

Nuo vinkit ovat kyllä hyvät, koska kuumuus on aika lailla huumaavaa. Toinen paikka, mihin kannattaa varautua ns. kunnon kengillä on Vesivius, jos meinaa ihan ylös asto kiivetä. Ja kengät ovat kiipeämisen jälkeen aikamoisen pölyn peitossa- Mutta suosittelen ehdottomasti siellä käymistä...

Rentouttavaa loman jatkoa!
Ihana, kun jaksat postata myös lomalta reaaliajassa..

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

me ei jaksettu enää vesuviukselle, oli sen verran rankka rooma + pompeiji, että haluttiin antaa aikaa myös sorrentolle :) mutta aina voi mennä takaisin! Rrrrrakastan päivittää matkapäiväkirjaa aina suoraan reissusta, en tekisi kuin yhden postauksen loman jälkeen kotoa, tiedän sen itsestäni. Vain reaaliaikaista juttua ja sillä selvä.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

4/12 | 

Päivänvarjo! Miksen ole ikinä tajunnut, että paahteesta ei tarvitse kärsiä, vaan sen voi hoitaa noinkin tyylikkäästi? :)

Fiipi
5/12 | 

Wooow, näyttää makeelta! Pompeista tulee vaan mieleen pizza :D Täällä on kiinalaisessa ravintolassa sen niminen pizza, en kyllä tosin muista mitä siinä on täytteenä. Mmmm nyt tulikin nälkä, pizzaaaa... Tähän perään Homerin vakioääni.
Ajattelin teitä aamulla (hassua heh) että oottekohan tulossa pohjoiseen lomallanne?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012