Ette kuulkaa usko miten hyvälle tuulelle tulin kun eilen hurautin talolle anivarhain auringon paistaessa, ja bongasin pihalta jo kukkia! Ovatko nämä krookuksia? No jotain kukkaraisia kuitenkin. Saunan aurinkoisella seinänvierustalla oli jo ihan kesäfiilis.


Kukkatietämyksestäni voi päätellä kuinka multasormi olen tällä hetkellä :D mutta olen sitä mieltä että kaiken oppii, jos on tarpeeksi kiinnostusta ja sitä minulta löytyy. Minua kiinnostaa opetella oikeastaan ihan mitä vaan uusia asioita. En ole koskaan tehnyt minkään sortin remonttiakaan, ja nyt olen viikossa oppinut jo ties mitä vanhan talon rakenteista ja parhaista tapetinpoistonikseistä.

Sähkökaapin takaa löytyi aika mieletön jäänne vanhan talon tapettihommista. Siellä oli vanerin alla monen monta kerrosta vanhaa kaunista tapettia. Minun on jokseenkin vaikea ymmärtää miksi tuollaiset upeat historialliset helmet on piilotettu, ja päälle vedetty tunkkaisen keltainen nykyaikainen tylsimystapetti... Toki makuja on monia, eipä siinä. Mutta keltainen tylsimystapetti sai eilen kyytiä, heippa hei sille.


Tässä asukuvaa aamulta, kun näytin vielä ihmiseltä.Olisi varmaan pitänyt ottaa kuva myös illalla, kun olin vetänyt 12 tuntia tapettia seinästä ja olin yltä päältä klähmäsuikaleissa ja pölyssä, mummohuivi päässä. Se oli kaunista se :D

Kommentit (14)

Daisy
2/14 | 

Mä en kanssa ymmärrä monien nykyihmisten "hömpötyksiä" siitä, kuinka vanha on rumaa ja kulahtanutta ja pitäis saada piiloon. On jääny todella hyvin mieleen Minna Piirosen haastattelu Anna-lehdessä viime vuoden lopulta. Minna sanoi siinä niin täydellisen osuvasti et:"Talovanhuksissa on ainutlaatuinen tunnelma. Kuluminen ja elämän jäljet kertovat talon tarinaa, kun uudessa talossa jäljet ovat vain kulahtamista." Tämän yritän itekin pitää mielessä sitten tulevaisuudessa omassa talossani :) Nyt ollaan miehen kanssa onneks muuttamassa just tollasesta 90-luvun kulahtaneesta ilmestyksestä 60-luvun momokotiin :) Siellä on vielä alkuperäiset kaapistot ja katkaisijatkin, ah <3

Noista tapeteista vielä tuli mieleeni, tiesithän toijalalaisen Pihlgren & Ritolan? Sieltä mä vielä itse joskus tapetteja valkkailen. Tekevät nimittäin eri aikakausien design-tapetteja ;) http://www.tapettitehdas.fi/

Jonanna
5/14 | 

Ihana asukokonaisuus =) Sovit taloon kuin nenä päähän! Minullakin kasvoi pienellä patiollani ties mitä kivoja kevät kukkia aina, mutta koska en ole viherpeukalo niin pihanmylläyksen jälkeen istutimme vain tuijia ym helppoja pihaan. Itse kun pidän siitä, että kaikki on järjestyksessä niin aikaisempi tilanne patiolla muistutti lähinnä räjähdystä. En tiedä erottiko joukosta enää mitään hyötykasveja kun ne olivat niin rikkaruohojen peitossa :D Onnea sinulle, sillä pärjää jo pitkälle että on halua oppia ja tahtoa pitää piha kuosissa.
Tuo tapetinjämä on kyllä kaunista, sääli että se on korvattu toisella :(

6/14 | 

Törkeen ihanaa toi keltaisen alta paljastunut tapetti! Toivottavasti sait keltaisen pois helposti, että voit jättää tuon kaunokaisen esille!

Sini
7/14 | 

Asia erikseen miksi sen korvaavan tarttee olla just tylsimystapetti, mutta meillä meni joskus aikoinaan kotona tapetit vaihtoon kun sisko päätti oksentaa kerrossängyn yläpediltä seinän puolelta alas. ;)

Sanjana
10/14 | 

Ihanat sukkahousut ja ihanat kengät! Tosi kiva asu :) ja voi tuota piilotettua tapettia, paljon kauniimpi kuin nykyajan tylsimykset! (Saati sitten nykyajan valkeat maaliseinät, hyi.)

Tymyty
12/14 | 

Aivan ihana ilmestys rappusissa :) Mitkä nuo kengät ovat, haluaisin juuri tuollaiset!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013