Takki vajaamittaisilla hihoilla kuulostaa ensiksi täysin älyttömältä, mutta Suomen kesässä (morjens kesäkuu!) se on oikeastaan aika näppärä. Lämmittää, mutta ei liikaa. Esimerkiksi eilen oli aika kylmä puhuri, mutta aurinko porotti samaan aikaan ja tämä vanha takkini oli justiinsa passeli.Takki on löytö eBaysta, joku oli siihen kyllästynyt ja päättänyt laittaa eteenpäin. En voi ymmärtää miksi, mutta se oli minun onneni. Muistaakseni tämän takin taskusta löytyi vielä punnan kolikko, kun tyhjensin taskuja pesua varten :D
Aina kun käytän tuota punaista laukkua, alan haikailla takaisin Italiaan. Amalfin rannikkoseutu on sietämättömän kaunista aluetta, siellä on aivan varmasti keksitty termi postikorttimaisema.

Mutta kaunis Italia jää toiseen kertaan, sillä me reissataan tämä kesä Suomessa, mikä on tavallaan jännittävää sekin vaikka aluksi vähän epäilevällä kannalla olinkin. En ole koskaan matkannut Suomessa ns. turistina, vaan mennyt aina kaupunkiin x ystävien luokse. Tänä kesänä kohteena on esimerkiksi Rauma, ja siitä rannikkoa pitkin ylöspäin Ouluun. Ehkä tehdään reissu myös Hankoon ja Savonlinnaan, koska noissa(kaan) paikoissa kumpikaan meistä ei ole koskaan käynyt. Kesäinen Suomi, kohta nähdään :)

Kommentit (28)

1/28 | 

Jos diggailee Saimaan maisemista, kuten juurikin tuosta Savoblinnasta, kannattaa roudtrippiä viruttaa niin, että vierailee myös Saimaan kauneimmassa kunnassa Puumalassa (välimatka slinna-puumala on 74km). Sulkavan Suursoutujen aikana jos liikutte, niin ihmetelkää matkalla soutukansaa ja poiketkaa Sulkavan kylillä :)

HannaH
2/28 | 

Oih, Amalfin rannikko <3

Oltiin sielä reilu kuukausi sitten häämatkan varjolla kuhertelemassa. Postikorttimaisemia toden totta, tekis kans mieli päästä jo takaisin. Mutta ei ainakaan tänä vuonna, Suomen kamaralla vietetään kesälomaa.

Titu
3/28 | 

Käykäähän ihmeessä Kokkolassa ja Kalajoellakin jos rannikkoa pitkin ajelette Ouluun päin :)

Tarja
5/28 | 

Raumalla kannattaa suunnata Kylmäpihlajan majakalle. Majakassa voi myös yöpyä ja maisemat huoneen ikkunoista ovat vailla vertaa. Veibussimatka kestää vajaan tunnin:)

Liisa
7/28 | 

Savonlinnaan kannattaa ehottomasti mennä, se on tosi kaunis ja mukava paikka kesällä, varmasti löytyy kivaa tekemistä!:)

Chenille
8/28 | 

Pari vuotta sitten tehtiin Suomi road trip ja hurahdettiin. Tälle kesälle suunniteltu Lapin reissu jää tekemättä mutta lähimatkailua harrastetaan senkin edestä.

M
10/28 | 

Rannikon helmistä pakko mainita ainakin Vaasa ja Pietarsaari! Tykkään kotimaanmatkailusta ja täs pohjanmaan rannikolla on Unescon maailmanperintökohde Merenkurkun saaristo. Jo autoilu Raippaluodon sillan yli vaikka Svedjehamniin asti on elämys jos ei kerkee vesille.
Muista kohteista mainittakoon Lind's kasvihuoneravintola Närpiössä ja Pietarsaaren ja Kokkolan välinen seitsemän sillan saaristotie jos kasitien metsämaisema alkaa tökkiä. Hyvää reissua!

Hane
11/28 | 

Oi rannikkoa pitkin on varmasti ihana kulkea, varsinkin junalla Oulusta Hesaan on kiva! Oulussa kannattaa mennä Hailuotoon, itsekin aion käydä nyt kesällä, eka kertaa tosin, kun monta vuotta kulkenut muttei siltikään käyty.. Ja tietenkin Tähtijätski, sieltä saa diy-jätskiä ja vielä vegenä :D http://xn--thtijtski-v2ae.fi/

Heidi
12/28 | 

Voi menkää ihmeessä Savonlinnaan! Olen sieltä kotoisin ja se on kaikkein mahtavin kesäkaupunki! Uimaan voi mennä melkein mistä vaan ja torilla on pakko käydä. Ruokapaikkoja; Pizzeria Capero, lounasravintola Kansakoulu, muikut Seurahuoneen kattoterassilla, Lörtsyt (lihalörtsy pitää olla Laurikaisen!) ja ehdottomasti mansikkaunelma(?) jäätelöannos satamassa Lippakioskilla... Niin ja lettukahvila Casinonsaarella. Ja yhä olisi sata vinkkiä :D Ja menkää kesäteatteriin ja kaupungin ympäri risteilylle. Savonlinna <3

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Tää vaikuttaa nyt siltä että pitää ottaa hotelliksi tuo Seurahuone kun olet jo toinen joka sitä kattomuikkulaa suosittelee :D me ollaan miehen kanssa molemmat ihan muikkuhulluja! Äitini on käynyt monena kesänä Savonlinnassa ja kehunut sitä niin paljon että nyt varmaan pakko mennä kun Suomiloma tulossa :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

bci
13/28 | 

Jos Ouluun olette menossa, niin Hailuoto on näkemisen arvoinen paikka. Se on iso saari rannikolla ja aivan ihana. Jo alun lossimatkakin tuo jännitystä ja perillä ihanaa männikköä ja kilometrikaupalla hiekkarantaa. Merivesi on tietenkin kylmää riippumatta vierailuajankohdasta, mutta mielenkiintoista luontoa on tarjolla vaikka kuinka. Kesällä siellä järjestetään myös esim. teatterifestivaalit, jos kaipaa jotain muutakin tekemistä.

Tämä Hailuoto-purkaus ihan vaan, koska en taida tänä kesänä päästä sinne, niin haluan usuttaa kaikki muut mun puolesta ;)

Jonanna
16/28 | 

Voi Savonlinna <3 Olimme viime kesänä siellä. Sokos Hotellin katolla on ihana muikkuterassi mistä aivan mielettömät maisemat kaupunkiin ja saimaalle :) Ja ne muikut :P Siis mikäli muikuista tykkää :) Toinen kesäinen rakkauskaupunkini on Pori ja Merikarvia :P Jos menette Porin suunnalle, ajelkaa tuulipuiston poikki. Itse olen aivan hypnotisoitunut niistä viipperöistä :D

Mairajal
Liittynyt25.9.2013
17/28 | 

Me tehtiin viime kesänä kesälomamatka Suomeen, käytiin Uudessakaupungissa ja Raumalla, ihania merenrantapaikkoja ne! Suosittelen :) Tänä vuonna Hanko olisi toivelistallani, ja/tai Turun saaristo.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012