Haalin käsiini kaikki mahdollisen antiikkilehdet, mitä toreilla ja turuilla tulee vastaan. Niissä törmää usein sanaan förmaaki. Ennen vanhaan säätyläiskodeissa oli tapana ottaa vieraat vastaan förmaakissa eli seurusteluhuoneessa, jossa kahviteltiin ja vaihdettiin kuulumisia. 1800-luvulla huoneesta puhuttiin salonkina. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tämä meidän hiljalleen muodostuva vierashuone/kirjastohuone on ehdottomasti salonki eli förmaaki. Mahtailevat vanhat nimet ovat mitä parhaimpia :D

Oli melkoinen savotta löytää huoneeseen mieleinen metallisohva. Kun on saanut päähänsä tietyn ajatuksen, siitä ei vaan voi tinkiä vaikka etsintä kestäisi. Minulla on vielä periaatteena hankkia huonekalut käytettynä aina kun mahdollista, joten kauppaan marssiminen ei ollut vaihtoehto. 

Mutta onneksi vihdoin lykästi! Tämä järeä ja tukeva levitettävä sohva on alunperin Askosta ja löysin sen hyväkuntoisena (kuin uusi!) viidesosalla alkuperäisestä hinnasta. Kierrätys tosiaan kannattaa. 

Seuraava steppi olisi löytää tilaan oikea värimaailma. En uskoisi että sanon tätä ääneen, mutta nyt on liian värikästä. Haluan enemmän viktoriaanista dramaattisuutta, vähemmän mummolan tilkkutäkkiä. Koen tuon tummanpunaisen värin seinissä jostain syystä hankalaksi muiden tekstiilien osalta. Tällä hetkellä sohvalla on kokoelma satunnaisia tyynyjä, jotka eivät jää tilaan. Paitsi ehkä nuo petroolit.

Jos tulee mieleen hyviä ideoita punaiseen huoneeseen värien puolesta, laittakaa ihmeessä ajatuksianne. Hakusessa on synkemmät sävyt kuin keltainen, joka saa lähtöpassit heti kun mahdollista. Huone ei myöskään saa näyttää joulumaalta, joka on äkkiseltään mielikuva valkoisen ja punaisen kanssa. Taulut tai ainakin niiden sisältö menee myös vaihtoon, heti kun keksin että mihin ne haluan vaihtaa. 

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 | 

Hei Niina, jos tuo pikkupöytä jää huoneeseen niin mitä jos nappaisit sen kukkakuviosta jonkun silmää miellyttävän sävyn ja maalaisit sillä?

-Wille-
2/23 | 

Hienon metallisohvan olet löytänyt.

Minä laittaisin isompia tauluja seinille. Kuvina kukkasia kuten nytkin mutta isompana kuosina.

Sopisiko myös petroolin kaveriksi ruskea ja vanilja?

Ehdottomasti myös isoja viherkasveja. Kuten hienohelma sekä asparagus (parsa), amatsoninlilja, muulinkorva, kliivia... ja jouluna tietysti amaryllis. Kuten 1800 luvun salongeissa oli aina.

Saana
3/23 | 

Hmm, sopisko joku samettinen tai vastaava esim. tummanvihreä/petroolin värinen kangas sohvanpäälliseksi, jos haluat mummon tilkkutäkkimäisyydestä eroon? :) Rautasängyn voi myös maalata esim. kultamaalilla todella helposti ja silleen saada uutta ilmettä aikaan edullisesti. Minkälaiset verhot tuossa huoneessa on?

Vierailija
4/23 | 

Isompia tauluja laittaisin minäkin. Ehkä muotokuvia? Niitähän ennen vanhaan taisi olla

Mirri
5/23 | 

Miten materiaaleissa sametti ja plyyshi? Voisi sopia vahvana kankaana ja värinä sängyn päälle (tumma syvän vihreä esim.). Ja tauluihin tosiaan muotokuvia mustavalkoisena (salongin arvokkuuteen liittyen).

Khira
6/23 | 

Laittaisin itse seinälle syvän lehmuksen/sammaleen vihreän, tasapainottamaan maton värimaailmaa ja petroolityynyt olisivat kuin karkit maltillista taustaa vasten. Vihreä myös sointuisi upeaan kattovalaisimeesi. Syvää väriä raikastamaan toisin huoneeseen ison kentiapalmun arvokkaassa suojaruukussa. Siis arvokas = kullan tms. Hohtoinen.

Ihanaa kevään jatkoa !

feline
7/23 | 

Ebba Masalinin kasvitaulut tai jotkin vastaavan tyyliset voisivat sopia tuon seinän kanssa!

Vierailija
10/23 | 

Nyt on näkynyt jonkin verran dramaattisia tumman sinisiä ja tumman vihreitä seiniä, semmonen ois aika siisti!

Saana
13/23 | 

Minä lähdin hakemaan värimaailmaa tuosta kattolampusta! :D Kuparia, pronssia ja kultaa voisi pieninä annoksina yhdistellä, ja ne taatusti sopisivat niin upean väriseen seinään kuin petroolisiin tyynyihinkin. Ja pikku kehykset veks ja tilalle oikein iso muotokuva Arvon kuningatar Nöpöstä suurilla krumeluureilla kultareunaisilla kehyksillä varustettuna - tottakai! ;)

paulii

Samaa olin tulossa ehdottamaan! Oikein syvä tumman sininen/petrooli ja mielellään samettisena tai raakasilkkinä. (Meillä on toi sama sohva mökillä :) )

Ketku
16/23 | 

Mä jatkaisin toffeella/beigellä ja petroolin & siniharmaan sävyillä. Sopivasti synkkää ja sopivasti vaaleaa. Oon myös nähnyt tosi kivoja punaisia huoneita punaisilla yksityiskohdilla pinterestissä. Eli ehkä ton punaisen voisi vetää överiksi?

Sande
17/23 | 

Oijoi, tuosta huoneesta tulee niin kiva! Tuon sohvan peiton vaihtaisin, se näyttää mummolalta jos mikä. Maalaisin myös soffan (joka muuten on kyllä niin siisti löytö), joka näyttää valkoisena vähän..noh, uudelta, jos havittelet viktoriaanista ja vanhaa tunnelmaa. Sohvalle sitten petroolia ja tummaa hehkuvaa vihreää ja sinistä vähintään- ja samettisia tyynynpäällisiä. Taulut voisi olla isompia, tai sitten tuo kiva asetelma isommaksi, kuviksi runsaita rokokoo- tyylisiä kukka/hedelmä-asetelmia, muotokuvia tms. Ja kultaa sinne ja tänne. Ah, pääsen niin tunnelmaan<3 Laitathan kuvia kun projekti etenee.

atomi
18/23 | 

Soikea kultakehyksinen peili voisi olla hieno. Myös muotokuvat, esim mustavalkoiset kuvat omasta perheestä ja suvusta sopisivat huoneen tunnelmaan. sijaan yksiväriset tyynyt ja torkkupeite. Verhot joko kultaa tai sohvatyyyjen väriä. Näin seinää ei tarvitsisi maalata.

Vierailija
19/23 | 

Pidä seinä ja matto eli punainen, musta ja luonnonvalkoinen. Lisäksi petroli ja kulta.

Voisiko tuon pikkupöydän kannen päälle laittaa tumman ikkunakalvon, eli lähtee pois tarvittaessa, josta kukkakuvio ehkä kuultaisi läpi? Silloin pääsisit eroon kirkkaista väreistä. Tyynyt yksivärisiksi ja tauluihin tummapohjaisia kukkia ja muotokuvia, kuten tuossa jo useampi on ehdottanut. Tuo pieni soikiotaulu on hieno. Toki isommastikin voi ryhtyä rymsteeraamaan.

Halina
21/23 | 

Minäkin lisäisin dramaattisuutta! :) sängyn voisi ruiskumaalata mustaksi/kultaiseksi, kuten joku ehdotti. Sängynpeite olisi tumma, ja paljon muhkeita tyynyjä tummana/punaisena. Seinälle mustia kynttelikköjä, raskas peili, tummanpuhuvia tauluja jne. :D kattoon musta katto/kynttiläkruunu (ellei edellinen lamppu ole jäämässä). Myös hieman rustiikkista puuta lisäämällä (esim vanha arkku tai kirjahylly) ois magee yhdistelmä punaiseen ja synkkiin sävyihin. Verhot ja matto voisi olla raskaat ja sointua yhteen, mitä väriä sitten valitsetkaan :D värikarttana voisi olla esim punainen, musta, kultainen ja petrooli + vähän rustiikkista puuta. Vielä kun saisi takan hih :D

K
22/23 | 

Haluatko varmasti säilyttää punaiset seinät? Muistaakseni olet tuskastellut niiden kanssa aiemminkin? Ihailen rohkeuttasi kokeilla js yhdistellä värejä, mutta punaiset seinät ovat aika vaikea, joten olisiko sittenkin pitkäikäisempää vaihtaa seinien väriä kuin hakea tekstiilejä?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011