Sitä tulee ihan vahingossa siirrettyä tyttärelleen omat vaatemieltymyksensä, ainakin nyt vielä toistaiseksi kun tytön pukeutumiseen äitinä vaikutan. Epäilemättä koittaa se aika, kun kaikki punainen on lapsen mielestä ihan tyhmää ja hän alkaa vaatia jotain sellaisia vaatteita ylleen, mitä en varsinaisesti pala halusta hankkia. Mutta koska uskon yksilönvapauteen pukeutumisjutuissa niin ei auta pyristellä, kunhan vaatteet ovat käyttötarkoitukseen sopivat. Silti, ei miellään mitään Disney-prinsessa-Frozen-juttuja. Vai onko se väistämätöntä? Taitaa olla.

Toin Annille Lontoosta tuliaisina punavalkoisen kylästelytoppatakin, ehdin sitä jo aikaisemmin hieman vilauttaa. Tällä takilla ei ole tarkoitus ryömiä puolijäätyneellä hiekkalaatikolla, sitä varten on haalarit. Meillä oli viikonloppuna hieman punainen teema perheen naisten kesken, sillä minunkin Zaran takkini oli punainen. Vannon, että en tahallani mätsää meidän vaatteita :D mutta punainen on lempivärini ja se myös näkyy.
Nöpöstä kysellään aina tasaisin väliajoin, että mitä sille kuuluu, joten tässä tulee. Kissa luulee nykyään olevansa koira, koska se juoksee ihan innoissaan tennispallon perässä ympäri taloa ja voitte ehkä kuvitella, miten kivaa lapsesta on heittää sitä palloa. Heittää oikeastaan mitä tahansa käsiinsä saa, vaikka Nöpö ei ole Tomi Traktorin noutamisesta puoliksikaan yhtä innoissaan :D Minusta on alkanut vahvasti tuntua siltä, että kissa on vampyyri. Se ei tunnu vanhenevan yhtään, vaikka 13v. synttärit kolkuttelevat jo kohta ovella. Päinvastoin se tuntuu saavan lisää virtaa vuosi vuodelta ja on terve kuin pukki.

Olin etukäteen varautunut siihen, että vauvan ja vanhan kissan yhteiselo ei välttämättä tule olemaan täydellisen ruusuista, mutta olin väärässä. Nöpö ja Anni tulevat nykyään hienosti toimeen keskenään. Nöpö hyväksyy jopa lapsen halausyritykset (yritäpä aikuisena mennä halailemaan tätä diivakissaa liman lupaa niin ei hyvä heilu). Kissa käy koko ajan puskemassa lasta kesken leikkien, eikä varo enää yhtään. Toki Nöpöllä on aina optio paeta yläkertaan jos meno yltyy liian villiksi, ja tätä korttia se myös tarpeen tullen käyttää.

Kommentit (13)

Pia
1/13 | 

Ihana Nöpö :D Kissat on kyl niin ihania! Mun perheen kissa oli kans sellainen, että me perheen lapset saatiin häntä halailla, mutta aikuisten piti tietää oma paikkansa :D Tassusta tuli, jos äiti koitti kissaa halata :D

Omat kissat on kans niin ihanan kärsivällisiä :D Jackson ei ole mikään sylikissa, mutta kun mun pikkuveli piti sitä sylissään hyvästellessään, niin Jackson suostui olemaan kärsivällisesti aloillaan <3

Rairai
2/13 | 

Kiva kuulla kissankin kuulumisia! Kyllä nuo eläimet ovat fiksuja ja useimmiten ymmärtävät lapsen olevan lapsi ja siksi sallivatkin lapselta erilaista käyttäytymistä kuin aikuisilta :)

Mira
3/13 | 

Eikös värisokeus kuitenkin ilmene niin, että esimerkiksi punaisen ja vihreän ollessa vierekkäin molemmat ovat harmaita. Ei punaisesta tule vihreää, eikä vihreästä punaista. Terveyskirjastosta "Tavallisimmat värinäön häiriöt ovat periytyvät puna-viher- ja viher-punaheikkoudet, joissa punaista tai vihreää valoa erottava tappisolutyyppi toimii puutteellisesti."

Cerp
4/13 | 

Nöpöfani ilmoittautuu! Kivaa lukea kissan kuulumisia :D Meidän musta karvapallero koki elämänsä järkytyksen, kun pari viikkoa sitten hänen rauhaansa saapui häiritsemään pieni valkoinen kissanpentupallero. Ovat nyt jo melkein-kavereita keskenään, leikit sujuu ja haistelu, mutta vielä ei kissaleidi suostu nukkumaan tämän raikulipojan vieressä.

venomia
5/13 | 

Annilla on niin kaunis tyyli, ihan kuin äidilläänkin. :) (Mistähän tämä saattaisi johtua hmh.) Olen itsekin alkanut odottaa että saan lapsen jotta saan pukea sen kauniisti ja tyylikkäästi ja sitten kävellään aikuisena ja pikkuaikuisena: :D

Ieva
6/13 | 

Suomalaiset tuppaavat olemaan ihan järkyttävän nipoja lasten ulkovaatteiden kanssa. Heti syyskuussa näkee Helsingissäkin lapsia toppavaatteissa, ja ostoskeskuksiinkin pitää mennä talvihaalarit päällä. Kesti kauan saada anoppikin uskomaan, että ihan oikeasti tuollainen "kylästelytakki" on pienellä lapsella haalaria kätevämpi vaihtoehto, kun ulkona ei ole tarkoitus mennä ulko-oven ja auton oven väliä pidempää matkaa, saati sitten kun matka suuntautuu suoraan lämpimään ostoskeskukseen ja parkkihalliin.

Englannissa ja Keski-Euroopassa lapset leikkivät hiekkalaatikollakin "siisteissä vaatteissa". Haalareita ei taideta edes myydä Skånesta etelään.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Turvaistuimeen ei edes kannata laittaa lasta paksussa toppahaalarissa, sillä turvavöitä on hankalaa saada tarpeeksi tiukalle, ehkä tämä syy olisi anopillekin riitävä jos kylästelytakki muuten tuntuu oudolta ajatukselta :) juuri pari päivää sitten tästä oli juttua iltsikassa.

Hiekkalaatikolla kannatan kyllä haalareita, ei ole vielä kovin siistit leikit tuolla meidän 1-vuotiaalla :D onneksi suomessa myydään kunnon säänkestäviä vaatteita.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Ieva

Juu, on niissä haalareissakin oma erinomainen puolensa! T. Samanikäisen tytärkaiman äiti ;)

R
7/13 | 

Mietityttääkö sua koskaan että joidenkin ihmisten silmissä olet näissäkin kuvissa oliivinvihreissä vaattessa? :D Tai jos on punaista huulipunaa niin kas, oliivinvihreät huulet! Puhun nyt siis värisokeista joita on jonkin verran :) Itseäni aina mietityttää tämä asia kun laitan punaista päälle.

Janika
8/13 | 

Meillä on kanssa kissavanhus, 15v leikattu narttu, kenellä tuntuu ikä todellakin vaan numerolta. EI mitään vanhenemisen merkkejä, paitsi diivailu lisääntynyt :D Piukulta Nöpölle terkkuja.

jääräpää
9/13 | 

En halua kuulostaa niuholta, mutta eikö olisi omituista olla ostamatta niitä frozen-vaatteita lapselle jos hän tykkää niistä hullunlailla? Tai itse muistan omasta lapsuudesta, että olin aivan onnesta mykkä kun sain prätkähiiripaidan. :) Olin suuri fani ja se oli itelle sillon iso juttu. Kai se on lapsen oma tapa ilmaista sitä mistä tykkää. :) Itse vieroksun ehkä enemmän jos lapselle on puettu "aikuisen vaatteet". Instassa on välillä tullut vastaan niitä kuvia, missä alle 2 vuotiaalla on miltei samanlaiset vaatteet kuin itsellä.

jääräpää

Ja tarkennuksena tuohon "aikuisen vaatteisiin", tarkoitan sellaista missä se pieni lapsi on puettu tyyliin sen näköiseksi kun itse menee esim baariin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010